Vakantie!

De tassen staan ingepakt, ik smeer zo nog wat broodjes, de flesjes water kunnen in de koeltas en daarna gaan we ‘en route’. Het is vakantie in huize Francesca! Samen met mijn mannen ga ik maar liefst een maand op vakantie. Volgens mij ben ik nog nooit zo lang weggeweest en ik kan niet wachten. Na een bizar gaaf, maar ook druk jaar is het tijd om flink te ontspannen. Gewerkt moet er ook worden, want er moet een hoop geschreven worden voor mijn boek. In september wil ik alle recepten al op de foto zetten en ik vind thuis erg moeilijk de rust om te schrijven. Dan maar wat langer op vakantie, de zon zal me vast genoeg inspiratie geven tot heerlijke recepten, denken jullie ook niet?

ozadi-tavira-hotel-galleryorangeabistro-81

First stop: Umbrië

Tijdens onze vakantie maken we een heerlijke reis door Italië en Portugal. De eerste bestemming is Camping Il Collaccio van Eurocamp in Italië. Een kleine camping in de bergen van Umbrië met prachtig uitzicht over de valleien. Onze safaritent XL van Eurocamp is volledig uitgerust en dat was ook precies de reden waarom we overstag gingen om te gaan ‘kamperen’. Dit is namelijk onze eerste keer op de camping en zijn niet zo van ‘back to basic’. Maar bij het zien van deze foto’s werd ik helemaal blij! Ik weet nu al dat onze kleuter het hier waanzinnig gaat vinden. En wij stiekem ook. Een week zon, uitzicht, heerlijk Italiaans eten, zomerjurkjes en zelf campingrecepten bedenken.

IS012-castelvecchio-il-collaccio-campsite-accommodation-a_tcm14-3321 IS012-castelvecchio-il-collaccio-campsite-italy-south-pool-a_tcm14-3323 IS012-castelvecchio-il-collaccio-campsite-italy-south-restaurant_tcm14-3329 IS012-castelvecchio-il-collaccio-campsite-italy-south-view_tcm14-3317

Lunchen met vrienden en door naar het Comomeer

Na de eerste week rijden we rustig terug naar Nederland. In Toscane stoppen we bij vrienden voor een lunch en rijden door naar het Comomeer. Daar wacht ons een appartement waar we 5 dagen verblijven aan het meer. Circa 9km verwijderd van Varenna, een prima uitvalsbasis om dit mooie gebied te verkennen.

31572657 33400792

Even de was doen en het vliegtuig in

Na het Comomeer gaan we via Zwitserland en Duitsland weer naar huis om een paar wasjes te draaien en dan op naar het vliegveld. De laatste 12 dagen gaan we naar het door ons zo geliefde Algarve. We komen er al jaren en kennen dit gebied op ons duimpje. Ergens deze weken komt er ook nog een gigantisch artikel online met al mijn restauranttips in de Algarve. Van oost- tot westkust! Wij reizen altijd met Primavera Reizen naar Portugal, omdat we zo ontzettend tevreden zijn over de accommodaties en service. Dit jaar staat er weer een nieuwe accommodatie op het programma: Hotel Ozadi in het pittoreske en rustige Tavira. Ik werd helemaal gelukkig bij het zien van de foto’s van deze bestemming en mooi meegenomen…we zitten vlakbij een van onze favoriete restaurants aldaar: Noelia!

ozadi-tavira-hotel-galleryexteriores-1 ozadi-tavira-hotel-galleryorangeabistro-2 ozadi-tavira-hotel-galleryquartossuite-1 ozadi-tavira-hotel-galleryvistaterrace-1

Zo, ik ben klaar met typen en wil de auto instappen. Tijdens de vakantie gaat de blog trouwens wel gewoon door, alleen een stuk onregelmatiger. Ik schrijf wanneer ik er zin in heb en ben ook wat trager met reageren. Ontspannen en genieten met mijn mannen staat voorop de komende maand.

Fijne zomervakantie allemaal! Liefs, Francesca

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Vakantie!”

  1. Wauw, ziet er allemaal prachtig uit. Ik ben erg benieuwd naar alle foodie reisverhalen! 😉 Geniet er lekker van met julie drietjes. Echt fijn, zo’n rondreis.

  2. Wat leuk, wij gaan ook naar de Algarve over een paar weken. Wel westelijker dan jullie maar bij Lagoa. Ik hou me aanbevolen voor jouw restauranttips!
    Heel veel plezier! Geniet ervan!

Reacties zijn gesloten.