Winter Wonder pompoenpasteitjes

Ik had al heel lang de wens om een keer mijn eigen specerijenblend te maken. En dan het liefst een blend die multifunctioneel is. Zodat je niet speciaal voor een gerecht een potje koopt en dat deze vervolgens een jaar onaangeroerd in je keukenkastje blijft staan. Herkenbaar, nietwaar?

Een half jaar geleden maakte ik kennis met de dames achter Green Gypsy Spices. De liefde voor specerijen is hen met de paplepel ingegoten, want opa had vroeger een kleine specerijenfabriek en importeerde zelf de specerijen. Heel vroeger vulden de dames zelf nog de potjes knoflook uit. Nu maken ze blends die niet alleen waanzinnig lekker en puur zijn, maar ook nog eens uniek. Niets is deze dames te gek en dat doen ze met volle overtuiging en een vleugje humor. Kwaliteit staat daarbij voorop en dat proef je in alles.

Ik was direct gecharmeerd van hun passie en vroeg of we samen een blend konden ontwikkelen en je raadt het vast al, dat is meer dan gelukt!

Nieuw: Winter Wonder Blend, voor een winter met ballen!

Met veel trots hebben we vorige week samen de Winter Wonder Blend gelanceerd. Een winterse, warme blend die je zowel in zoete als hartige gerechten kunt gebruiken. Voortaan hoef je nooit meer een kant te kiezen: dit mengsel is heerlijk bij vlees, vis en groenten, maar ook bij al je zoete baksels. En dat potje komt zo dus ook regelmatig uit de kast!

Deze Winter Wonder Blend is door de anijs, kaneel en kardemom heerlijk fris, maar door de peper en piment krijgt je gerecht een diepe, warme en winterse smaak. Meng ‘m met een klein beetje zout voor een perfect stukje vlees, vis of heerlijke groenten. Ben je in een zoete bui? Meng het mengsel dan met wat ahornsiroop om je ham of kip mee te lakken of maak er stroop mee voor pancakes.

Bestellen kan in de shop van Green Gypsy Spices voor € 5,50 en daar hebben we tot de kerstdagen een mooie combideal van gemaakt.

Bij aanschaf van een pot krijg je namelijk mijn online kerstmagazine met 50% korting erbij!

Aan de bak! Winter Wonder Pompoenpasteitjes voor kerst (of gewoon voor zomaar)

Natuurlijk hebben we heerlijke recepten voor jullie gemaakt en die komen deze week allemaal online. Vandaag trappen we af met de Winter Wonder pompoenpasteitjes met onder andere pompoen, knolselderij en nootjes. Heerlijk in combinatie met een frisse groene salade met balsamicodressing én je bent er snel mee klaar!

In het filmpje, dat ik samen met Kim van Green Gypsy Spices maakte, laten we je precies zien hoe ze je maakt. Uiteraard heb ik het recept ook voor je uitgeschreven, deze vind je onder het filmpje.

Wat je nodig hebt voor 6 stuks

  • 100 gr pompoen
  • 50 gr knolselderij
  • 100 ml slagroom
  • 1 ei + extra
  • 2 tl mosterd
  • 4 tl Winter Wonder Blend
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 30 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 1 el pecannoten, grofgehakt
  • 1 el pompoenpitten, grofgehakt
  • ook nodig: muffinbakvorm

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: Bereiden 15 minuten + oven 25 minuten

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een muffinblik in met bijvoorbeeld bakspray.

2. Snijd de pompoen en knolselderij in hele kleine blokjes, anders garen ze straks niet goed in de oven.

3. Meng de slagroom, ei, mosterd, winter wonder blend, knoflook en Parmezaanse kaas in de blender of hakmolen en maal tot een romige saus. Roer de saus en blokjes groenten door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

4. Snijd het bladerdeeg in 6 gelijke vierkanten en bekleed hiermee 6 muffinvormpjes (om en om zodat je voldoende ruimte hebt). Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.

5. Verdeel de vulling gelijkmatig over de vormpjes en druk het overhangende bladerdeeg een beetje rommelig in model zodat je een mooi randje krijgt. Kwast het bladerdeeg in met losgeklopt ei en bestrooi met de gehakte pecannoten en pompoenpitten.

6. Zet de muffinvorm in de oven en bak circa 25 minuten tot de pasteitjes gaar en goudbruin van kleur zijn.

Heerlijk zijn ze, deze pompoenpasteitjes! Binnenkort krijgen jullie meer recepten, zoals lamskoteletjes met kruidenkorst en een ‘Dutch Baby’ (luchtige ovenpannenkoek) met gekarameliseerde kaki en boerenjongens. In mijn online kerstmagazine vind je ook nog een waanzinnig recept met hele geroosterde bloemkool uit de oven. En ben je een liefhebber van havermout? Kook deze dan eens met een theelepel Winter Wonder Blend, explosief lekker in de ochtend!

Winter Wonder Blend is ontwikkeld door Green Gypsy Spices en Francesca Kookt. Bestellen kan hier in de webshop.

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *