Ricotta pancakes met blauwe bessen

Een flinke stapel pannenkoeken met siroop is vast welkom op deze ontspannen zondagochtend. Heerlijke fluffy pancakes gemaakt van ricotta en blauwe bessen met een vleugje citroen. Deze versie is na het eten direct in mijn pannenkoeken top 3 terecht gekomen. Geniet ervan 🙂 Wat je nodig hebt voor circa 8 …

Een flinke stapel pannenkoeken met siroop is vast welkom op deze ontspannen zondagochtend. Heerlijke fluffy pancakes gemaakt van ricotta en blauwe bessen met een vleugje citroen. Deze versie is na het eten direct in mijn pannenkoeken top 3 terecht gekomen. Geniet ervan 🙂

Wat je nodig hebt voor circa 8 pancakes

– 150gr bloem
– 1tl bakpoeder
– snufje zout
– 1 ei
– 125ml melk
– 1el zachte boter
– 100gr ricotta
– 1tl citroenrasp
– 100gr blauwe bessen
– boter om in te bakken
– om te serveren: ahornsiroop en blauwe bessen

Wat je gaat doen

Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom door elkaar. In een andere kom klop je het ei los met de melk, boter, ricotta en citroenrasp. Schep daarna de droge ingredienten erdoor totdat alles gemengd is. Niet te lang doorkloppen.

Verhit een klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag, zet het vuur middelhoog. Schep met een kleine juslepel een hoeveelheid beslag in de pan en strijk met de bolle kant ietsje uit tot een mooie cirkel. Afhankelijk van de grootte van de pan kun je er 2 of 3 in bakken. Terwijl de onderkant bakt, beleg je de bovenkant met blauwe bessen. Draai daarna om en bak ook de bessenkant mooi bruin.

Serveer de ricotta pancakes met extra blauwe bessen en ahornsiroop.

Francesca Kookt_ricotta pancakes met blauwe bessen_2

Meer pancake inspiratie vind je op deze pagina. Wat zijn jouw favoriete pancakes als ontbijt?

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer