Tex Mex kipsalade met groene asperges en mango

Ik ben dol op makkelijke salades in de lente. Het liefst met veel voorjaarsgroenten die dan weer verkrijgbaar zijn. Vandaag deel ik met jullie een heel fijn recept voor een kipsalade met groene asperges, mango en limoendressing. We maken er deze keer een Tex Mex feestje van!

De kip in de salade heb ik gekruid met tacokruiden. Dat geeft een friskruidige smaak aan de kip die weer goed combineert met de groene asperges, mango en limoendressing. Van de tortilla’s heb ik tortillachips in de oven gemaakt met olijfolie, knoflookpoeder en een snufje zout. Serveer ze bij de kipsalade voor een lekkere crunch. Bijkomend voordeel, je bent binnen 30 minuten klaar!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 verpakking Santa Maria Mini Tortilla
  • bakolijfolie
  • ½ tl knoflookpoeder
  • zeezout
  • 300 gr kipfilet
  • 1 zakje Santa Maria Chicken Taco Seasoning Mix
  • 200 gr groene asperges
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 6 el olijfolie extra vergine
  • sap van 1 limoen
  • zwarte peper
  • 100 gr babyspinazie
  • klein handje platte peterselie, alleen de blaadjes
  • klein handje munt, alleen de blaadjes

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.

2. Snijd de tortilla’s in kwarten en leg ze op het bakpapier. Meng 4 el bakolie met de knoflookpoeder en een snufje zeezout en roer door elkaar. Kwast alle tortilla’s aan beide zijden licht in met dit mengsel. Zet in de oven en bak 10 – 12 minuten tot ze goudbruin zijn. Keer halverwege om en houd ze de laatste minuten goed in de gaten zodat ze niet te bruin worden. Haal daarna uit de oven.

3. Snijd de kipfilet in dikke repen en meng in een kom met de helft van het zakje seasoning mix.

4. Verhit een grillpan en smeer licht in met bakolie. Snijd de droge onderkanten van de groene asperges en leg ze daarna in de grillpan. Grill ze in circa 8 minuten gaar en rol ze regelmatig om.

5. Snijd in de tussentijd de avocado en mango in repen en klop een dressing van de olijfolie extra vergine, limoensap, snuf zout en peper.

6. Als de groene asperges gaar zijn, schep je die uit de pan en houd je ze warm op een bord afgedekt met aluminiumfolie. Vet de grillpan nog een keer licht in met bakolie, schep de repen kip in de pan en grill ze in circa 6 minuten gaar terwijl je regelmatig keert.

7. Pak een grote saladeschaal en leg onderop de babyspinazie. Maak de salade daarna naar eigen inzicht op met de kip, groene asperges, avocado en mango. Bedruppel met de dressing en strooi als laatste blaadjes peterselie en munt erover. Serveer direct.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze Tex Mex kipsalade vinden! Laat het me weten in een reactie, ook als je geïnspireerd bent voor een ander Tex Mex recept, dat vind ik leuk!

Recept & fotografie: Francesca

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Tex Mex kipsalade met groene asperges en mango”

  1. Hoi Francesca, is het de bedoeling om zowel de asperges als de kip warm in de salade te doen?

    Wij zijn voor t eerst sinds jaren weer eens thuis met Pasen, dus ben erg benieuwd wat je nog meer voor leuke-lekkere paasrecepten voor ons hebt😉

  2. Tex mex kipsalade vandaag gegeten met man en zoon. Beide heren , en ik ook, vonden het heerlijk en hebben deze salade gebombardeerd tot een blijvertje…..