Tip! Hoe eet je met stokjes?

Met stokjes eten, wij doen het regelmatig in restaurants en thuis. Het gaat me nu best goed af, maar in het verleden heeft het vaak voor hilarische taferelen gezorgd. Daar zit je dan, jong en onervaren in een restaurant waar iedereen met stokjes eet en jij hebt geen idee hoe …

Met stokjes eten, wij doen het regelmatig in restaurants en thuis. Het gaat me nu best goed af, maar in het verleden heeft het vaak voor hilarische taferelen gezorgd. Daar zit je dan, jong en onervaren in een restaurant waar iedereen met stokjes eet en jij hebt geen idee hoe het moet. Het is me allemaal overkomen; van stokjes die maar alle kanten op blijven bewegen, behalve de goede en stukken sushi die met een razend tempo naar beneden vallen, precies in je bakje sojasaus. En ik heb zelfs wel eens de moed opgegeven en gewoon om een vork gevraagd.

Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en ik eet nu heel graag met stokjes. Het heeft wel iets en doordat je rustig eet, proef je veel beter je gerecht. Voor iedereen die nog wat moeite heeft met stokjes eten heb ik vandaag in de Vrijdag Kooktip dit instructiefilmpje. Het leert je wat en je ligt ervan in een deuk. Tenminste, ik wel, want deze meneer is echt te grappig.

Kinderen en stokjes

Onze peuter begint nu ook interesse krijgen in stokjes en experimenteert wat af. Onlangs kwam ik deze geweldige kinder eetstokjes tegen en ik heb er gelijk een setje van mee naar huis genomen. Perfecte stokjes om mee te oefenen als kind. Maar de beste tip die ik onlangs las voor het leren van kinderen is toch wel: “The best way to learn how to eat with chopsticks is to be extremely hungry.”

Hoe leuk is het als je kind straks zo aan het eten is met stokjes?

Bij ons thuis zijn we nog niet toe aan het eten. Op dit moment vindt Jessey het alleen nog maar interessant om zijn speelgoed te voeren aan zijn vader met de stokjes. Maar ach, het begin is er 😉

Francesca Kookt_vrijdag kooktip_hoe eet je met stokjes_2

Hoe is het met jullie eetstokjes skills gesteld? En vinden jullie het prettig om met stokjes te eten?

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer