200 calorieën op een bord, die zien er zo uit

Calorieën tellen doen we niet op deze blog. Maar als je vervolgens ziet hoe 200 calorieën eruit zien als je die op een bord legt, is het wel een eye opener. Of misschien ook niet, want stiekem weten we toch wel dat een handje M&M’s meer calorieën bevat dan 2 stronken broccoli. Tof is het wel wat wiseGEEK deed. Ze bepaalden de calorieën van circa 70 producten en visualiseerden die. Het is wel duidelijk dat bleekselderij de grote winnaar is, daar kun je je gek aan eten voordat je aan de 200 calorieën zit.

Mocht je het niet meer weten dan nog even een geheugen opfrisser: voor vrouwen worden gemiddeld 2000 en voor mannen 2500 calorieën per dag geadviseerd. Red jij dat of zit je er boven of onder? Ik heb echt geen idee, maar ik gok dat ik de ene dag wat hoger zit dan de andere. Zeker als ik een shake met avocado’s maak of een handje chocola eet. Ach, dan ren ik wel een extra rondje de volgende dag.

Kijk voor alle bordjes op wiseGEEK.

Bron foto’s: Huckberry

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categoriën: Food inspiratie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “200 calorieën op een bord, die zien er zo uit”

  1. leuk om dit zo eens te zien, je kan je zulk soort dingen haast niet voorstellen….calorieen zijn zo iets onzichtbaars voor de meeste mensen…