2 recepten voor vegan broodbeleg

Co-blogger Bo gaat een maand lang vegan leven voor de Veganuary challenge. In deze blog vertelt ze haar ervaringen van de eerste week en deelt ze het recept voor zelfgemaakt vegan broodbeleg. Ik kan na week 1 prima zeggen dat een maand vegan een behoorlijke uitdaging is. Ik ben oprecht …

Co-blogger Bo gaat een maand lang vegan leven voor de Veganuary challenge. In deze blog vertelt ze haar ervaringen van de eerste week en deelt ze het recept voor zelfgemaakt vegan broodbeleg.

Ik kan na week 1 prima zeggen dat een maand vegan een behoorlijke uitdaging is. Ik ben oprecht verbaasd over hoe erg ik kaas mis. Dat ik kan dromen over een sappige hamburger en roze koeken. Maar nog veel meer ben ik verbaasd over ‘natuurlijk aroma’.

Als er natuurlijk aroma in een product zit, hoeft dit namelijk niet gespecificeerd te worden. Dit aroma kan van een plant afkomstig zijn, maar bijvoorbeeld ook net zo goed van runderbloed. Dus eet een echte vegan deze producten niet. Maar, je raadt het al, natuurlijk aroma zit in ontzettend veel producten. Ik doe ongeveer 2x zolang over boodschappen doen nu door een uitgebreide etikettenstudie en heb besloten mijn broodbeleg dan maar gewoon zelf te maken. Wel zo makkelijk, lekker en gezond!

Tomatentapenade en koriander-bonenspread

Super lekker vegan broodbeleg of voor op een cracker bij de lunch, maar ook een top alternatief voor op toastjes. Daarnaast is de tomatentapenade ook heel geschikt als pastasaus.

Bo goes vegan_vegan broodbeleg_2

Wat heb je nodig voor tomatentapenade:

– 280 gram zongedroogde tomaten
– handje zwarte olijven en handje groene olijven zonder pit (samen zo’n 50gram)
– peper en zout naar smaak

Wat heb je nodig voor korianderbonenspread:

– half bosje koriander
– blik cannelini bonen (200 gram)
– flinke theelepel kerrie
– flinke theelepel kurkuma
– halve spaanse rode peper (met zaadlijst of zonder)

Wat ga je doen:
Eigenlijk is er niet veel te vertellen. Per spread doe je alle ingrediënten in de blender en klaar is kees. Bij de tomatentapenade vind ik het lekker als er ook nog wat structuur in zit, dus deze blend ik niet heel lang. Bij de korianderspread is het lekker om hem zo glad mogelijk te eten. Eet de tomatenspread op brood met avocado of noten, en de korianderspread is erg lekker met wat plakjes radijs. Geniet van dit vegan broodbeleg!

Positieve noot

Het is best even pittig maar toch ook heel leuk! Ik sta versteld van de eenvoud, maar smakelijkheid van vegan gerechten. En helemaal mooi, in veel gedroogde pasta zit helemaal geen ei en dat mag ik dus gewoon eten, hoppa!

Bo goes vegan_vegan broodbeleg_3

Meer vegan recepten? Kijk dan ook eens hier.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)