10x favoriete saprecepten voor de slowjuicer

Afgelopen week vertelde ik jullie al over mijn ervaringen met de Versapers slowjuicer. Vandaag is het tijd om mijn favoriete saprecepten met jullie te delen. Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je naar hartenlust experimenteren met verschillende groenten- en fruitsoorten. Belangrijk hierbij is wel dat je de verhoudingen goed …

Afgelopen week vertelde ik jullie al over mijn ervaringen met de Versapers slowjuicer. Vandaag is het tijd om mijn favoriete saprecepten met jullie te delen. Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je naar hartenlust experimenteren met verschillende groenten- en fruitsoorten. Belangrijk hierbij is wel dat je de verhoudingen goed in de gaten houdt. Drink per dag altijd meer sap van groente dan van fruit, want in vruchten zitten veel fruitsuikers. Zo is een versgeperste appelsap overheerlijk, maar bedenk wel dat als je 8 appels perst en opdrinkt je dan ook de fruitsuikers van 8 appels binnen krijgt. Die daadwerkelijke hoeveelheid appels opeten zou bijna onmogelijk zijn dus dan is het ook niet realistisch om die op te drinken: 2 appels persen is dan voldoende.

Review Versapers_1

1. Spinazie, ananas, limoen & appel

Voor 1 glas gebruik je 2 flinke handenvol spinazie, 1/4 verse ananas (geschild), 1/2 limoen (geschild) en 1 appel.

2. Tomaat, bleekselderij & peper

Voor 1 glas gebruik je 2 tomaten, 1 stengel bleekselderij, 1/2 citroen (geschild) en een snufje cayennepeper naar smaak.

3. Wortel, rode biet & venkel

Voor 1 glas gebruik je 2 wortelen, 1/2 rode biet (geschild), 1 stengel bleekselderij en 1/2 venkel. Garneer met een schijfje limoen en voeg eventueel nog wat gemberwortel toe.

4. Amandel, sinaasappel & gember

Voor 1 glas gebruik je 100gr geweekte amandelen, 4 sinaasappelen (geschild), klein stukje gember (geschild) en 2 wortelen. Voeg eventueel een snufje saffraan toe naar smaak.

Versapers_Vocktail_Yogi-drink_3.0

5. Zoete aardappel, appel en gember

Voor 1 glas gebruik je 2 zoete aardappelen (geschild), 1 appel en een stukje gember (geschild).

6. Appel, komkommer & munt

Voor 1 glas gebruik je 1 appel, 1/2 komkommer, paar blaadjes munt en een stukje gember (geschild)

7. Peer, venkel & pastinaak

Voor 1 glas gebruik je 1 peer, 1/2 venkel, 1/3 pastinaak, trosje witte druiven, paar blaadjes basilicum en 1/3 citroen (geschild).

8. Wortel, ananas & gember

Voor 1 glas gebruik je 3 wortelen, 1/4 verse ananas (geschild) en een stukje gember (geschild).

versapers_vocktail_pineapple_explosion

9. Rode biet & blauwe bes

Voor 1 glas gebruik je 1 rode biet (geschild), handvol blauwe bessen, 2 sinaasappels (geschild) en een stukje gember (geschild).

10. Frambozen, bleekselderij & appel

Voor 1 glas gebruik je handvol frambozen (of aardbeien), 1 stengel bleekselderij, 1 appel, paar blaadjes verse munt en eventueel een stukje geelwortel.

Ook heel lekker: maak soep met je slowjuicer!

Een andere manier om je slowjuicer goed te gebruiken is om er soep van te maken. Dit ontdekte ik bij een vriendin thuis en was gelijk fan. 2 favorieten combi’s:

– Flinke bos wortelen met 1 teentje knoflook en eventueel een pepertje door de slowjuicer. Daarna het sap aan de kook brengen. Heerlijk met een snufje kerrie en een scheut kokosmelk.
– 2 kilo tomaten met basilicum, peterselie, 1 teentje knoflook en 1 ui, allemaal door de Versapers. Naar wens kun je er ook nog wat blokjes rauwe zalm aan toevoegen nadat je de soep aan de kook hebt gebracht.

Meer saprecepten inspiratie? Kijk dan ook even op de site van Versapers.

Review Versapers_7

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer