Nog geen beoordelingen

Vrolijke paashaas schuimlolly’s

1 uur 30 minuten
Gebak
Pasen

De Paasdagen staan voor de deur en ik kijk uit, net als de rest van Nederland, naar twee hele mooie zonnige dagen! En zoals het zonnetje buiten schijnt, schijnt hij waarschijnlijk ook op tafel, want er wordt altijd flink uitgepakt met heerlijke paasgerechten. De paasbrunch is natuurlijk nog steeds enorm …

De Paasdagen staan voor de deur en ik kijk uit, net als de rest van Nederland, naar twee hele mooie zonnige dagen! En zoals het zonnetje buiten schijnt, schijnt hij waarschijnlijk ook op tafel, want er wordt altijd flink uitgepakt met heerlijke paasgerechten.

De paasbrunch is natuurlijk nog steeds enorm populair, maar een paas-high tea of paasborrel zie je ook steeds vaker. Deze paashaas schuimlolly’s kunnen op elk moment van de dag en reken maar dat ze zo op zijn! Het ziet er toch ook heel gezellig uit, zo’n glas met schattige paashaasjes? Van het overgebleven eiwitschuim kun je ook nog wat eieren maken en daarna uitbundig versieren. Doe dit vooral gezellig samen met de kinderen, vinden ze geweldig om te doen. En om op te eten. Fijne Pasen!

Ingrediënten

  • 3 eiwitten, eieren splitsen of gebruik een flesje Two Chicks uit de koeling
  • zout
  • 175 gr fijne kristalsuiker
  • 1/2 tl vanille extract
  • 1/4 tl witte wijnazijn
  • diverse kleuren natuurlijke kleurstof (blauw, rood, geel)
  • gekleurd decoratiestrooisel

Ook nodig

  • spuitzak met glad spuitmondje
  • lollystokjes, ongeveer 15 cm lang
  • stiften met eetbare decoratie

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 100 graden (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop de eiwitten met een snufje zout stijf met de mixer. Let erop dat de kom goed vetvrij is!
  • Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de suiker toe, dan het vanille extract en de azijn.
  • Je weet dat het eiwit goed is als het stijve pieken vormt en de suiker is opgenomen. Je kunt de kom dan ondersteboven houden en het eiwit blijft erin.
  • Verdeel het schuim, wanneer je meerdere kleuren wilt, over verschillende kommen en meng het met de gewenste hoeveelheid kleurstof. Doe er beetje bij beetje wat kleurstof bij, niet teveel in één keer. Wil je liever geen kleurstof gebruiken, houd de paashaasjes dan gewoon wit.
  • Schep het eiwit in een spuitzak met een glad spuitmondje.
  • Spuit wat dotjes schuim in de hoeken van de bakplaat zodat je bakpapier niet verschuift , leg de lollystokjes erop en spuit er een paashaasje op. Vind je het lastig om dit uit de losse pols te doen, gebruik dan een paashaas outline die je uitknipt en als vorm gebruikt om daarbinnen het schuim op te spuiten. Hier vind je een hele collectie van leuke paashaasjes.
  • Bak de schuimpjes in 60 - 80 minuten in de oven tot ze makkelijk loslaten van het bakpapier.
  • Zet de oven uit en laat ze nog 20 minuten in de oven staan. Laat de paashaas schuimlolly's volledig afkoelen buiten de oven en teken er nog een snoetje op met een decoratiestift. Voor de ‘kleding’ van de paashaasjes en de eieren kun je het decoratiestrooisel gebruiken.

Notities

Recept: Debbie Bodewes, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer