Vlinderkoekjes met aardbeien

Hoe makkelijk wil je het hebben? Deze vlinderkoekjes met aardbeien bevatten echt maar 3 ingrediënten en zijn ook nog eens heel snel te maken. Het is dat het deeg nog even in de koelkast moet, maar je hebt gewoon binnen de kortste keren een hele bakplaat vol met deze heerlijke koekjes.

Het recept heb ik uiteindelijk zelfs versimpeld, want de eerste poging met verse aardbeien was toch een minder groot succes. En met een vulling van jam is wel zo makkelijk. Ook qua variatie kun je er alle kanten mee op! Houd je meer van frambozen, dan kies je frambozenjam. Of juist abrikozenjam. Deze koekjes zijn natuurlijk ook ideaal als je bezoek krijgt omdat ze zo gemaakt zijn en ontzettend lekker. Ben je al overtuigd? Geniet ervan!

Wat je nodig hebt voor circa 20 vlinderkoekjes

  • 50 gr kristalsuiker
  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 3 – 4 el aardbeienjam

Wat je gaat doen

Bereiding: 10 minuten + Koelen: 30 minuten + Oven: 12 – 15 minuten

  1. Strooi de suiker gelijkmatig op een bakplaat of je werkblad en leg het bladerdeeg met de deegkant erbovenop. Laat het bladerdeeg gewoon op het bakpapier zitten. Druk het deeg voorzichtig in de suiker en haal daarna het bakpapier eraf.
  2. Verdeel de aardbeienjam evenredig in een dun laagje over de andere kant van het bladerdeeg.
  3. Rol vervolgens het deeg in de lengte op. Doe dit vanaf beide kanten zodat je vanaf de zijkanten naar het midden rolt.
  4. Verpak het opgerolde bladerdeeg in plasticfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Haal de rol uit de koelkast en snijd in plakken van 0,6 mm. Leg de koekjes daarna met voldoende ruimte op de bakplaat.
  7. Bak de aardbeien vlinderkoekjes in 12 – 15 minuten goudbruin en laat ze afkoelen op een rooster. Je kunt niet alles in één keer bakken dus je bakt ze in meerdere etappes tenzij je meerdere bakplaten hebt.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Deze makkelijke, simpele en snelle koekjes van bladerdeeg met aardbeien bevatten maar 3 ingrediënten en zijn ook nog eens heel snel te maken. Je hebt binnen de kortste keren een hele bakplaat vol om te bakken. Houd je meer van frambozen, dan kies je frambozenjam. Of juist abrikozenjam. Zo maak je snel zoete bladerdeeg hapjes. Lees het recept op de blog.

Recept & fotografie: Debbie Bodewes

Debbie is onderdeel van het team van Francesca Kookt. Als freelance (bak)redacteur maakt ze 2x per maand een zoet recept voor jullie. Lees meer over haar op deze pagina.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Vlinderkoekjes met aardbeien”

Reacties zijn gesloten.