Tofu roerbak met aubergine en spinazie

Gisteren vertelde ik jullie al over de nieuwe Tofu à la minute van SoFine. Die probeerde ik vorige week voor het eerst uit en maakte binnen 15 minuten een heerlijk gerecht met restjes groenten die ik nog in de koelkast had liggen. Deze tofu roerbak met aubergine en spinazie was zo verrassend lekker dat ik het recept wel moet delen. Niet alleen heb je supersnel een heerlijk maaltje op tafel staan voor je hele gezin (mijn kleine jongen at gretig zijn bord leeg), je kookt ook nog eens een avondje zonder vlees. En daar worden we, inclusief onze aarde, allemaal een beetje beter van.

Wat je nodig hebt voor 2-3 personen

– 1 ui
– 1 aubergine
– 200 gr bonen naar keuze
– zonnebloemolie
– 2 volle tl Mexicaanse specerijen (ik gebruikte picadillo van Jonnie Boer original spices)
– 1 bakje Tofu à la minute Mexican (verkrijgbaar bij de grotere Jumbo Supermarkten)
– 150gr spinazie
– zeezout
– witte peper

tofu-a-la-minute-roerbak-vierkant

 

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten

Snijd de ui in dunne halve ringen en hak de aubergine in blokjes. Je kunt eventueel de aubergine eerst nog bestrooien met zout voor het vocht. Ik heb het niet gedaan vanwege de snelheid en miste niets. Giet de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.

Pak een grote wok en verhit deze. Doe een scheutje zonnebloemolie erin en fruit de ui op medium vuur met 2tl van de Mexicaanse specerijen. Schep dit uit de pan en bak daarna in 2 minuten de tofu aan (voeg eventueel nog een klein schuitje zonnebloemolie toe). Voeg de blokjes aubergine toe en bak nog een aantal minuten mee. De reepjes ui kunnen er ook weer bij. Blijf roerbakken totdat de aubergine helemaal gaar is. Als laatste komen de spinazie en bonen erbij. Wederom blijven roerbakken totdat de spinazie net geslonken is en de bonen warm zijn. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Tofu roerbak met aubergine en spinazie”

  1. Net gemaakt en smaakt heerlijk! Heb hem alleen gemaakt met kipreepjes. Mijn Mr. Is niet zo dol op vegetarisch.. :p alleen jammer, ik heb nu nog een aardige portie over, en omdat er spinazie in zit kan ik deze niet bewaren in de koelkast en morgen weer opwarmen voor de lunch ofwel?

  2. Geweldig recept. Zeker voor op de camping. Omdat mijn vrouw verslaafd is aan spinazie heb ik wel een dubbele hoeveelheid gebruikt.

Reacties zijn gesloten.