Vrolijke paashaas schuimlolly’s

De Paasdagen staan voor de deur en ik kijk uit, net als de rest van Nederland, naar twee hele mooie zonnige dagen! En zoals het zonnetje buiten schijnt, schijnt hij waarschijnlijk ook op tafel, want er wordt altijd flink uitgepakt met heerlijke paasgerechten.

De paasbrunch is natuurlijk nog steeds enorm populair, maar een paas-high tea of paasborrel zie je ook steeds vaker. Deze paashaas schuimlolly’s kunnen op elk moment van de dag en reken maar dat ze zo op zijn! Het ziet er toch ook heel gezellig uit, zo’n glas met schattige paashaasjes? Van het overgebleven eiwitschuim kun je ook nog wat eieren maken en daarna uitbundig versieren. Doe dit vooral gezellig samen met de kinderen, vinden ze geweldig om te doen. En om op te eten. Fijne Pasen!

Wat je nodig hebt voor ongeveer 12 paashaas schuimlolly’s en nog een stuk of 10 eieren

Wat je gaat doen

Bereiding: 30 minuten + Oven: 60 – 80 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf met de mixer. Let erop dat de kom goed vetvrij is!
  3. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de suiker toe, dan het vanille extract en de azijn.
  4. Je weet dat het eiwit goed is als het stijve pieken vormt en de suiker is opgenomen. Je kunt de kom dan ondersteboven houden en het eiwit blijft erin.
  5. Verdeel het schuim, wanneer je meerdere kleuren wilt, over verschillende kommen en meng het met de gewenste hoeveelheid kleurstof. Doe er beetje bij beetje wat kleurstof bij, niet teveel in één keer. Wil je liever geen kleurstof gebruiken, houd de paashaasjes dan gewoon wit.
  6. Schep het eiwit in een spuitzak met een glad spuitmondje.
  7. Spuit wat dotjes schuim in de hoeken van de bakplaat zodat je bakpapier niet verschuift , leg de lollystokjes erop en spuit er een paashaasje op. Vind je het lastig om dit uit de losse pols te doen, gebruik dan een paashaas outline die je uitknipt en als vorm gebruikt om daarbinnen het schuim op te spuiten. Hier vind je een hele collectie van leuke paashaasjes.
  8. Bak de schuimpjes in 60 – 80 minuten in de oven tot ze makkelijk loslaten van het bakpapier.
  9. Zet de oven uit en laat ze nog 20 minuten in de oven staan. Laat de paashaas schuimlolly’s volledig afkoelen buiten de oven en teken er nog een snoetje op met een decoratiestift. Voor de ‘kleding’ van de paashaasjes en de eieren kun je het decoratiestrooisel gebruiken.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Een leuke toevoeging op de brunchtafel, bij de paasborrel of elk ander moment tijdens Pasen! Deze lolly's zijn leuk om te maken met kinderen en zien er gezellig uit. Een makkelijk snoep recept in de vorm van paashazen en paaseieren. Versier ze naar eigen wens! Lees het recept op mijn website Francesca Kookt. | schuimlolly recepten | snoep recepten | lolly recepten | paasbrunch | paasontbijt | paasdecoratie | pasen recepten | paas ideeën |zoete recepten | Francesca Kookt

Recept: Debbie Bodewes, Fotografie: DeedyLicious

Debbie maakt als freelance (bak)redacteur 2x per maand een zoet recept voor jullie. Lees meer over haar op deze pagina.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca