Win een Heritage Edition KitchenAid Misty Blue!

Samenwerking – Wat is jouw mooiste kookherinnering in je leven? Het moment wat je je altijd zult herinneren doordat iets voor het eerst echt lukte, door de weergaloze smaak of de liefste mensen met wie je daarna ging proeven. Ik zou maar snel gaan graven in je herinnering, of misschien weet je het gelijk al, omdat je daarmee kans maakt op een unieke prijs…namelijk een Heritage Edition KitchenAid Misty Blue!

UPDATE 3 januari 2019: De winnaar is inmiddels bekend en dat is Raymond geworden! Er is reeds contact met hem opgenomen en de winactie is nu afgerond. Dank allemaal voor het delen van jullie prachtige kook- en bakherinneringen. Ik heb ze met een grote glimlach gelezen!

Ode aan alle gepassioneerde bakkers en koks

In 1919 kwam de allereerste KitchenAid mixer op de markt en wat heeft het merk daarna allemaal niet teweeg gebracht. Menigeen droomt van een mixer, of een van de andere fijne apparaten, op het eigen aanrecht. Ik schaar me onder die groep en heb sinds een jaar mijn beauty naast het koffiezetapparaat, de waterkoker en de foodprocessor staan. En die wordt veelvuldig gebruikt kan ik je verklappen. En opgepoetst trouwens ook. Want ik ben trots op mijn collectie. Naast dat alle apparaten heel goed werken, zijn het ook de sieraden van mijn keuken. Ik word er blij van én creatief, de twee elementen die ervoor zorgen dat ik vaker en lekkerder kook.

In 2019 bestaat KitchenAid 100 jaar. Een memorabel moment dat ze niet zomaar voorbij laten gaan, tijd om een ode uit te brengen aan alle gepassioneerde bakkers en koks.

Ze doken in hun eigen herinnering, wist je bijvoorbeeld dat het eerste idee voor KitchenAid is ontstaan toen ingenieur Herbert Johnson in 1908 een bakker brood zag kneden met een zware lepel? Hij vond dat dit makkelijker en beter kon en dat was de basis voor de lancering van de allereerste KitchenAid standmixer. En nu bijna honderd jaar later viert KitchenAid haar jubileum met de lancering van de Misty Blue standmixer. De zachtblauwe kleur is een knipoog naar een van de eerste kleuren die KitchenAid introduceerde.

De nostalgische Misty Blue standmixer

De Misty Blue standmixer is echt ‘one of a kind’. De innovatieve kom is gemaakt van keramiek versterkt met titanium om afbikken, craqueleren en vlekken te voorkomen. De kom kan bovendien in de magnetron, oven (tot 250 graden) en is geschikt voor de vriezer én vaatwasser. Hij heeft een witte sierstrip met het unieke logo voor de 100e verjaardag. Naast de menghaak met flexibele rand komt de mixer ook met draadgarde, kneedhaak en platte menghaak. De verkoopprijs bedraagt € 899,-.

De kleur en uitstraling is klassiek en wekt een nostalgisch gevoel op. Met de lancering van de Misty Blue staat KitchenAid niet alleen stil bij hun geschiedenis, maar eren ze ook alle makers én KitchenAid liefhebbers die hen de afgelopen 100 jaar hebben geïnspireerd.

En jij maakt kans op een van deze mixers!

Ik vind het echt waanzinnig dat ik vlak voor de kerstdagen jullie mag verblijden met deze winactie. Want hoe prachtig is deze mixer wel niet? Jullie mogen allemaal meedoen hieraan, maar daar moet je wel wat voor doen.

Door een reactie hieronder achter te laten met jouw mooiste kookherinnering maak je kans. Ik ga ze stuk voor stuk lezen (beloofd!) en de herinnering die het meeste impact bij me maakt, wint deze prachtige Misty Blue!

De actievoorwaarden op een rijtje:

 • Je maakt kans op 1 exemplaar van de KitchenAid Misty Blue met bijbehorende standaard accessoires.
 • Laat een reactie achter onderaan deze blog met jouw mooiste kookherinnering om mee te dingen naar deze prijs.
 • Voer daarbij een geldig e-mailadres in.
 • Je kunt je reactie achterlaten van woensdag 19 december t/m woensdag 26 december 2018.
 • Na mijn welverdiende kerstvakantie ga ik alle reacties lezen en op donderdag 3 januari maak ik de winnaar bekend.
 • De winnaar krijgt persoonlijk bericht via e-mail en daarnaast wordt de winnaar bekend gemaakt op social media en hier in deze blog.
 • De prijs wordt daarna door KitchenAid naar de winnaar verzonden.

Wat is eigenlijk mijn mooiste kookherinnering?

Ik heb aardig wat herinneringen uit mijn keuken die memorabel zijn. Zoals bijvoorbeeld de kookdagen voor mijn eerste boek die intens, maar zo geweldig waren. Of de dag na mijn bevalling toen ik (licht wankelend) weer een biefstuk aan het bakken was voor mezelf.

Maar ook het moment dat ik voor het eerst mijn Portugese rijstschotel met vis proefde en het even leek alsof ik weer in Portugal aan de zee zat. En de dag dat ik na tig pogingen het eindelijk voor elkaar had om de perfecte brownies te bakken. Zo blij als ik hier op de foto keek, voelde ik me ook echt!

Maar mijn mooiste herinneringen heb ik aan de momenten dat ik iets heb gekookt voor mijn mannen of vrienden en ze zichtbaar genieten van het eten. Anderen blij maken met mijn gerechten en baksels, daar word ik pas echt gelukkig van.

En nu geef ik het stokje over aan jullie! Deel je allermooiste kookherinnering in de reacties hieronder en wie weet heb jij straks die prachtige Misty Bleu in je keuken staan. Over herinneringen maken gesproken 🙂 Heel veel succes!

Dit is een samenwerking met KitchenAid. Lees hier mijn disclaimer.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Win een Heritage Edition KitchenAid Misty Blue!”

 1. Onze dochter is nu 33. Door een chronische darmziekte waren de laatste twaalf jaar voor haar heel moeilijk.
  Van een vrolijke, zeer ondernemende, en altijd dappere dochter veranderde ze in dochter met heel veel problemen. Veel heel veel klachten, met veel medicatie met nare bijwerkingen, altijd moe. Uiteindelijk woog ze nog 41 kg., had last van depressies, en tig andere dingen. Toch probeerde ze altijd door te blijven zetten.
  Uiteindelijk is vorig jaar haar hele dikke darm eruit gehaald. Het eerste half jaar was nog moeizaam, maaar het gaat steeds beter en beter.
  Vorige week maakten we samen een kleine voorproef voor het kerstdiners. Was leuk, gezellig en je zag haar genieten. Dit kan ik weer!
  Ze deed weer rare dingen, danste weer door de keuken, en …. kon ook alles opeten zonder daar veel last van te krijgen.
  Heerlijk haar zo te zien, genieten en dankbaar zijn

 2. Mijn mooiste kookherherrinering was in de jaren 70-tig. Ik leerde van mijn schoonmoeder (Indische) Indische gerechten maken.
  Zoals smoor djawa, samoreus loden,tjampoer ajam en zelfs frikadel pan.
  Maar er was een recept waar ze niet zo goed mee uit de voeten kon en dat was Bapao broodje.
  In mijn beleving kon dat niet zo moeilijk zijn, omdat ik in die jaren regelmatig zelf brood bakte.
  We gingen samen aan de slag, en het resultaat was verbluffend.
  Ik kan het gezicht en de grote bruine ogen van mijn schoonmoeder zo weer voor me zien.
  Met de woorden “ hebben wij dit gemaakt?”
  Je zult begrijpen dat mijn schoonmoeder er niet meer is, maar de herinneringen blijven.

 3. Mijn mooiste kookherinnering stamt uit mijn kindertijd. Samen met mijn moeder en broertje maakten we rond Sinterklaas grote Sint en Piet speculaas poppen. We maakten samen het deeg. Mijn moeder sneed de vorm van de pop uit het deeg met behulp van een uitgeknipte kleurplaat. Nadat de poppen uit de oven kwamen maakte mijn moeder met wit glazuur de basislijnen. Daarna mochten mijn broertje en ik de poppen ‘inkleuren’ met rood, geel, blauw en groen glazuur in kleine spuitzakjes. Toen mijn vader thuiskwam was de hele keuken ontploft. Savonds aten we allemaal een lekker stukje van de sinterklaas/Piet speculaaspop.

