Uitdaging! 5 dagen koken voor 5 euro per hoofdgerecht

Enige tijd geleden daagde Linda mij uit met een hele interessante vraag. Zij vroeg zich af of ik gezond kon koken voor slechts 5 euro per dag. En dan ook nog afwisselend. Nou, die uitdaging ga ik graag aan! En ik heb ‘m ook nog iets aangescherpt. De komende week …

Enige tijd geleden daagde Linda mij uit met een hele interessante vraag. Zij vroeg zich af of ik gezond kon koken voor slechts 5 euro per dag. En dan ook nog afwisselend. Nou, die uitdaging ga ik graag aan! En ik heb ‘m ook nog iets aangescherpt. De komende week ga ik daarom voor jullie het volgende doen:

Francesca Kookt! gaat 5 dagen voor 5 euro per dag koken,

waarbij ik de strijd aan ga met de kant- en klaargerechten en laat zien dat je

voor weinig geld vers kunt koken en nog lekker ook.

Ik beken eerlijk dat ik normaal niet echt op prijzen let als ik boodschappen doe. Natuurlijk gebruik ik groenten en fruit wat in het seizoen is en laat ik een bakje aardbeien van 4,99 links liggen. Maar verder ben ik in de luxe positie om vrij te kunnen kiezen in de supermarkt. Maar dat geldt niet voor iedereen. En ook als je minder geld te besteden hebt is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten.

Om de uitdaging zo eerlijk mogelijk aan te gaan, houd ik me de komende week aan de volgende regels:

– Van het hoofdgerecht moeten minimaal 2 volwassenen kunnen eten en liefst ook nog kinderen (in ons geval eet onze 2-jarige ook mee)
– Het totaalbedrag van de 5 maaltijden bij elkaar opgeteld mag niet boven de 25 euro uitkomen
– Ik haal alle ingredienten zoveel mogelijk bij 1 supermarkt, omdat de meeste mensen doordeweeks vaak niet de tijd hebben om van winkel naar winkel te gaan om de goedkoopste ingredienten te kopen
– Alleen het vlees haal ik ergens anders, bij mijn eigen slager die topkwaliteit heeft voor een lager dan gemiddelde prijs
– Naast de ‘grote’ ingredienten ga ik ook gebruik maken van onder andere knoflook, uien, olies, kruiden en specerijen die ik al in mijn kast heb staan. Hiervoor reken ik 25 cent per gerecht

Nou, ik ben er klaar voor! Vanavond komt het eerste gerecht online. En wat ga ik hiervan maken?

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)