Top 5 kinderkookboeken

Er zijn tal van kookboeken verkrijgbaar die ons vertellen hoe we nou beter, anders, gezonder en lekkerder voor onze kinderen kunnen koken. Maar wat zijn nou de leukste kinderkookboeken om samen met kinderen te lezen. Van die boeken die je kids inspireren om zelf een kookschort om te binden en …

Er zijn tal van kookboeken verkrijgbaar die ons vertellen hoe we nou beter, anders, gezonder en lekkerder voor onze kinderen kunnen koken. Maar wat zijn nou de leukste kinderkookboeken om samen met kinderen te lezen. Van die boeken die je kids inspireren om zelf een kookschort om te binden en de keuken in te duiken. Of die ze spelenderwijs meer leren over voeding en koken waardoor er een wereld voor ze open gaat. Wie weet wakker je er onbewust wel een foodie in spe mee aan. En zo niet, ook niets aan de hand. Ze pikken er in ieder geval wat van mee voor later en met deze boeken gaan ze zeker wat beleven.

5. De Zilveren Lepel voor kinderen

Francesca Kookt_top 5 kinderkookboeken_de zilveren lepel voor kinderen

Voor kinderen die de eerste stappen in de keuken al hebben gezet en er duidelijk plezier in hebben is De Zilveren Lepel voor kinderen echt een aanrader. Met fleurige illustraties, beknopte en goed leesbare teksten en duidelijke recepten loodst het boek de jeugdige koks door de Italiaanse keuken. Natuurlijk komen pizza en pasta aan bod, maar ook de wat meer ingewikkelde gerechten. Hulp van papa of mama is wel nodig, want “wat staat hier nou?” en “wil iemand voor mij die zware pan afgieten?” zal vast wel eens te horen zijn in de keuken. Maar als dan vervolgens de eerste risotto op tafel verschijnt waar een half uur voor is geroerd dan spat de trots van het bord af.
De Zilveren Lepel voor kinderen; de lekkerste Italiaanse gerechten maak je zelf! € 19,99

4. Op Kookavontuur!

Francesca Kookt_top 5 kinderkookboeken_op kookavontuur

Op Kookavontuur! met Jonnie en Thérèse Boer is eigenlijk geen kookboek,maar een leesboek. Of beter gezegd, een kooksprookjesboek. Het boek bestaat uit een prachtig geschreven verhaal wat de kinderen op leuke wijze meer leert over kooktechnieken, producten, tafeldekken en etiquette. En natuurlijk staan er ook recepten in zodat de kinderen na het lezen net zo lekker als Jonnie kunnen koken in de keuken. Het mooie aan dit boek vind ik dat er zo breed aandacht wordt geschonken aan dineren. Het is goed om kinderen al op jonge leeftijd te leren hoe de basis nou in elkaar zit. Wie weet krijg je na het geven van dit boek na een aantal weken wel een echt Jonnie diner voorgeschoteld aan een prachtig gedekte tafel. Zou dat even mooi zijn.
Op kookavontuur van auteur Marij M. Sloothaak met Jonnie en Thérèse Boer. € 14,95

3. Wie wordt de nieuwe meesterchef?

Francesca Kookt_top 5 kinderkookboeken_wie wordt de nieuwe meesterchef

Geronimo Stilton heeft een nieuw muizenissig avontuur in Wie wordt de nieuwe meesterchef?. En dat heeft alles met koken te maken. Op een ochtend wordt Geronimo wakker met de geur van vers gebakken brood in zijn neus. Hij hoort rare geluiden en opent het raam. Voordat hij het weet land er iets stinkends in zijn snuit. Wat gebeurt daar nou! Het is neef Klem die met zijn topkok-camper voor de deur staat. Ga op kookavontuur in dit ontzettend leuk geïllustreerde leesboek. Vol met tips, weetjes en muizenissige recepten waar kinderen zelf mee aan de slag kunnen. Wie wil er nou geen spaghetti met muizenkeutels!
“Wie wordt de nieuwe meesterchef” van Geronimo Stilton. € 12,95

2. Keet Smakelijk

Francesca Kookt_top 5 kinderkookboeken_keet smakelijk

Het kinderkookboek Keet Smakelijk barst uit elkaar van de vrolijke recepten. Met een pond gezond verstand, zoals de auteurs dat noemen. Dat betekent dat het allemaal lekkere en gezonde recepten zijn die zo verpakt zijn dat kinderen het niet meer zien als een bord met eten, maar een bord wat leeft. Want als jij die avond drakenstaarten, slinger spaghetti of rode planeetsoep eet en daar de verhaaltjes uit het boek bij vertelt dan wordt het toch een stuk interessanter dan wanneer je een kom met tomatensoep voorschotelt. De recepten zijn allemaal toegankelijk en kun je ook samen met oudere kinderen maken.
Keet Smakelijk van Laura Emmelkamp & Scato van Opstall. € 24,50

1. Wereldeters

Francesca Kookt_top 5 kinderkookboeken_wereldeters

En dan mijn nieuwe favoriet! Auteur Marjolein had een uitdaging met haar eigen kinderen, want die aten zo lastig. Een probleem wat we als ouders allemaal kennen. Daar bedacht zij een hele creatieve oplossing voor. Ze selecteerde diverse landen uit de wereld en ging daar uit koken. Aan tafel vertelde ze de verhalen over het land erbij, leuke wetenswaardigheden en liet er leuke foto’s bij zien. Zo wordt het avondeten een heuse wereldreis. In haar boek Wereldeters komen tal van landen aan bod; onder andere Spanje, Japan, India, Mexico en zelfs Suriname. Leuk detail is het paspoort en de landenstickers waarmee je kinderen kunt belonen als ze goed hebben gegeten.
Wereldeters van Marjolein de Vlaming. € 22,95

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)