Gado gado burger

Weten jullie nog dat wij onze ultieme festival burger, de spicy salmon burger, op de blog hebben geplaatst? Daarin vroegen wij ook wat jullie favoriet was en daarmee maakte je kans op twee kaarten voor festival de Parade.

We hebben watertandend al jullie favorieten bekeken en van eentje vielen we bijna van onze stoel. De gado gado burger van Richelle was verrassend, smaakvol en zeer geschikt voor op een festival. Daarmee dan ook terecht de winnaar! Alhoewel, wel eerst even testen natuurlijk. We hebben de burger gelijk maar even ‘nagemaakt’ om een goed en gefundeerd oordeel te geven. Conclusie: deze smaakvolle burger lusten wij wel op ieder willekeurig festival. Maar thuis smaakt ie hartstikke lekker hoor. Uiteraard hebben we het recept ook voor jullie:

Wat je nodig hebt voor 2 burgers:

2 teentjes knoflook
200gr kippendijen (kipfilet kan ook, maar ik vind kippendijen malser)
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepel zoete ketjap
handje taugé
handje witte kool
1 eetlepel sesamzaadjes
2 broodjes
2 eetlepels Hellmann’s
2 gekookte eieren
pindasaus naar wens
handje gebakken uitjes

Tip: ik gebruikte de pinda sambal van de toko. Een pittige pindasaus met stukjes pinda erin, die smaakt er erg lekker bij.

Gado-Gado-burger-2

Wat je gaat doen:

Bereidingstijd: 25 minuten

1. Snijd de knoflook fijn en de kippendijen in reepjes.

2. Zet een steelpannetje met water op het vuur om later de kool en taugé in te blancheren. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hier kort de knoflook in, voeg vervolgens de kippendijen, sesamolie en zoete ketjap toe. Laat dit in zijn geheel zo’n 5 minuten op middelmatig vuur garen.

3. Rooster ondertussen de sesamzaadjes en blancheer de witte kool en taugé samen in het steelpannetje met water dat inmiddels kookt.

4. Snijd de broodjes open, besmeer met een eetlepel Hellmann’s per broodje en beleg met de kip, taugé, witte kool, ei, pindasaus, sesamzaadjes en gebakken uitjes.

Bedankt voor het delen van deze heerlijke gado gado burger met ons, Richelle. Enne, we hopen dat je zelf ook een lekkere burger weet te scoren op de Parade, de tickets zijn onderweg 😉

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Gado gado burger”

  1. Inmiddels een vaste waarde zo eens in de paar weken en wat blijft dit overheerlijk! Zo goed op smaak! Ik doe zelf de sesamolie en ketjap al als soort marinade bij de kip voordat het in de pan gaat, en eigen pindasaus er bij maken. Ook lekker met wat lente-ui voor de frisheid

Reacties zijn gesloten.