Mijn goede voornemens voor 2016. Volgens de Mr.

Ik doe niet aan voornemens. Een bucket list heb ik ook niet, want ik hou me er toch nooit aan. Mijn leven is een aaneenschakeling van momenten en ontmoetingen die weer leiden tot nieuwe inspiratie en ideeën. ‘Vroeger’ was ik daar heel anders in. Had ik lijstjes met dingen die ik wilde. Het leek wel alsof de lijstjes me gingen achtervolgen. Blijkbaar gedij ik beter in een structurele wanorde. Ik heb het maar geaccepteerd.

Toch schrijf ik vandaag een blogje voor jullie met mijn goede voornemens. Alleen zijn ze niet van mij, maar van de Mr. Gisteren vroeg ik hem in de auto wat hij anders zou willen zien. Specifiek aangaande ‘zijn’ kleine irritaties in ‘mijn’ keuken. Hij begon te grijnzen. Dat is altijd een goed teken. Daar komen ze, ik ben benieuwd wat ervan terecht gaat komen. Een ding weet ik al zeker, de geitenkaas komt er bij hem niet meer in.

1a. Direct de keuken opruimen nadat ik heb gekookt.
En als ik dan toch bezig ben kan ik wellicht de rest van het huis ook meenemen. Hij heeft de afgelopen maanden getracht het me te leren door het goede voorbeeld te geven. Wat ik hem niet heb verteld is dat ik daardoor niet actiever word. Want als hij de keuken opruimt, hoef ik het niet meer te doen. Niet waar?

1b. Alternatief: direct de keuken opruimen terwijl ik aan het koken ben.
Hij kent niemand die zo snel de keuken kan laten ontploffen als ik. Hij heeft een punt, ik beken.

2. Geen restjes eten meer weggooien van het eten dat hij heeft gekookt.
Dan hebben we het dus over de 2x per maand dat hij kookt. En de laatste keer was het welgeteld 1 eetlepel. In volle onschuld kieperde ik dat weg. Geen idee dat hij dat de volgende dag nog als volwaardige lunch wilde nuttigen.

3. Geen ingewikkelde ontbijtjes meer voorschotelen.
Op het moment dat hij zin heeft in een boterham met pindakaas of een gebakken ei kom ik aanwandelen met briochepudding met noten, pancakes en scrambled eggs. Ik mag dat prima zelf eten en op de blog zetten voor jullie, als hij het maar niet meer hoeft te eten. En met een gebakken ei bedoelt hij alleen een gebakken ei. Daar hoeven ook geen frutsels op.

4. Doordeweeks op een normaal tijdstip eten. 
Dat ik de hele dag in de keuken sta en het dan toch nog presteer om het eten ‘s avonds pas om half 8 op tafel te zetten. Hij vindt het knap en zegt dat het niet per se aan mijn planningsvermogen ligt, maar stipt het toch voorzichtig aan.

5. Dat we samen uit eten gaan zonder dat ik constant foto’s maak.
Het is me in 2015 slechts 1x gelukt om geen foto’s te maken tijdens een etentje. Ondanks dat het zalig was en de bordjes er prachtig uitzagen. Behalve bij het dessert, toen moest het echt even. Dus eigenlijk is het me helemaal niet gelukt. Ok, misschien snap ik zijn punt.

6. Ophouden met hem geitenkaas leren eten.
Hij haat geitenkaas. Geeft het ook specifiek aan als we uit eten gaan. Ik ben eigenwijs en heb het idee dat ik hem toch aan de geitenkaas kan krijgen en probeer steeds weer iets anders uit. Meestal ruikt hij het, maar hij heeft het ook weleens gegeten zonder dat hij wist. Dat vertelde ik gisteren in de auto en stond bijna aan de kant van de snelweg. Geen geitenkaas meer dus.

francesca-kookt-goede-voornemens-2

Dat was het. Meer kon hij niet bedenken. Nou ja, dat ik niet zo vaak op de bank in slaap moet vallen, maar dat heeft dan weer niets met eten te maken. Valt reuze mee eigenlijk en de irritatiepuntjes die ik had verwacht kwamen niet eens in het lijstje voor. Zoals dat ik veel te weinig saoto voor hem maak, regelmatig lauw eten serveer omdat ik het eerst op de foto moet zetten en laten we die constante stapel aan kartonnen dozen in de gang niet vergeten. Eigenlijk is hij niet zo moeilijk, maar dat wist ik allang.

Daar ga ik dan met mijn goede voornemen om geen goede voornemens meer te hebben. Maar voor mijn Mr doe ik het met liefde.

Hoe zit het met jullie voornemens op eetgebied? Doe je daar aan of ben je net als ik en ‘zie je het wel’?

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Mijn goede voornemens voor 2016. Volgens de Mr.”

 1. Jou voornemens zijn prima te overzien Francesca, en ik begrijp je hubby wel ook 😉

  Ik doe normaal gesproken ook niet aan voornemens, goed of minder goed 😉
  Maar dit jaar moet ik er wel 1 maken en zien vol te houden ook.
  In februari 2013 heb ik een maagoperatie gekregen waardoor ik 32 kilo ben afgevallen in een half jaar tijd.
  Superblij ben ik ermee en, heel cliché, ik had t jaren eerder moeten doen…
  Ik ben (meestal) goed gewend aan de kleine porties die ik neem, soms gaat t nog fout en ben ik te gulzig geweest.
  Maar ook heb ik straffeloos weer kunnen snoepen, zonder aan te komen dus!!
  En daar is na bijna 2 jaar toch verandering in gekomen.
  Ik ben gewoon bijna 5 kilo aangekomen!!!
  En zal daarom dus met ingang van 4 januari weer terug naar het beginschema gaan.
  Beter op mijn eiwitten letten, die heb ik al n maand 3 verwaarloosd.
  En, uiteraard minder snoepmomentjes nemen.
  Tis en blijft n hulpmiddel zo’n maagverkleining, ik zal t toch echt zelf moeten doen.
  Ik ga er echter wel voor, want zo zwaar en ongezond als toen wil ik niet meer worden!
  Er zijn zat leuke en lekkere, maar ook volwaardige recepten te vinden voor n minimaagje als t mijne.

 2. Ha, ha, zo geestig dit! Eén punt speelt bij ons ook, #5! Mijn wederhelft wordt er gek van! Intussen weten onze vrienden ook al dat dat zo gaat bij mij en ik heb nu een gelijkgezinde getroffen (gemaakt?) in mijn dochter. Eerst een foto (of 2 of 3), dan aanvallen. De reden? We houden erg van lekker eten en lekker en gezellig uit eten en die foto’s zijn gewoon een onderdeel van de herinnering van die avond, met dat eten en met die mensen. Voor mij belangrijk en voor Eline nu blijkbaar ook, dus manlief zal zich moeten schikken… het is nu 2 tegen 1 🙂

 3. Hahaha, Francesca en Phylllis, ik fotografeer het food ook om de herinnering maar alleen thuis. Ik ben altijd bang dat ze het in een restaurant niet op prijs stellen, dat las ik eens. Mijn lief is er aan gewend maar mijn dochters duiken meestal weg 🙂 .De keuken ruim ik, als er tijd voor is, tijdens het koken al op. Ik kan niet tegen een overvolle aanrecht en de chaos daarop. Ik heb liever overzicht zodat ik zie wat ik nog moet doen 🙂 Een tic van me, ik weet het 😉 Ik moest erg lachen van de geitenkaas “ik stond bijna aan de kant van de weg” Ik maak geregeld een kaasplankje voor s avond bij een “borrel” Nu lust hij ook heel graag kaas maar geen geitenkaas. Omdat ik er dol op ben leg ik die er altijd bij. De laatste keer zei hij: lekker kaasje, wat is het? Dat was de geitenkaas dus, een milde variant. 🙂 En verder, mijn wederhelft kan echt niet koken, die laat water nog aanbranden, dus restjes van hem gooi ik niet weg. Een punt geeft hij vaak aan, dat ik te weinig gehaktballen maak. Hij is er dol op maar ik niet. Dat zal ik eens gaan veranderen, 1x per week gehaktdag, dan maak ik voor mezelf wel wat anders.