10 favoriete Nederlandse koffiebars

Goede koffie zetten is een ware kunst. De juiste combinatie van bonen, apparatuur en vakmanschap is daarvoor vereist, alles moet kloppen. Daarom vond ik het tijd om een overzicht te maken van onze favoriete koffiebars van Nederland. Na een bezoek aan Santas koffie, een echt Nederlands koffiemerk, maakten we samen …

Goede koffie zetten is een ware kunst. De juiste combinatie van bonen, apparatuur en vakmanschap is daarvoor vereist, alles moet kloppen. Daarom vond ik het tijd om een overzicht te maken van onze favoriete koffiebars van Nederland. Na een bezoek aan Santas koffie, een echt Nederlands koffiemerk, maakten we samen een overzicht van 10 Nederlandse koffiebars waar de kwalitatieve koffie van Santas wordt geschonken. Ook heb ik uiteraard zelf geproefd en de koffieproeverij heeft me overtuigd. In Rotterdam (de thuishaven van Santas) weten ze wat koffie is! Sla deze 10 adressen op en geniet van hun koffiespecialiteiten en meer!

Nonna & Nene’s Kitchen – Rotterdam

10 van onze favoriete Nederlandse koffiebars_Nonna en Nene's Kitchen

Nonna & Nene’s Kitchen is een heerlijke plek waar je uitgebreid kan komen ontbijten of lunchen en dit alles met een mediterrane twist (Turks/Italiaans). Alle gerechten worden met zorg en aandacht bereid, met seizoensingrediënten van lokale kleine ondernemers. Ook de koffie is lokaal, want die halen ze bij hun Rotterdamse koffievrienden van Santas.

De laatste kruimel – Amsterdam

10 van onze favoriete Nederlandse koffiebars_De laatste kruimel

Bij De laatste kruimel in Amsterdam geniet je van authentieke scones, dagvers brood, traditionele quiches en taarten, sandwiches en nog veel meer. Laten we vooral de koffie niet vergeten, die is hier uitmuntend. Lees ook de review van Iconic.O.

Buitenplaats Plantage – Vogelenzang

10 van onze favoriete Nederlandse koffiebars_buitenplaats plantage

Een plek waar alles draait om food, lokale producten, genieten, ontmoeten en goede koffie. Dat is Buitenplaats Plantage in Vogelenzang. Hier kun je eten, vergaderen, trouwen en feesten. Of dat nou in de kas, in het gras, op een hangmat of op het terras is. Neem de tijd, slow down en geniet van deze bijzondere plek.

LantarenVenster – Rotterdam

10 van onze favoriete Nederlandse koffiebars_LantarenVenster

Wereldcinema, jazz, klassieke films en meer onder het genot van een goede kop koffie, dat kan bij LantarenVenster in Rotterdam. Een bijzonder theater voor film, muziek, dans en theater in Rotterdam. Eten kun je hier ook in het café-restaurant op de Kop van Zuid. Tip: elke maand kun je hier op zondag ontbijten en daarna genieten van een voorpremière.

Caffè Belmondo – Den Haag Centrum

10 van onze favoriete Nederlandse koffiebars_caffe belmondo

Een gezellige en vriendelijke ontmoetingsplek voor jong en oud in het centrum van Den Haag. De espressobar biedt heerlijke espresso’s, cappuccino’s en vers belegde broodjes. Caffè Belmondo is een plek om te genieten, ontspannen, ontmoeten, werken, studeren en/of lezen. Je vindt ze trouwens ook in Den Haag Hollands Spoor, Rotterdam en Amsterdam WTC.

Miss Coffee – Valkenswaard

10 van onze favoriete Nederlandse koffiebars_Miss Coffee

Bij Miss Coffee draait het om genieten. Genieten van met zorg bereide verse producten. Of het nu gaat om hun goede koffies, luxe broodjes of lekkere hapjes, alles wordt vers en met liefde gemaakt en dat proef je gewoon. Je vindt Miss Coffee op De Markt in Valkenswaard.

De Bakkerswinkel Westergasfabriek – Amsterdam

10 van onze favoriete Nederlandse koffiebars_De Bakkerswinkel

Wie kent De Bakkerswinkel niet. Ik ben verslaafd aan hun lunches en taartjes en ga er regelmatig heen in mijn eigen hometown. In de vestiging in de Westergasfabriek schenken ze ook heerlijke koffie. Tip van mij: bestel er zeker een stukje cheesecake bij.

Binnen Breda – Breda

10 van onze favoriete Nederlandse koffiebars_Binnen Breda

Binnen Breda is meer dan alleen een koffiebar. In het unieke pand aan de Haven, de oude bierbrouwerij van Breda, kun je namelijk van ‘s middags tot ‘s avonds laat à la carte – uitgebreid of simpel – in alle prijsklassen eten. Op de begane grond vind je ook een wijnbar waar hoge plafonds, bijzondere lampen, oude brouwerij-elementen en robuuste buizen en pilaren de unieke sfeer kenmerken. Uiteraard hebben ze ook hele goede koffie.

New Fork – Rotterdam

10 van onze favoriete Nederlandse koffiebars_New Fork

Alles wat je bij New Fork eet en drinkt is goed voor je humeur en geweten. Want hier gebruiken ze alleen eerlijke ingrediënten en voegen nooit onnodige dingen toe. Zoals e-nummers of stoffen met rare namen. Daarnaast wordt alles voor het ontbijt en de lunch elke dag vers gemaakt zodat het lekker smaakt. Want daar houden ze hier van. Van lekker eten en goede koffie.

Berry’s Lunchroom – Rotterdam

10 van onze favoriete Nederlandse koffiebars_Berry's Lunchroom

Berry’s is de laatste in het rijtje en die vind je ook in Rotterdam, in het Lloydkwartier om precies te zijn. Een ontmoetingsplek met goede koffie, ontbijt en lunches. Met zelfgemaakte sappen en smoothies, verse broodjes, salades en lekkernij van moeders. Gewoon heel goed eten met kwalitatieve producten.

Tot zover de lijst van de 10 bijzondere horecazaken. Kris kras door het land, gevarieerd van opzet en met een grote gemene deler: hier houden ze echt van goede koffie. Binnenkort ga ik jullie nog meer vertellen over het bijzondere koffiemerk uit Rotterdam en in dit artikel krijgen jullie tevens de ultieme tips om ook thuis een perfect kopje koffie te zetten.

PS het is geen koffiebar, maar ik wil het toch nog even melden: bij een van mijn favoriete Nederlandse restaurants, Niven in Rijswijk, krijg je nu ook een heerlijk kopje Santas koffie geserveerd na je diner.

Bron hoofdfoto: We Heart It

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer