10x eetrariteiten die je nog niet van me wist

Goed, met de billen bloot vandaag. Want er zijn aardig wat rare dingen die jullie nog niet van me weten. Op het gebied van eten dan, verder ben ik natuurlijk heel normaal. Mijn mannen, familie en vrienden zullen dat ook direct beamen. Zoek het woord doodnormaal op in de Dikke van Dale en je ziet mijn foto ernaast. Echt waar.

Ik heb dus wel wat eetrariteiten (staat dit woord eigenlijk al in de van Dale?) en daar ga ik jullie vandaag mee verblijden.

1. Insecten, ik moet ze niet.

Ik eet werkelijk waar alles, maar er is één ding wat ik nog nooit in mijn mond heb gestopt en dat zijn insecten. Bij het idee alleen al krijg ik kokhalsneigingen en als ik ergens op een foodfestival of -event ben waar ze die dingen serveren, ren ik snel de andere kant op.

2. Niet één, maar twee magen.

Ongeacht hoeveel ik heb gegeten, er is altijd ruimte voor een toetje. Daarvoor heb ik een aparte toetjesmaag en daar kunnen meerdere toetjes in op een avond. Jawel, soms bestel ik gewoon twee desserts en mede daarom zal het met mijn lijn nooit helemaal goedkomen.

3. Plastic kaas op mijn hamburger graag.

Ik ben reuze trouw aan mijn kaasboer. Het gebeurt zelden dat ik voorverpakte kaas in de supermarkt koop, met uitzondering van de per stuk verpakte plakjes cheddarkaas. Je weet wel, die cheddar die geen cheddar is. Want dat vind ik lekker, op de hamburger dus. Uiteraard heb ik het ook met echte cheddar van de kaasboer geprobeerd, maar dat is toch anders. Ik vergeef het mezelf na het nemen van de eerste hap en maak mezelf wijs dat ik het met andere dingen wel weer goed maak.

4. Rondvliegende pannen met aangekoekte karamel.

Alleen al bij het idee om zelf karamel te maken, gaan mijn oksels klotsen. Als ik namelijk iets niet kan dan is dat het. Geen idee waarom en inmiddels heb ik het al op tig manieren uitgeprobeerd. Het zal ‘bad caramel karma’ zijn, gok ik. Een van de laatste keren was ik zo gefrustreerd dat ik het 3 keer overnieuw heb gedaan en de laatste pan smeet ik vervolgens met een noodgang in de spoelbak. Ooit zal het goedkomen, bij wie mag ik op les?

5. Nasi als ontbijt.

In veel landen is dit doodnormaal, we zijn het alleen in ons kaaskoppenlandje niet gewend. Ontbijten met nasi. Of soep, opgewarmde pizza, scrambled eggs met worst of andere hartige dingen. Af en toe iets zoets of een boterham vind ik prima, maar eigenlijk eet ik het liefst flink hartig in de ochtend.

6. Leuk al die smaken, maar salted caramel blijft koning.

Ik ben een van de gelukkigen die de nieuwe smaken van Tony’s Chocolonely mag uitproberen als ze net zijn uitgekomen. Zo ligt nu tijdelijk de melk, passievrucht, yoghurt in de schappen van Albert Heijn. Maar heel eerlijk, er is maar een smaak die echt koning blijft en dat is de melk, karamel, zeezout. Ik koop die smaak ook heel bewust niet, want zodra ik de wikkel open scheur is de reep binnen een half uur op.

nieuwe-smaak-tonys-chocolonely

7. Mislukt eten? Dan bestellen we shoarma.

Er mislukt niet veel bij ons thuis, maar ook ik maak er af en toe iets smerigs van. Vaak is één blik van mijn mannen dan voldoende. Ik breng vervolgens zwijgend de bordjes naar de keuken terwijl de Mr. geheel volgens onze traditie shoarma besteld bij Thuisbezorgd.

8. Iedere dag een eetlepel pompoenpitolie.

Tijdens een bezoek aan Oostenrijk ontdekte ik de pompoenpitolie en ik was gelijk verkocht door de smaak. Het is wat lastig uit te leggen, maar ga er maar vanuit dat ‘you love it or you hate it’. Sindsdien lepel ik elke dag een eetlepel naar binnen. Het schijnt goed voor je te zijn, maar daar heb ik me nooit echt in verdiept. Ik vind het gewoon lekker en het smeert de boel goed door.

9. Hoe je mij bloedsacherijnig krijgt.

Het is vrij lastig om mij sacherijnig te krijgen, maar geef me of te lang niets te eten of vies eten terwijl ik me er heel erg op verheugd heb en dan kom je er wel. Bloedsacherijnig word ik daar dus van en dat kan ik alleen oplossen met lekker eten. Zo heb ik na een desastreus etentje bij een Amsterdams restaurant om half 11 ’s avonds nog een traiteur leeggekocht. En laat ik vooral de keer dat ik op een food event gevlucht ben met een smoesje niet vergeten. Met een bloedgang reden we naar een ander restaurant om daar de avond nog een beetje gezellig te krijgen.

10. Niemand is heilig, ik ook niet.

Ik weet het allemaal mooi te vertellen hier op de blog en in social media. “Dit is lekker, eet volgens de seizoenen, dit moet je halen, vooral niet bij de supermarkt, maar wel bij de slager…” en ga zo maar door. Maar ook ik ben niet heilig en heb net als jullie mijn momenten dat goede voornemens mislukken. Maak je daar niet druk om, doe ik ook niet, en laat de teugels vieren als dat beter voelt.

En dan nog…

“Schatje, weet jij nog eetrariteit van mij?”

“Een wat?”

“Nou gewoon, iets geks van mij op het gebied van eten?”

“Dat je nog steeds de keuken niet opruimt na het koken, dat vind ik raar.”

Tot zover de bijdrage van mijn Mr. Hoe zit het met jullie eetrariteiten? Kom maar op, vind ik leuk om te lezen!

10x-eetrariteiten-die-je-nog-niet-van-me-wist-2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “10x eetrariteiten die je nog niet van me wist”

 1. Oef…ik heb er vast heel veel, maar de eerste die me te binnen schiet is;
  Als ik brood bij de bakker haal wordt dit als zeer delicaat vervoerd, een doos eieren zou er jaloers op worden;-)
  Het mag niet verkreukeld zijn, zelfs niet een ienieminie klein deukje accepteer ik niet.
  Ik eet (door n maagverkleining) maar 1 boterham per dag, en die moet glad zijn, ook geen luchtbel-gat.
  Ik neem mijn boterham altijd in een trommeltje, ongesmeerd mee naar t werk en ik besmeer en beleg het daar met kaas of vleeswaren, plakje komkommer of tomaat of radijs, waarna ik het in stukjes snijd en geniet.
  Nou, is dit stom of is dit stom…?

 2. Ik heb als rare eetafwijking dat ik niks lekkerders kan bedenken dan een boterham met smeerleverworst, mayo en augurk. Mijn lief kokhalst ervan maar ik vind het echt lekker. En frikandellen speciaal……er kan nog zo lekker gekookt worden, ik lust altijd wel een frikandel speciaal!

 3. Hier houd ik van, ik neem jouw keuze en geef daar mijn draai aan, komen ze:

  1: totaal met je eens! zelfs met uitroepteken
  2: een extra maag voor toetjes, helaas heb ik dat niet 🙂
  3: OMG die zijn zo lekker (sorry kaasboer rokkeveen)
  4: zal ik mij er eens aan wagen? en als het lukt kom je maar 🙂
  5: scrambled eggs met worst of een tosti prima, maar dat is dan toch echt hartig genoeg
  6: waarom mag ik niet die gelukkige zijn, ook nog nooit! serieus niet melk/karamel/zeezout geproefd, ik krijg er rillingen van en denk: zoet met zout hmmmzzz ik weet het (nog) niet
  7: ben ik niet de enige waar ook wel eens wat mislukt, meestal pakken we dan maar wat volkoren boterhammen, dus die shoarma hou ik achter de hand
  8: ik ben eigenlijk doodnormaal, kan niks bedenken van eetrariteit 🙂
  9: heyyy ik kan ook serieus bloedsacherijnig worden/zijn altijd fijn te lezen dat dat ook bij andere zo is hahahahahahaha
  10: Leef je leven, of zoals wij zeggen: life is what you make it 😀

 4. Super leuk om te lezen! Die extra ruimte voor een toetje, die heb ik zeker ook! Mijn raarste eetgewoonte (ik heb er namelijk wel meer) is mijn passie voor crème fraiche. Ik lepel rustig een bakje leeg!

 5. Vraagje weten jullie/jijwelke artisjokken harten er lekker zijn ken de biologische , die zijn zalig maar proef koper….!!!

 6. EET-rariteiten….

  Ik kan ontzettend chagrijnig worden als mijn bloedsuikerspiegel te laag wordt. loop mij dan maar niet voor de voeten want dan ben ik echt een beest….

  Rare dingen eten kan ik ook…bijvoorbeeld pannenkoeken met maggi ipv poedersuiker..ja dat spul uit dat kleine bruine flesje….heerlijk!!
  of boerenkoolstamppot opgebakken in een koekenpan met spiegelei of 2…of een likje mayonaise.

  de warme maaltijd is mijn favoriet en ook in de ochtend als iedereen weg is en ik mijn “verplichte”boterham maak kan ik met “smacht” naar de restjes van een warme maaltijd kijken….
  ik kan mezelf nog inhouden maar ooit…ooit zal ik los gaan..

 7. Hey maar die karamel he. Ik had dat dus ook. En toen was daar toch ineens een of ander simpel recept voor mensen die HEUL snel een karamel plaatcake willen maken. En de karamel was binnen 10 minuten klaar en smaakte goddelijk. Blikje gecondenseerde melk, donkere basterdsuiker en wat boter. Boter smelten in anti aanbak pannetje, basterdsuiker erbij, gecondenseerde melk erbij (oja en een snuf zeezout) en rustig blijven roeren. Binnen 10 minuten heerlijk dikke karamel. Het zal ook wel aan het anti aanbak pannetje gelegen hebben, maar deze kon niet mislukken. Voortaan deze karamel dus!

 8. Wat schrijf jij HEERLIJK (en dat zal je zelf ook wel zijn, in je doen en laten) en zo herkenbaar. Ik heb ook Indobloed en zelfs mijn kinderen eten warm in de ochtend. Dat gesodemieter met gezond eten gaat er bij ons niet in met 2 slechte eters en alleen maar mager vlees; schei uit; een lekkere vette T-bone steak gaat er met gemak in (geen toetjes, maar dubbele vleesmaag inmiddels). Dank voor een waanzinnige leuke blogsite. Ik ga je (blijven) volgen!