12 dingen die moeders doen voor het ontbijt

Vanmiddag was ik driftig aan het typen voor de nieuwe Francesca’s Food Flash die vanavond zou verschijnen. Totdat ik op dit artikel op Lifehack stuitte met daarin de 12 dingen die succesvolle mensen doen voor het ontbijt. Ik belandde in een lachstuip en vergeleek het direct met mijn ochtendritueel als …

Vanmiddag was ik driftig aan het typen voor de nieuwe Francesca’s Food Flash die vanavond zou verschijnen. Totdat ik op dit artikel op Lifehack stuitte met daarin de 12 dingen die succesvolle mensen doen voor het ontbijt. Ik belandde in een lachstuip en vergeleek het direct met mijn ochtendritueel als moeder in mijn blijkbaar niet-zo-succesvolle leven. Tenminste, als ik de auteur van dit artikel moet geloven. Ik besloot mijn eigen versie op te schrijven van de 12 dingen die moeders doen voor het ontbijt. Benieuwd of jullie je hierin herkennen en neem het vooral, om maar een beetje binnen het food thema te blijven, met een korreltje zout.

1. Wake up early – Most top executives get up in the morning at 6:00 AM — at the latest! I get up around 5:00 AM most days.

1. Vroeg wakker worden – Meeste moeders zijn blij als ze tot 07.00 uur kunnen uitslapen. Echter, over het algemeen zijn we voor 06.00 uur gewoon wakker. Uitzonderingen daargelaten, want het kan ook prima ergens tussen 4 en 6 zijn. Echt uitslapen doen we nooit meer, behalve als de kinderen een nachtje uit logeren zijn.

2. Exercise –  While Brian Tracy suggests doing any physical exercise before mental exercise, I usually have to wait until later in the day to do any physical exercise because of schedule limitations.

2. Sporten – Iedere ochtend kijken we met weemoed naar onze sportschoenen. Die zouden we echt weer eens moeten aantrekken. Als we mazzel hebben doen we nog tussen de 20 en 100 sit ups naast het bed, in de hoop dat hiervan ons sixpack als een wonder terugkomt.

3. Read motivational, inspirational or educational material for 30-60 minutes. Personally, I love the Abraham-Hicks material, which really gets my mind and spirit soaring for the day. Other favorites include the books by Wallace D. Wattles, (The Science of Getting Rich) or any of the other New Thought authors. There is a tremendous wealth of free reading material available in the public domain.

3. Iets lezen. Lezen in de ochtend, ben je niet goed bij je hoofd? Als het me lukt om 10 minuten voor mezelf te hebben, ben ik allang blij dat ik staand aan het aanrecht een kopje koffie kan drinken. De boeken die al maanden naast de bank liggen doen het inmiddels fantastisch als bijzettafel.

4. Write down your top 10-15 life goals. There is tremendous power in the act of writing, so yes, actually get out a pen and a notebook (What are those?) and physically write these down. Really. Just thinking about it doesn’t cut it. Use first-person, present-tense language: “I am making ___ dollars a year; I weigh ___ pounds; I drive a ___ car, I have ___ friends”, and so on. And don’t look back at your goals from the day before. By the way, this is a LOT of fun!

4. Schrijf je doel van de dag op. Natuurlijk wil ik een mooie carrière, snelle auto, gezond gezin, een strak lijf, leuke vrienden en ga zo maar door. Maar als ik dat iedere ochtend voor mezelf moet gaan opschrijven dan gaat er iets mis. Doelen van de dag zijn weer een heel ander verhaal. Dan heb ik het over sporten (die hardloopschoenen weet je nog wel), mijn to do lijst een keer afwerken, de kinderen vroeg op bed leggen en rustig een half uurtje in bad liggen met een glas wijn en de Linda erbij. En ik heb het echt niet nodig om dat op te schrijven. Geloof me, als ik wakker word, spoken ze allemaal weer door mijn hoofd.

5. Write down everything you need to do that day. Again, yes, use a real pen and a notebook. Seriously. Organize this list according to priority, starting with the one thing you most want to get done that day.

5. Maak een to do lijst. Nou, als er iets is wat we kunnen als moeder dan is het dat! Sterker nog, we maken er minstens 3. Voor het werk, voor de kinderen en voor onze partner. Dan vergeet ik nog even de sportvereniging, onze hobby’s, sociale verplichtingen, vakanties, boodschappenbriefjes en meer van dat. Het herhalen van de punten van de dag, week of zelfs weken daarvoor zijn we ook goed in. Laten we eerlijk wezen, die to do lijst is een ‘never ending story’.

6. Begin immediately to work on the biggest, most important task of the day. If you can finish this project while your mind is still fresh, it won’t loom over you and worry you for the rest of the day.

6. Begin direct aan je grootste en belangrijkste taak van de dag. Je bedoelt kinderen wakker maken, eten geven, douchen, aankleden en naar school brengen binnen een uur terwijl ik nog steeds op tijd op mijn werk ben? Doe ik iedere dag, check!

Throughout the day, but not necessarily before breakfast:
Listen to educational audio programs while driving
– Pick up the pace between activities

De hele dag door, niet noodzakelijk voor het ontbijt:
– Luisteren naar muziek in de auto zonder gelul aan mijn hoofd.
– Net even een tandje harder lopen tussen al mijn werkzaamheden door…Wat denk je zelf, ik ben vanochtend om 4 uur opgestaan door een kind met oorpijn, mag ik af en toe even een rustig momentje voor mezelf?

7. Write down things they’re grateful for. This is a favorite of mine. Two years ago, I started writing a “Daily Ten” of things that I was thankful for, liked, made me smile and so on.

7. Schrijf op waar je dankbaar voor bent. Ik zie iedere ochtend waar ik dankbaar voor ben. Ze zorgen voor slaapgebrek, chaos en een nimmer onafgewerkte to do lijst, maar dat boeit me stiekem niet echt, want het zijn de liefdes van mijn leven. Dat opschrijven vind ik dan weer een beetje onzinnig. De tijd die ik over heb in de ochtend gebruik ik liever om even een wasje op te vouwen of nog een extra kopje koffie te drinken.

8. Meditate. Another personal favorite, and if I can’t squeeze it in before breakfast, I do my best to fit it in another time during the day.

8. Mediteren. Bedoel je die 5 minuten dat ik met mijn ogen gesloten onder een warme douche sta? Ja, kom ik helemaal van tot rust!

9. Work on a personal passion project. It is very easy to let what we love slip to the last item on our priority list, where it gets put off…and put off…and put off. I know — I never seem to get around to practicing violin!

9. Iets helemaal voor jezelf doen. Viool spelen in de ochtend, ik zie het al helemaal voor me. Wie van jullie doet dat op regelmatige basis? Zo benieuwd!

10. Spend quality time with family/connect with spouses. My husband and I usually sit and talk over our plans for the day over morning coffee while we’re petting the dogs.

10. Quality time met mijn partner. Aangezien ik van de ochtendshift ben, komen we elkaar niet regelmatig tegen. Even rustig zitten en de dag doornemen doen we alleen als we een keer samen een weekendje weg zijn. De kinderen rijden paardje op de hond die naast me blijft lopen in de hoop dat ik hem dan niet vergeet, want hij moet echt nodig pissen. Een kusje voordat we weggaan, vergeten we echter nooit.

11. Network with coworkers, clients, or friends over coffee.  Early morning or breakfast meetings tend to be more productive in the mornings –because guess what? Everyone else’s brain is clearer, too!

11. Ontbijt meetings. Welke gek bedenkt het om ontbijtmeetings voor 08.30 uur ‘s ochtends in te plannen! Als ik er de volgende keer ook een oppas bij krijg om de kinderen op tijd naar school te brengen, vind ik het daarentegen prima.

12. Read the news. Find out the problems in the world so that we can figure out ways to solve them!

12. Lees het nieuws. Ongeacht hoe druk het is, het nieuws lees ik altijd. Meestal op mijn mobiel als ik net wakker word, in ieder geval de highlights die ik binnen 5 minuten tot me kan nemen. De rest komt later wel. En manieren bedenken hoe ik de wereldproblemen kan oplossen? Dat is waarschijnlijk de reden waarom ik nooit echt succesvol zal worden. Er stil bij staan, met anderen over praten en een bijdrage leveren aan onze toekomst (al is het op microniveau) is weer een heel ander verhaal.

Het belangrijkste mist nog!

13. Ontbijt maken. In het hele verhaal van deze succesvolle mensen mis ik iets. Want wie maakt in hun leven het ontbijt klaar?

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)