Winkelen in Den Haag – Maak er een foodtour van!

Samenwerking – Winkelen in Den Haag is altijd een feest en ik ben blij dat we weer, ook al is het nog steeds voorzichtig en binnen de richtlijnen, kunnen shoppen. Vooral het foodshoppen in Den Haag had ik echt enorm gemist. De meeste van jullie weten wel dat ik van …

Samenwerking – Winkelen in Den Haag is altijd een feest en ik ben blij dat we weer, ook al is het nog steeds voorzichtig en binnen de richtlijnen, kunnen shoppen. Vooral het foodshoppen in Den Haag had ik echt enorm gemist. De meeste van jullie weten wel dat ik van deze stad hou, die natuurlijk ook vlak bij mijn eigen woonplaats ligt. Ik ben er zo, parkeren is makkelijk (en in veel wijken overdag zelfs gratis) en Den Haag is een smeltkroes van verschillende culturen.

Dat inspireerde me tot dit artikel waarvoor ik niet alleen ben gaan winkelen in Den Haag, nee ik heb er een wereldse foodtour van gemaakt! Een dag lang ben ik op stap gegaan, met vriendinnetje Wendy, met een longlist aan winkels, traiteurs, bakkers, take away’s, stalletjes, horecazaken en meer. Veel te veel natuurlijk, want het waren namelijk 25 verschillende adressen verspreid over heel Den Haag.

Vaak kennen we het Centrum, de Fred en het Benoordenhout in Den Haag wel. Wat natuurlijk fantastische plekken zijn, zeker de laatste twee om te foodshoppen! Ik schreef daar al eerder dit artikel over waarin ik mijn favoriete adressen met jullie deel. Deze keer week ik van de gebaande paden af en ontdekte onder andere het Zeeheldenkwartier, de Reinkenstraat in de mooie wijk Duinoord, at ik een grandioos Libanees broodje in het Regentessekwartier, wandelde ik door Chinatown en ontdekte een klein stukje authentiek Frankrijk tussen Madurodam en Scheveningen. Het is heel lang geleden dat ik zo’n ontzettend leuke shopdag heb gehad en vandaag deel ik al mijn tips met jullie. Kom, we gaan werelds winkelen in Den Haag, en héél lekker eten!

Al mijn Winkelen in Den Haag-adressen vind je handig bij elkaar in Google Maps

Aangezien ik al het voorwerk toch al gedaan had, heb ik gelijk maar een handig overzicht gemaakt van de adressen binnen Google Maps. Hiervoor wil ik ook mijn lieve volgers op Instagram bedanken, want van hen heb ik ook heel veel tips ontvangen! Verder is deze blog met tips + het overzicht in Google Maps niet volledig. Het is onmogelijk voor mij om alle parels te ontdekken, ook al zou ik dat wel willen ;-). Als je vindt dat er een adres mist of dat er bepaalde informatie niet klopt: stuur me dan even een e-mail of stuur een bericht of Facebook of Instagram (alle contactmogelijkheden staan onderaan deze blog) en dan ga ik op onderzoek uit!

Als je op deze link klinkt, vind je alle adressen bij elkaar in Google Maps. Handig voor als je zelf een foodtour gaat doen 🙂.

Qua het vervoer in Den Haag: wij hebben zelf de tour met de auto gedaan, omdat de adressen wel flink uit elkaar liggen en wij van wijk naar wijk hopten. Maar je kunt ook voor één of twee wijken kiezen en die hélemaal uitspelen (inclusief wandeling). Parkeren in alle wijken is bijna altijd gratis overdag. Voor het centrum adviseer ik je om te parkeren in de Q-Park Veerkaden die aan de rand van Chinatown ligt. Makkelijk aan te rijden en een ruime parkeerplaats.

Maar natuurlijk kun je ook met het OV aan de slag. Of je maakt een selectie aan adressen die goed te wandelen zijn en maakt er een gezellige wandeling van. Over wandelen gesproken, er is ook een hele leuke restaurantwandeling in Den Haag die ik jullie graag tip. Dat is de Stadwandeling 070 die verschillende routes heeft uitgestippeld langs mooie plekjes in Den Haag en fijne restaurants. Hier vind je meer informatie daarover.

Meer algemene informatie over het winkelen in Den Haag en de verschillende wijken vind je allemaal hier.

Proef de Franse sfeer in Scheveningen en sluit af met een Tunesische maaltijd

Naast het Statenkwartier, de Visserijbuurt en net in Scheveningen ligt een Franse parel die je eigenlijk niet wilt missen. De Franse winkel ‘Vers uit de Gers’ en verwijst naar de boerderij van Ton die in de Franse Gascogne ligt. Zijn liefde voor (h)eerlijk Frans eten is zo groot dat hij zelf de meest ambachtelijke producten uit Frankrijk importeert, rechtstreeks vanaf de producenten. En die kun je allemaal in zijn piepkleine Franse winkel in Den Haag kopen, van canardproducten, confiture, biologische honing tot armagnac. Vanaf 22 juni is zijn geïmporteerde Paarse knoflook er weer aan strengen van 1 en 2 kilo die de hele voorgevel sieren. Ton staat daar dan ook zijn eigen knoflooksoep te maken voor iedereen die wil proeven. Wat een winkel, wat een man, wat een ambacht. Geloof mij, ik sta in de week van 22 juni weer op de stoep.

Vers uit de Gers, Kanaalweg 36

Twee deuren verder vind je een vestiging van Boulangerie Michel die natuurlijk geen vreemde is in Den Haag. Een van mijn favoriete Franse bakkers en ik ben dol op hun amandelcroissants en eclairs. Je kunt er heerlijk op een bankje koffiedrinken met iets lekkers erbij.

Boulangerie Michel, Rusthoekstraat 56 (meerdere vestigingen in Den Haag)

Op een steenworp afstand van deze twee Franse parels vind je de Scheveningse Bosjes en het Westbroekpark. Prachtige parken met waterpartijen waar je heerlijk kunt wandelen. Of met je lekkers van Ton en Michel op een kleedje neerstrijkt om te picknicken. Ik zou het wel weten op een mooie dag!

En wil je je dag afsluiten met een bijzondere keuken, ga dan eten bij Chef Mo in zijn Tunesisch-Mediterraanse restaurant Zitoun in de Stevinstraat. Mo kan echt grandioos koken en zijn brik a l’oeuf, Tunesische paella (niet normaal lekker), vissoep en couscous met lam of kip vind ik echt om te zoenen. Zitoun bestaat nog niet zo lang, ze openden ook midden in de lockdown, maar wat ik tot op heden geproefd heb is waanzinnig. Ga lekker bij ze eten, binnen of buiten op het charmante terras en laat je veroveren door de Tunesische keuken.

Zitoun, Stevinstraat 170

Meer tips voor Scheveningen vind je in mijn Google Maps overzicht!

Foodshoppen in de Reinkenstraat

Een ministraatje in de wijk Duinoord, maar met een groots aanbod. Zeker op het gebied van eten en drinken! Ik wandelde met een grote glimlach door de Reinkenstraat heen en deel graag mijn ontdekkingen met jullie.

In een wereldse food tour hoort natuurlijk ook een echte Haagse bakker en dan moet je bij Bakkerij Hessing zijn. Onder andere voor De Haagsche Kakker, Ooievaartjes, Den Haagelslag en de Haagsche Jantjes.

Bakkerij Hessing, Reinkenstraat 50

Nog een bakkerij, maar dan Frans. Voor overheerlijke Franse producten, zowel zoet als hartig, van baguettes en heerlijke tartelettes tot kazen, tomates farcies en rillettes.

Sucré Salé, Reinkenstraat 18

Scoor een huisgemaakte fuet worst bij deze slagerij waar ze in de eigen worstenmakerij worden gemaakt.

Slagerij PJ vd Broek, Obrechtstraat 177 (hoek Reinkenstraat)

Een prachtige groentewinkel waar je groenten en maaltijden van over de hele wereld vindt. Van zalige artisjokken, fruit, kruiden, zelfgemaakte falafel tot ratatouille,

Groentewinkel Valeri, Reinkenstraat 29

En iedere vrijdag en zaterdag vind je ook een echte Scheveningse haringkar in de Reinkenstraat!

Proef de culturen in het Regentessekwartier

Als er iets gezellig is, is het wel neerstrijken op het Regentesseplein. Op een van de terrassen die het plein rijk is of gewoon zittend op een van de bankjes met een broodje van Ali. Hier zijn mijn tips!

Iemand tipte mij om een ‘incredible sandwich’ te halen bij Ali’s Lebanese. Een broodjeszaak met Libanese broodjes. Ik bestelde de sandwich die onder andere gevuld is met falafel, hummus, aubergine, bloemkool, halloumi, koolsla en granaatappelsaus. Niet normaal lekker! Heel groot ook trouwens, dus we hebben ‘m samen gedeeld. Op een bankje in de zon op het plein. Aanrader!

Ali’s Lebanese, Regentesseplein 228

Aan de rand van het Regentessekwartier vind je Buis Home of Kwee Lapis. Waar je de meest fantastische soorten lapis kunt kopen wat een Indonesische zoete lekkernij is. Naast lapis vind je hier ook Indonesische snacks en soto. En de heren achter de balie maken je dag met hun grapjes.

Buis Home of Kwee Lapis, Weimarstraat 169-A

Nog een tip aan de rand van het Regentessekwartier is bakkerij Pompernikkel. Voor vers zuurdesembrood, maar ook om te ontbijten of lunchen. Ze werken met lokale producten, maken fabuleuze croissants van Hollands graan en op vrijdag en zaterdag zijn er zuurdesempizza’s.

Pompernikkel, Beeklaan 370

Winkelen in Den Haag – Wandel dan zeker eens door Chinatown

Culinair gezien een van mijn favoriete wijken in Den Haag. In Chinatown struikel je over de lekkere tentjes. Ook over de bubble tea trouwens! Ontzettend hot op dit moment en dat is overduidelijk wanneer je door Chinatown wandelt. Ook hier heb ik weer wat tips voor jullie.

Een restaurant waar ik al jaren kom, en meerdere vrienden met mij. De krabbetjes met peper en zout, rundvlees met zwarte bonen en pekingeend is favoriet.

Fat Kee, Gedempte Gracht 23

Nog een favoriet voor Kantonese gerechten en dim sum tijdens de lunch is Full Moon City. Wat heb ik hier vaak gezeten met mijn hele schoonfamilie.

Full Moon City, Achter Raamstraat 75

Ook China Town Dimsum & Grill Restaurant is een aanrader trouwens. Ook hier hebben we meerdere keren erg goed gegeten.

China Town Dimsum & Grill, Wagenstraat 100

Surinaams mag natuurlijk niet ontbreken in mijn wereldse foodtour. En mijn favoriet in Den Haag is toch echt Warung Mini. Voor hun bruine bonen met zoutvlees rij ik met liefde naar Den Haag. Rond etenstijd is het hier altijd stervensdruk, dus hou daar rekening mee.

Warung Mini, Amsterdamse Veerkade 57-A

Ben je fan van Chinese zoetigheden en gebak of wil je het eens proeven. Ga dan eens langs bij Bakery Li&U. Aziatische broodjes en bubble tea hebben ze hier ook.

Bakery Li&U, Gedempte Gracht 263

En wil je de echte Romeinse pizza’s eten, dan mag een stop bij Pazze & Pizze echt niet ontbreken in je foodtour. De ‘pizza al taglio’ (oftewel: geknipt met een schaar) is hier geperfectioneerd.

Pazze & Pizze, Rabbijn Maarsenplein 7

Een snackbar, maar dan in Hongkong stijl… die vind je bij Ming Kee fast food. In minder dan 10 minuten heb je je eten. Van soja kip met knoflook, nasi trassie met cha sieuw, sichuan kip tot Japanse udon soep.

Ming Kee fastfood, Gedempte Gracht 405-B

Meer tips voor Chinatown vind je in mijn Google Maps overzicht!

Parels in het Zeeheldenkwartier

Vroeger werkte ik vlak achter het Zeeheldenkwartier en toen was ik al groot fan van deze gezellige buurt, die ook wel de Zeeheldenbuurt wordt genoemd. Hier gaan we borrelen en genieten van Italiaans, saté en de beste brioches die je ooit hebt gegeten.

Italy is een Italiaanse traiteur die al bestaat sinds ik ruim 20 jaar geleden in Den Haag werkte. En geloof me, ze stellen nooit teleur hier. Hun geweldige zelfgemaakte gerechten (crostata!), authentieke Italiaanse producten en vriendelijkheid is ongeëvenaard.

Italy, Piet Heinstraat 20

Voor de allerlekkerste saté ga je naar Het Balihuisje in het Zeeheldenkwartier. Ze hebben ook een heerlijk terras buiten waar je kunt zitten met mooi weer.

Het Balihuisje, Piet Heinstraat 62

Als je een broodliefhebber bent, zit je in Den Haag echt goed. Want ook in deze wijk is een waanzinnige bakker te vinden. Waar je ook kunt lunchen trouwens. En hun brioches zijn misschien wel de beste die ik ooit heb gegeten in Nederland.

Sant Honorat, Piet Heinstraat 76

Lunchen of borrelen doe je, zeker bij mooi weer, fantastisch op het Anna Paulownaplein. De gezelligheid spat er vanaf en hier vind je meerdere leuke zaken om te lunchen, borrelen of dineren.

Meer tips voor het Zeeheldenkwartier vind je in mijn Google Maps overzicht!

Wereldse foodtips voor het Centrum

Uiteraard mag het Centrum niet ontbreken in mijn overzicht en ook hier heb ik weer wat mooie tips voor jullie eigen foodtour.

Bij King Falafel bestel je twee dingen. Of een broodje falafel of een gevulde aardappel (met alles erop, gewoon doen) en vooral die laatste is waanzinnig. Waanzinnig groot ook, dus ik zou ‘m delen ;-).

King Falafel, Vlamingstraat 37

Ben je fan van Weens gebak zoals sachertorte en strudel, breng dan zeker even een bezoekje aan de Wiener Konditorei.

Wiener Konditorei, Korte Poten 24

Authentiek Koreaans in hartje centrum vind je bij Mr. Bap. Wat hebben we hier enorm gesmuld van de Koreaanse pannenkoekjes die vers worden bereid. Aanrader!

Mr. Bap, Driehoekjes 37

Ook voor authentiek Mexicaans eten heb ik een geweldige tip, namelijk KUA Mexican Kitchen. Ik heb hier al meerdere keren gegeten en het is ook echt een aanrader.

KUA Mexican Kitchen, Torenstraat 77

Zin in zoet en hou je van cheesecake? Dan mag een bezoekje aan Cheesecake Company niet ontbreken natuurlijk!

Cheesecake Company, Torenstraat 50

In de buurt van de Grote Markt zit nog een tweede Surinaams-Hindoestaanse toko waar ik erg enthousiast over ben en dat is New Meyva.

New Meyva, Boekhorststraat 5

Griekenland mag natuurlijk niet ontbreken in mijn overzicht. Mijn tip daarvoor is Nefeli Deli. Voor een Griekse lunch of take-away. Hier zijn ook veel vegan opties.

Nefeli Deli, Bleijenburg 27

Meer tips voor het Centrum vind je in mijn Google Maps overzicht!

Winkelen in Den Haag – Overzicht van wereldse supermarkten

Last but not least wil ik nog een aantal wereldse supermarkten in Den Haag met jullie delen, en daar zijn er genoeg van te vinden! Dit is dus nog maar een hele kleine selectie ;-). De locaties vind je uiteraard ook in mijn Google Maps overzicht.

  • Turkse supermarkt: Firat (Weimarstraat 268) of Mikros (Piet Heinstraat 136)
  • Poolse supermarkt: Malinka (Rijswijkseweg 704) of Groszek XL (Beresteinlaan 2)
  • Indiase supermarkt: Bahrat Basket (Herman Costerstraat 429a)
  • Aziatische supermarkt: Wah Nam Hong (Gedempte Burgwal 8) of Amazing Oriental (Grote Markstraat 113 + andere locaties)
  • Britse & Amerikaanse supermarkt: Kelly’s Expat Shopping (Zoutmanstraat 22a)
  • Vegetarische supermarkt: Veggie4u (Weimarstraat 76)
  • Koreaanse supermarkt: Kokoro (Sint Jacobstraat 19)
  • En last but not least natuurlijk de Haagse Markt! (De Heemstraat 301)

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met mijn enorme lijst + alle extra adressen in mijn Google Maps overzicht. Geniet van het winkelen in Den Haag! 

Foto’s: Francesca & DeedyLicious

Dit is een samenwerking met The Hague Marketing Bureau. Maar alle tips zijn volledig van mij en de ondernemers waar ik ben geweest voor dit artikel hadden hier geen weet van en zijn ook gewoon betaald. Lees ook hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)