 4. Mijn oma maakte altijd de lekkerste taarten, pannenkoeken en jam. Vroeger waren wij regelmatig bij haar en kon ik enorm genieten van haar baksels. Plots werd ze ernstig ziek en was koken voor haar niet meer mogelijk. Gelukkig kon ze mij nog wel aanwijzigingen geven en heeft ze mij haar recepten geleerd. Vanaf toen genoten we extra van de momenten samen in de keuken en alles wat we samen op tafel toverden. Helaas is ze drie jaar geleden overleden. Steeds als ik één van haar recepten maak denk ik terug aan die keren samen in de keuken en mijn jeugd bij oma aan tafel.

 5. Hallo Francesca, we hebben iets gemeen. Jij, mijn moeder, en ik. Wij zijn gek op bakken ! Als klein meisje stond ik op een krukje al te kijken als mijn moeder een mooie taart bakte. En kreeg ik de deeghaak, als het deeg het toeliet , om af te likken. Het geluid van de mixer, de geur van het deeg, de geur uit de oven en lekker samen genieten van het eind resultaat. I love it. Toen ik wat ouder werd kon ik zelfstandig aan de slag. Niet alles ging gelijk goed maar oefening baart kunst. Inmiddels bak ik weer een aardige taart. Maar… helaas glutenvrij. Sinds 6 maanden moet ik, helaas, glutenvrije baksels maken. Ook dat vraagt om oefening, maar ik doe mijn best.. hoe fijn zou het zijn als dat weer met een kitchenaid kan. De kitchenaid van mijn moeder durf ik namelijk niet meer te gebruiken. De kleinste korrel, of nog kleiner, maakt me namelijk al ziek. Geweldig zou het zijn om weer dat mooie kitchenaid geluid te horen. En daar mijn,nu nog experimentele, baksels mee te bereiden. Fijne dagen allen..vol met warmte en tijd voor elkaar. Genietend op de bank bij de buurvrouw die wel even een bezoekje kan gebruiken, met een stuk glutenvrije taart. Gr. Luus.

 6. Wauw, deze is echt prachtig! Vanwege de coeliakie (glutenallergie) van mijn vriend zijn we aangewezen op het zelf vers bakken en koken. Mijn mooiste herinnering is eigenlijk dit weekend geweest. M’n vriend is helemaal gek van slagroomsoesjes, die eigenlijk alleen glutenvrij bij de AH te koop zijn. Hij heeft dit weekend voor het eerst zelf soesjes gemaakt (en die waren echt enorm lekker)! Hij was helemaal trots en had een hele schaal vol gemaakt die we in twee dagen hebben opgegeten (oeps). M’n vriend is echt een keukenprins dus het zou zo tof zijn om hem dit cadeau te kunnen geven in het nieuwe jaar.

 7. Mijn mooiste herinnering van de kerst is toen ik erg ziek was en mij zo druk maakte om de pannacotta die nog gemaakt moest worden. Toch naar bed gegaan, en op een gegeven moment werd ik wakker gekust door mijn 11 jarige dochter die zei: mama ik heb de pannacotta gemaakt en hij staat in de koelkast. Ze had het recept erbij gezocht en het helemaal alleen gemaakt. Tranen in mijn ogen, fantastisch

 8. Ha Francesca, wat een mooie winactie! Ik doe graag mee want wat zal deze beauty prachtig staan in onze nieuwe keuken! Mijn mooiste kookherinnering is met kerst een aantal jaren geleden, waarbij we voor het eerst de gehele familie bij elkaar hadden en mijn moeder en ik samen een 7 gangen dinner hebben gekookt, mijn moeder en ik waren echt een super gestroomlijnd team en het diner was een groot succes! Sowieso heb ik goede herinneringen aan koken met mijn moeder, ik mocht als klein meisje al helpen in de keuken en als tiener had ik een vaste kookdag thuis, heerlijk vond ik dat om samen met mijn moeder in de keuken te staan. Zeker op woensdagmiddag als we vaak samen een cake bakte, toen nog gewoon met een handmixer. Hoe leuk lijkt het me om later met hopelijk mijn eigen kinderen deze zelfde rituelen te herhalen maar dan met een mooie Kitchenaid op het aanrecht! Groetjes, Danique

 9. Heyy mijn mooist leukste kook herinneringg 💗met mijn vaderr (ouders zijn gescheiden daarom)duss we gingem tiramisu makenn wat trouwenss zooooo lekker is haha maarr we gingen dat maken ondertussen zaten we te kletsen en te lachen enz😍 en ik mocht helpen dus ik ging helpen ik mocht mixen met een mixerr en papa die zatt de bekertjes te wassen alvast en toen zette ik die dingg aan EN TOEN gingg alllessss uit de kom HAHAHA het ontplofte gewoon letterlijkk😂💗papa en ik gingen stukkkk wasss zooo leukkkk 😍der zat zo stukken op papa gezicht en ik pakte dat men men vinger en likte dat op ❤die moment vergeet ik nooit het blijft zoo leukk duss wat later gingen we de bekertjes vullen met koekjes enz om een tiramisu te maken en we waren klaar en we keken elkaar aan gaven elkaar een hij vijf en ik zette de tiramisu in de koelkastt 💓onder tussen toen we verder zat te maken gingen we door lachen en kletsenn waassss zoo lwukk ik kan gwn niet genoeg vertellen hoe leuk het wel niet was haha😍.. en daarom wil ik dit winnen voor hemm zodat niks fout kan gaan en de machine de werk doett haha😅💓en nog een dingg MERRYY CHRISTMASS AND A HAPPY BEAUTIFULL NEWW YEARR!!❤❤xxx ps. De tiramisu’s warenn suppperr lekkerr!!❤😋

 10. Hallo Francesca (love the name!),
  Mijn roots liggen in Groot Brittannie waar ik opgroeide op het platte land. Mijn moeder maakte altijd een prachtig kerstdiner met een reuze kalkoen (ging om 04.00 de oven in!), Yorkshire pudding, aardappels uit de oven, heerlijke groenten, ‘pigs in blankets’ en een zelfgemaakte jus gemaakt met de lever en hart van de kalkoen en de uitgelekte sappen uit de oven. In 1988 is mijn vader verongelukt en wij zagen erg tegenop om kerst te vieren zonder hem en een zeer moeilijk jaar af te sluiten. Mijn moeder deed haar best en maakte zoals altijd een uitgebreid feestmaal. Daar zaten wij dan in de eetkamer, mijn moeder, broers en ik met een drankje vooraf, niet echt met een kerstgevoel. Toen kwam ons herdershond binnen sluipen met een zeer schuldige blik. Wij gingen in de keuken kijken en wat vonden wij daar? Het bord met al het vlees van de kalkoen was leeg! Even wisten wij niet of wij moesten lachen of huilen, maar uiteindelijk hebben wij heel erg om gelachen en vervolgens gehuild. Nu denk ik elke kerst terug aan dat moment en het belang van samen zijn, wat er dan ook op tafel ligt. Fijne feestdagen xx

 11. Mijn mooiste kookherrinering is samen met mijn mama & oma. Hoe magisch is het voor een kind om mee te mogen helpen in de keuken met koken en bakken. Het is mij altijd bijgebleven en daar is ook mijn passie ontstaan voor lekker koken en eten. Mijn droom is om ooit mijn eigen bakbedrijfje te kunnen opstarten maar daar is natuurlijk geld voor nodig om het te kunnen realiseren. Ik ben druk aan het sparen maar dit zou wel super tof zijn om te winnen & het juiste duwtje zijn in mijn droom. Ik ga duimen en alvast receptjes uitwerken. Liefs Naomi

 12. Ieder jaar met kerst maken wij waardevolle kookherinneringen met ons gezin. Sinds de kinderen uit huis zijn gegaan zijn we standaard één van de kerstdagen bij elkaar en zorgen we met elkaar voor een kerstdiner. Al een paar dagen voor die dag komen er foto’s langs op onze familie app van voorbereidingen of we sturen elkaar nog om boodschappen. Dus dan begint het genieten al. We staan allemaal graag in de keuken en er worden regelmatig nieuwe recepten geprobeerd. Zo krijgen we dit jaar een Mexicaans toetje. Op de dag zelf duikt iedereen op zijn tijd de keuken in en worden daarvan ook veel foto’s gemaakt. Dit jaar zorg ik voor het hoofdgerecht en dat werd de Boeuf Bourguignon van deze website. Voor 8 personen nog een hele klus. Maar hij staat te pruttelen en het ruikt hier heerlijk. Naast het recept staat deze winactie. Nu ik de grooste kookklus gehad heb, kan ik daar wel even op reageren. Want een nieuwe mixer staat wel eens op mijn verlanglijstje. Mijn eigen wordt door het vele gebruik oud. Ik weet zeker dat we als gezin deze kerst ook weer mooie, warme kookherinneringen maken.

 13. Ik kookte altijd samen met mijn moeder het kerstdiner maar ook soms op gewone dagen aangezien mijn moeder altijd met mijn gezin mee at na het overlijden van mijn vader dertig jaar geleden. Mijn moeder is eind vorig jaar overleden en nu belt mijn jongste zoon dat hij op kerstmis samen met mij in de keuken wil staan. Ikzelf heb zo een mooi rood exemplaar van kitchenaid en wat zou ik het fijn vinden om mijn zoon (met hulp van jullie) zo een prachtige Misty bleu te kunnen schenken. Fijne kerstdagen voor iedereen en een mooi 2019 gewenst!!!

 14. Mijn mooiste kookherrinering, was in 2002. Ik was toen 10 jaar, volgde kooklessen van een bekende kok in Rotterdam. Die avond moesten we samen met andere leerlingen een menu voorbereiden voor alle ouders, vrienden en verzorgers. Ik was erg zenuwachtig, omdat we voor het eerst binnen een bepaalde tijd een drie gangen menu moesten klaar maken. Mijn vader was die dag wegens ramadan aan het vasten. Hij kon niet mee eten, maar hij heeft gewoon ter steun en om mij op me gemak te stellen plaats genomen aan tafel. Kwam af en toe stiekem de keuken in. Hij zei altijd: je moeder kan niet koken, maar daar ga jij verandering in brengen.

  In 2003 is hij overleden, ik heb 3 kookdiploma’s behaald toen. Wou later een bakkerij beginnen, maar na zijn dood was koken toch niet meer zoals het was. Ik hoop mijn passie en enthousiasme die ik heb verloren, weer terug te winnen.
  Mijn herrineringen blijven wel voor altijd mooi.

 15. Vanaf het moment dat onze dochter glutenvrij moet eten zijn we (dochter ook) druk aan het experimenteren met van alles en nog wat. Mijn/Onze mooiste kookherinnering is de eerste creatie welke op dat moment het lekkerst was, namelijk de glutenvrije cheesecake. Met deze KitchenAid hopen we nog meer heerlijke recepten te kunnen maken en andere mensen met een intolerantie te kunnen inspireren!

 16. Mijn mooiste kook is van 2 jaar geleden. Ik ging als vrijwilliger mee op een jeugdkamp naar de Ardennen. In de bus richting Luxemburg moest er natuurlijk kennis gemaakt worden met alle kinderen. Als kok was mijn vaste vraag natuurlijk: wat wil je niét eten deze week. Een van de deelnemers antwoordde: falafel. Ik als half Israëlische, zei dat ik dat natuurlijk wel ging maken, met een teleurgestelde deelnemer tot gevolg. Mijn argumenten over mijn afkomst ten spijt bleef de deelnemer sceptisch.
  Later die week was het zover, falafel dag. Na voor 50 man ballen te hebben gedraaid en gebakken gingen we aan tafel. Ik ging natuurlijk langs bij de betreffende deelnemer en vroeg haar wat ze ervan vond. Haar reactie? Met glimmende ogen zij zei: VET LEKKER!
  Mission accomplished, een puber overtuigd met lekker eten.

 17. Lieve Francesca,
  December 2012 zal ik zeker nooit vergeten,
  Die maand was bijzonder, niet alleen vanwege het lekkere eten.
  Mijn vriend had een adventskalender voor mij gemaakt,
  vol herinneringen aan ons tweetjes als foto of een ansichtkaart.
  Op de laatste kaart stond: “yes/no/maybe?”
  Het werd een dag vol spanning en magie.
  Op kerstavond zouden we samen zijn,
  lekker koken onder het genot van een fles wijn.
  We bereidden samen een heerlijk kerstmaal:
  Als voorgerecht maakten we een groente-notentimbaal.
  Daarna kookten we aardappelpuree, worteltjes en varkenshaasje,
  voor het toetje maakten we cheesecake in een glaasje.
  Voor later op de avond maakten we nog een kaascracker,
  alles was goed gelukt, en oh wat smaakte het lekker!
  We genoten van het eten, kletsten en lachten,
  maar de echte verrassing stond me nog te wachten:
  Dat ene hele kleine pakje onder de boom,
  vervulde die avond mijn allergrootste droom:
  Met een heel lief gedicht en in een mooie verpakking,
  kreeg ik een huwelijksaanzoek en een verlovingsring!
  Het was dus een avond om nooit te vergeten,
  en het begon allemaal met veel lekker eten 🙂

  Bedankt voor deze fantastische winkans,
  als ik de KitchenAid win doe ik een vreugdedans!
  Een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar,
  kook maar veel lekkers en geniet met elkaar 🙂

 18. 10 jaar geleden kwam mijn beste vriendin naar huis met haar nieuwe Italiaanse liefde. In plaats van Hollandse stampotjes kregen we opeens goudkleurige geurige saffraan risotto, gevulde paddenstoelen met een knapperige vulling, dikke romige burrata met rucola. Dat wou ik ook, zo koken! Geen probleem ik kreeg kookles. We hadden op zaterdag afgesproken om met z’n allen te eten en ik moest mij om 9.00 uur melden. Om 9.00 uur, hoezo? We zouden toch pas om half 8 eten dan is om half 6 afspreken toch prima.

  Ik stond om 9.00 uur op de stoep. ‘Koken’ legde hij uit begint met boodschappen doen. De juiste producten inkopen. Ruiken, kijken, proeven. We stapten in de Fiat Multipla op naar de markt. Op de Albert Cuyp aangekomen gingen we alle kraampjes af. Het juiste stuk vlees, kappertjes niet in het zuur maar in het zout. En dan een lekkere koffie drinken tussendoor.

  Weer thuis gingen we aan de slag met de ‘Rollade Brasato al Brunello di Montalcino’. Ik heb alles geleerd over de juiste maat pan, niet te veel ingrediënten maar altijd precies wat nodig is voor het evenwicht. Verder geduld, keren, wachten, proeven, keren, ruiken. Terwijl de rollade urenlang op het vuur pruttelde dronken we prosecco en snoven de hemelse geuren op, ons verheugend op het avondmaal.

  Dit is liefde voor koken. Sindsdien durf ik het aan om een complex gerecht te maken en uren te besteden in de keuken. Met leuke mensen in de buurt en wat lekkers te drinken tussendoor.

 19. Het werd eindelijk wel eens tijd dat mijn vriendinnen ook eens bij mij zouden worden uitgenodigd. Zo vanzelfsprekend was dat niet; ik heb nogal problemen met planning, prioriteiten stellen, opruimen etc. De dames verwachtten al niet dat ik heel goed had opgeruimd en er stonden ook wat nieuwe meubels die ze nog niet kenden. Ze waren eigenlijk al onder de indruk voordat ze aan tafel zaten. Ik had gekozen voor het thema “Mexico” en ik had daar ook flink wat moeite voor gedaan, inclusief de bijpassende muziek op de achtergrond. Het menu: taco’s en wraps met allerlei vullingen naar keuze. En voor inspiratie voor die vullingen had ik flink wat kookboeken en sites bekeken. Niks potjes en pakjes, wel alles vers bereid. En na het eten was er Mexicaanse koffie. Een van mijn vriendinnen vertelde me oprecht dat, mocht dit echt een gerecht zijn van een restaurant, zij zou hebben besloten om vaker naar dit restaurant te gaan. Ik was zelf ook voor 100% tevreden. Het was een geweldige avond.