Samenwerking – Er zijn weinig dingen die mij gelukkiger maken dan een tafel vol mensen met blije gezichten. Omdat ze samen aan het genieten zijn van hun eten. Meestal zijn het mijn eigen mannen met een lach op hun gezichten, maar vaak genoeg ook vrienden of familieleden. Zeker in dit seizoen maak ik voor hen graag stoof- of ovenschotels. Omdat comfort food niet alleen verwarmt, maar ook verbindt in de winter. Daar neem ik dan ook wat langer de tijd voor, of eigenlijk neemt mijn kookplaat of oven daar de tijd voor. Ik hoef alleen af en toe te roeren. Zo maakte ik onlangs deze Tex Mex kipstoof met aubergine, bonen en cheddar waar iedereen van gesmuld heeft!
Tex Mex: meer dan alleen taco’s, enchilada’s en burrito’s
Oké, er is natuurlijk helemaal niets mis met een taco, enchilada en burrito. Verre van zelfs, want daarmee tover ik hier thuis altijd een lach op het gezicht. Maar als je de specerijenmixen van Santa Maria gebruikt kun je veel meer maken dan dit. Ik gebruik ze ook vaak om te roerbakken of een stoofpotje op smaak te brengen, zoals ik deed in deze kipstoof. Waar ik deze keer eens aubergine aan heb toegevoegd, in plaats van bijvoorbeeld paprika waar ik vaak voor kies. Ook voegde ik nog extra spinazie toe, waardoor de maaltijd naast heel lekker ook heel voedzaam werd. Zeker ook door de toevoeging van de bonen.
En dat bleek een heel goed idee te zijn. Samen met onder andere de kip, Santa Maria Fajita Seasoning mix, mais, bonen en cheddar werd het een heerlijke maaltijd. De Santa Maria Tortilla Wraps gebruikte ik deze keer niet om het gerecht in te ‘verpakken’, maar wel als een soort roti/flatbread. Ik bakte de wraps eerst licht krokant in een koekenpan en daarna sneed ik ze in kwarten. Heerlijk als bijgerecht bij de kipstoof, samen met de Santa Maria Chunky Wrap Salsa. Kies zelf of je voor de Mild, Medium of Hot gaat, afhankelijk van de mensen die mee eten.
Maak je dit gerecht liever vegetarisch? Dat kan ook prima. Laat de kip er dan uit en voeg extra groenten toe. Denk aan zoete aardappel of pompoen. Je laat de stoof dan iets minder lang op het vuur staan (circa 15 minuten) en daarna doet de oven de rest van het werk. Eventueel zou je er ook nog wat paneer of halloumi aan kunnen toevoegen, ik denk dat dat ook heel lekker smaakt.
is het ook mogelijk om dit gerecht met gehakt te maken
lijkt me ook heel lekker, dank je wel
Yes, kan ook
De tex mex kipstoof was enorm lekker.we hebben ervan genoten,met de gebakken tortilla’s in kwartjes erbij en de zure room.
Super om te lezen 😀
Dit was echt heerlijk!! Gezonde, voedzame comfort food. We hebben er allemaal van gesmuld, dit ga ik zeker vaker maken!