Team van Francesca Kookt

Francesca van Berk – De grote smulpaap

francesca kerstmenu voor een bijzondere kerst 1 1024x683 1

Op een druilerige zondagochtend, heel lang geleden, besloot ik mezelf te leren bloggen. Niet omdat ik een carrière als blogger ambieerde (‘vroeger’ bestonden die meisjesdromen nog niet), maar omdat ik vanuit mijn reclamevak benieuwd was hoe het werkte. Zoals we nu allemaal wel weten, is dit behoorlijk uit de hand gelopen op een zeer positieve manier. Het knutselen werd een passie, de volgers groeiden en voordat ik het wist had ik mijn baan opgezegd. Vanwege het aanwakkerende gevoel dat ik iets aan het doen was wat echt bij me paste. Als klein meisje zat ik steevast als nieuwsgierig aagje op het aanrecht van de restaurants waar we gingen eten en at ik alles wat los en vast zat. Op mijn 14e had ik stiekem een baan in de horeca voor mezelf geregeld en koken is altijd mijn uitlaatklep geweest. Eten is genieten is mijn lijfspreuk, al sinds mijn kindertijd. Het duurde alleen ruim 35 jaar voordat ik die woorden op papier schreef en wist wie ik was.

Op deze site, in mijn boek, kalenders en e-books wil ik jullie laten meegenieten van alles wat ik eet en iedere dag ontdek op eetgebied. Genieten van eten, zonder het als iets vanzelfsprekends te zien. Bewust eten, duurzaamheid en delen zijn hier namelijk ook belangrijke onderwerpen. Net als in mijn leven. Ik voel me bevoorrecht dat ik iedere dag bezig mag zijn met een van de mooiste onderwerpen om over te schrijven. Maar dat doe ik na 8 jaar bloggen en 1 miljoen unieke bezoekers per maand niet meer alleen. Met trots stel ik jullie graag mijn team voor:

Bo Blitz – Freelance redacteur

team francesca kookt bo 2

Hi, ik ben Bo! Een (food)fotograaf, receptontwikkelaar en culinair redacteur. Oftewel: een fulltime lekkerbek. En hoewel koken dus ‘helemaal mijn ding is’ kan je mijn kookstijl omschrijven als vooral niet te moeilijk. Ik hou van grote stukken vlees en groenten uit de oven, lekkere pasta’s of risotto’s en smakelijke wokgerechten. Weinig handelingen, veel smaak ;).

Verder schrijf ik graag en werk ik als freelance projectmanager in de reclame, gewoon om die regeltante in mij ook tevreden te houden. Een heerlijke combinatie, ik zou niet anders meer willen!

Debbie Bodewes – Freelance (bak)redacteur

francesca kookt team debbie bodewes 2 1024x684 1

Hoi, ik ben Debbie en de keuken is mijn favoriete plek in huis! Ik kook en bak heel graag en ben er trots op dat ik deel uitmaak van team Francesca Kookt! Regelmatig bak ik zoete recepten voor Francesca die jullie op deze site terug kunnen vinden. Dat doe ik trouwens gezellig bij haar thuis en inmiddels weet ik (bijna) alles wel te vinden in haar mooie keuken :-).

De rode draad in mijn leven is echt mijn passie voor lekker eten en drinken en naast het koken en bakken, heb ik mijn eigen bedrijf in de foodbranche. Met Het Ingrediënt organiseer ik foodbloggersevents voor toffe foodmerken en maak ik me hard voor goede samenwerkingen tussen foodbloggers en merken. Ook heb ik mijn eigen blog Deb’s Bakery & Kitchen waar ik 2 à 3 keer per week een nieuw recept of foodgerelateerd artikel post. Vooral het creatieve proces van koken en bakken en het organiseren van evenementen vind ik super!

In mijn vrije tijd ben ik regelmatig te vinden in de sportschool voor yogalessen en fitness en ik ga graag met mijn mannen op pad. Fotograferen, op zoek naar mooi servies op rommelmarktjes, lekker fietsen in de natuur en pizza bakken in onze houtoven, maken mij ook heel erg blij!

Wendy Pronk – (Food)fotografe, cameravrouw en grafisch vormgever

Wendy

Hoi, ik ben Wendy van DeedyLicious en (food)vriendin van Francesca! Wij kennen elkaar al meer dan 10 jaar en hebben dan ook al heel wat tijd achter het fornuis en aan tafel met elkaar doorgebracht. Ik begon ooit als gastblogger voor Francesca Kookt, maar doe ondertussen heel veel andere dingen achter de schermen.

Als foodfotograaf schoot ik de recepten voor haar boek ‘Mag ik nog een hapje’ en fotografeer ik tegenwoordig bijna alle heerlijke recepten voor haar blog. Naast fotograferen help ik haar ook met het vormgeven van diverse online en offline publicaties. Denk hierbij aan de Eetkalender 2016-2020, e-books, banners etc. Ook de filmpjes die op haar YouTube kanaal te vinden zijn, komen veelal van mijn hand en maken we samen met veel plezier.

Wanneer ik niet voor Francesca werk heb ik een fijne klantenkring waar ik mee samenwerk op het gebied van fotografie, grafisch ontwerp, film, contentcreatie en receptontwikkeling. En daarnaast bied ik ook fotografieworkshops aan. Een veelzijdig en creatief mens kun je wel zeggen ;-).

Wendy van Bree – Portret- en sfeerfotografe

team francesca kookt wendy van bree

Hi! Ik ben Wendy van Bree, alweer 12 jaar professioneel fotografe en ik heb inmiddels heel veel mooie foto’s voor en van Francesca mogen maken!

Na onze eerste shoot samen, jaren geleden alweer, bleek de samenwerking een schot in de roos en inmiddels zijn we echt op elkaar ingespeeld! Mijn ‘lifestyle’ manier van fotograferen, ongedwongen, speels en lekker fris past goed bij haar style, dus ik zeg een gouden duo!

Ik woon met mijn grote Lief Arjan en hond Beer in een heerlijk huis middenin de prachtige bossen van Maarn (big yay!) en ik ben zelf ook een echte ‘foodie’. Tenminste… ik hou ontzettend van eten. Het opeten ervan, maar zeker ook het maken.

Jonathan Klaasen – Diëtist en voedingscoach

team francesca kookt jonathan klaassen
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer