Vlees, het nieuwe kookboek van Herman

Als er iemand is die dol is op vlees dan is het Herman den Blijker. Mits het kwaliteitsvlees is en de dieren goed zijn behandeld. Daar heeft hij een nieuw boek over geschreven, met de toepasselijke naam ‘Vlees’. Lancering in Markthal Rotterdam. Met vlees van de BBQ. Ik was aanwezig …

Als er iemand is die dol is op vlees dan is het Herman den Blijker. Mits het kwaliteitsvlees is en de dieren goed zijn behandeld. Daar heeft hij een nieuw boek over geschreven, met de toepasselijke naam ‘Vlees’.

Vlees_Herman den Blijker_2

Lancering in Markthal Rotterdam. Met vlees van de BBQ.

Ik was aanwezig bij de lancering in de Markthal Rotterdam. Boven de marktkraam van Nice to Meat, hoe kan het ook anders. Want Herman en Piet (van den Berg) zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is zijn hofleverancier voor vlees en terecht. Want bij Piet koop je verschrikkelijk goed vlees, onder andere van zijn eigen MRIJ runderen.

Herman stond tijdens zijn lancering voor de Big Green Egg en schoof ons steeds weer een stukje vlees toe. Zoon Matz zat trots op het aanrecht en at net zo lekker mee.

Vlees_Herman den Blijker_5

Het begint bij kwaliteitsvlees

Vlees is gemaakt vanuit passie voor rund- en kalfsvlees. Waar Herman zo van houdt, mits het kwaliteitsvlees is en goed bereid. Aan de ene kant is het een enorm praktisch boek. Alle beginselen komen aan bod. Van hoe zo’n rund of kalf nou in elkaar zit, welke delen je allemaal kunt eten en hoe je die heel basic (maar wel goed!) bereid.

Vlees_Herman den Blijker_3

Recepten en inspiratie

Naast aankoop-, bewaar- en bereidingsadviezen vind je in het boek ook een groot aantal heerlijke recepten. Wat denk je van klapstuk met friet of geplukte ossenhaas met gepofte paprika.

Het andere deel van het boek is inspirerend, het vertelt de verhalen van de reizen die Herman maakte naar o.a. Uruguay, Nieuw Zeeland en de USA. Landen waar vlees vandaan komt van zijn importeurs. Hij ging op onderzoek en kwam er o.a. achter dat hij toch wel onder de indruk was van stierenvlees.

Vlees_Herman den Blijker_4

Bij mij staat het boek inmiddels prominent in de keuken als naslagwerk. Ik heb nu ook echt maar eens een goede vleesthermometer aangeschaft (sorry Herman, ik moet bekennen dat ik het al jaren zonder deed) en ga eens wat vaker thuis ook met vleesdelen aan de slag die minder bekend zijn. Want als ik zo kan genieten van een bavette in een restaurant, waarom zou ik het dan thuis niet maken? Zo moeilijk is het namelijk niet. Maar dat is wel vaker met koken.

Ben je een vleesliefhebber, koop dan dit boek. Je zult er geen seconde spijt van hebben.

Vlees, Herman den Blijker & Jaap van Rijn, Kosmos Uitgevers, € 29,99. Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij bol.com.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer