Uitnodiging: kom eten bij Francesca voor Microkrediet voor Moeders!

Kook mee voor ondernemende moeders in Azië. Dat is de boodschap van de september Kookmaand van Microkrediet voor Moeders. Tijdens de Kookmaand kun je een etentje organiseren voor vrienden, collega’s of familie. In ruil hiervoor ontvang je van je gasten een financiële bijdrage om aan Microkrediet voor Moeders te doneren. …

Kook mee voor ondernemende moeders in Azië. Dat is de boodschap van de september Kookmaand van Microkrediet voor Moeders. Tijdens de Kookmaand kun je een etentje organiseren voor vrienden, collega’s of familie. In ruil hiervoor ontvang je van je gasten een financiële bijdrage om aan Microkrediet voor Moeders te doneren. Met jouw donatie kunnen zij aan ondernemende vrouwen in Azië leningen verschaffen om hun eigen duurzame onderneming te starten. Zo kunnen zij een betere toekomst voor henzelf en hun familie creëren. Met gemiddelde€ 85,- kan een moeder al een nieuwe toekomst opbouwen.

Kom eten bij Francesca voor Microkrediet voor Moeders_2

Als foodie en moeder vind ik dit een prachtig mooi initiatief dus toen de stichting mij benaderde of ik er aandacht aan wilde besteden was mijn antwoord gelijk ja. Een half uur later bedacht ik me dat dit groter en beter kon en dat Francesca ook kan koken voor de moeders in Azië. Dus lieve lezers, bij deze nodig ik jullie uit voor het ‘Francesca Kookt voor Moeders benefietdiner’!

Kom eten bij Francesca voor Microkrediet voor Moeders_3

Kom eten op maandag 22 september!

Samen met mijn co-bloggers en vrienden ga ik een avond voor jullie koken. Tijdens de avond gaan we flink uitpakken, want we hebben onze vrienden van Restaurant Vrienden in Zoetermeer bereid gevonden om ons een avond de zaak ‘te lenen’. Zo hebben we de ruimte voor maar liefst 60 gasten. En nog meer als een aantal van jullie het niet erg vinden om op het overdekte terras onder de heaters te eten 😉

Kom eten bij Francesca voor Microkrediet voor Moeders_4

Tijdens het benefietdiner gaan we jullie trakteren op een proeverij van diverse voorgerechtjes. In de tussentijd maken wij het buffet gereed waar jullie de heerlijkste gerechten zullen vinden. Grote schalen met visstoofschotels, lamskoteletten met munt en aardappelen, ovenschotels, vegetarische gerechten, salades en nog veel meer. Natuurlijk vergeten we het dessert niet. Met o.a. zelfgebakken taarten, panna cotta’s, ambachtelijk ijs, chocolademousse en vers fruit. Alles in een ontspannen sfeer, met kraanwater op tafel, een goed glas wijn en veel warmte. Alsof je bij mij thuis zou komen eten, maar dan in een wat grotere huiskamer.

Kom eten bij Francesca voor Microkrediet voor Moeders_5

Dit alles doen we natuurlijk om zoveel mogelijk geld op te halen voor Microkrediet voor Moeders. Onze belofte: alle opbrengsten van de avond storten we naar het Microkrediet. Iedereen die meehelpt in de keuken en in de bediening doet dit op vrijwillige basis. We zijn druk bezig met het regelen van alle sponsoren. Wat heel goed gaat trouwens. Ik mag vast verklappen dat jullie brood die avond van het beste bakkertje van Nederland vandaan komt. Jawel, van Desem Enzo! Met de andere sponsoren zijn we al heel ver, stuk voor stuk prachtige leveranciers met mooie producten en de hart op de juiste plek. Daar kom ik snel op terug, zo ook op het menu.

Een mooie bijdrage voor een heerlijke avond

Jullie kunnen vanaf NU reserveren voor deze bijzondere avond op 22 september vanaf 18.00 uur. Stuur daarvoor een mailtje naar info@francescakookt.nl o.v.v. je naam, telefoonnummer, met hoeveel personen je wilt komen en of we nog met dieetwensen rekening moeten houden. Vanwege het enorme enthousiasme van mensen om ons heen, verwachten we dat het storm gaat lopen. Dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Het principe van de september Kookmaand is dat gasten zelf een vrijwillige bijdrage voor het diner mogen geven. Wij vinden alleen dat voor zo’n heerlijke avond wel een minimale bijdrage gevraagd mag worden. Oftewel, jouw donatie in de Microkrediet donatiebus is minimaal € 25,- p/p. Dit is inclusief het eten, de wijnen en koffie en thee na, alles dus. Meer doneren mag natuurlijk altijd!

Wij hebben enorm veel zin in deze avond en gaan er een feest van maken. Met als doel om jullie met een glimlach naar huis te laten gaan en moeders in Azië een kans te geven op een betere toekomst. En dat alles door samen te genieten van goed eten. Tot de 22ste!

Liefs, Francesca

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer