Tip! Hoe eet je met stokjes?

Met stokjes eten, wij doen het regelmatig in restaurants en thuis. Het gaat me nu best goed af, maar in het verleden heeft het vaak voor hilarische taferelen gezorgd. Daar zit je dan, jong en onervaren in een restaurant waar iedereen met stokjes eet en jij hebt geen idee hoe het moet. Het is me allemaal overkomen; van stokjes die maar alle kanten op blijven bewegen, behalve de goede en stukken sushi die met een razend tempo naar beneden vallen, precies in je bakje sojasaus. En ik heb zelfs wel eens de moed opgegeven en gewoon om een vork gevraagd.

Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en ik eet nu heel graag met stokjes. Het heeft wel iets en doordat je rustig eet, proef je veel beter je gerecht. Voor iedereen die nog wat moeite heeft met stokjes eten heb ik vandaag in de Vrijdag Kooktip dit instructiefilmpje. Het leert je wat en je ligt ervan in een deuk. Tenminste, ik wel, want deze meneer is echt te grappig.

Kinderen en stokjes

Onze peuter begint nu ook interesse krijgen in stokjes en experimenteert wat af. Onlangs kwam ik deze geweldige kinder eetstokjes tegen en ik heb er gelijk een setje van mee naar huis genomen. Perfecte stokjes om mee te oefenen als kind. Maar de beste tip die ik onlangs las voor het leren van kinderen is toch wel: “The best way to learn how to eat with chopsticks is to be extremely hungry.”

Hoe leuk is het als je kind straks zo aan het eten is met stokjes?

Bij ons thuis zijn we nog niet toe aan het eten. Op dit moment vindt Jessey het alleen nog maar interessant om zijn speelgoed te voeren aan zijn vader met de stokjes. Maar ach, het begin is er 😉

Francesca Kookt_vrijdag kooktip_hoe eet je met stokjes_2

Hoe is het met jullie eetstokjes skills gesteld? En vinden jullie het prettig om met stokjes te eten?

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Categoriën: Food inspiratie

Reacties over “Tip! Hoe eet je met stokjes?”

  1. Ik kan tegenwoordig best aardig met stokjes eten,….alleen doe ik het misschien wel veel te weinig, want eigenlijk heeft het natuurlijk wel een gigantisch voordeel als je niet zo snel kan eten…

  2. Ik eet het liefst met stokjes, dus als het kan gebruik is ze. Dat is meestal bij Aziatisch eten natuurlijk.. veel prettiger om hout te gebruiken dan dat metaal van bestek in je mond. 😉

  3. Vanaf welke leeftijd heb je je peuter de eetstokjes gegeven om te oefenen? Lijkt me echt ontzettend leuk om samen met stokjes te kunnen eten, maar ze is pas 2?

Reacties zijn gesloten.