3 Oud en Nieuw hapjes die in 15 minuten klaar zijn

Van makkelijke Oud en Nieuw hapjes kun je er niet genoeg in je repertoire hebben. En daarom dook ik met Debbie de keuken in en we maakten 3 Oud en Nieuw hapjes die stuk voor stuk in 15 minuten te maken zijn. Of eigenlijk maakte Debbie ze en ik stopte …

Van makkelijke Oud en Nieuw hapjes kun je er niet genoeg in je repertoire hebben. En daarom dook ik met Debbie de keuken in en we maakten 3 Oud en Nieuw hapjes die stuk voor stuk in 15 minuten te maken zijn. Of eigenlijk maakte Debbie ze en ik stopte alles in mijn mond om te proeven. Wat ook heel belangrijk is natuurlijk, daarom werken we ook zo goed samen ;-).

In dit artikel vind je de recepten voor een luxe eiersalade, bietentoast met gerookte forel en augurk en spiesjes met mango, parmaham, mozzarella en zwarte peper. Geniet ervan en ik wens je al het moois voor het nieuwe jaar!

Luxe eiersalade

Wat je nodig hebt voor 1 kom vol:

    • 8 hardgekookte eieren (tip: die kun je al eerder op de dag koken en in de koelkast bewaren tot gebruik)
    • 1 el rode ui, zeer fijn gesnipperd
    • 2 el fijngehakte peterselie
    • 2 tl fijngehakte dille
    • 45 gr mayonaise
    • 30 gr crème fraîche
    • 2 tl citroensap
    • 3 tl mosterd
    • 1 tl paprikapoeder
    • ½ tl zout
    • versgemalen peper
    • serveer erbij: toastjes of stokbrood

Wat je gaat doen (15 minuten):

    1. Pel de afgekoelde eieren en hak ze in grove stukjes. Schep de eieren om met de rode ui, peterselie en dille.
    2. Klop de mayonaise, crème fraîche, citroensap, mosterd, paprikapoeder, zout en een snuf versgemalen peper door elkaar tot een glad mengsel. Proef of er nog wat peper of zout bij moet.
    3. Schep de eieren voorzichtig om met het mayonaisemengsel en zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
    4. Serveer de eiersalade met toastjes of stokbrood.

Bietentoast met gerookte forel en augurk

Wat je nodig hebt voor 16 hapjes:

    • 250 gr voorgekookte bieten, in plakken van ½ cm
    • rozemarijnmayonaise (wij gebruikten die van Remia)
    • 125 gr gerookte forel
    • 8 cocktailaugurken
    • peper en zout

Wat je gaat doen (15 minuten):

    1. Leg de plakjes biet op een schaal en schep op ieder plakje een 1/4 tl rozemarijnmayonaise.
    2. Snijd de forel in stukjes en beleg ieder plakje biet met wat forel.
    3. Schep nog ½ tl rozemarijnmayonaise op de forel.
    4. Snijd de cocktailaugurken in kleine blokjes en schep dit op de forel.
    5. Bestrooi met wat peper en zout en serveer direct.

Mangohapjes met parmaham en mozzarella

Wat je nodig hebt voor 12 hapjes:

    • 1 rijpe (maar niet te zachte) mango, in blokjes (tip: leg ‘m een paar uur in de koelkast voordat je gaat snijden)
    • 90 gr parmaham
    • 125 gr mozzarellabolletjes
    • versgemalen zwarte peper
    • ook nodig: prikkertjes

Wat je gaat doen (15 minuten):

    1. Rijg aan ieder prikkertje een stukje mango, een opgerold plakje parmaham en een mozzarellabolletje.
    2. Garneer met versgemalen peper en serveer direct. Of bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Tekst: Francesca, Recepten: Debbie, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer