champignonmousse voor op de borrelplank 1

Champignonmousse voor op de borrelplank

Door mijn kennismaking met Willemijn en haar snelle hammousse raakte ik geïnspireerd voor dit vegetarische borrelrecept. Deze champignonmousse is heel makkelijk om te maken, lekker romig en heerlijk van smaak door de toevoeging van gerookt paprikapoeder en mosterd. Serveer de champignonmousse met stokbrood, crostini’s of snackcups en je hebt een

snelle hammousse van willemijn 1

Snelle hammousse

Samenwerking – Deze Kerst maak ik kennis met vier bijzondere gasten die mij alles vertellen over hun kersttradities. Vandaag is Willemijn op bezoek in mijn kerstkeuken en samen maken we een snelle hammousse. Eén van haar favoriete borrelhapjes voor de feestdagen! Willemijn trekt ieder jaar een foute kersttrui aan om

Truffeleiersalade met sjalot en bieslook

Dol op eiersalade ben ik! En vooral op deze truffeleiersalade met sjalot en bieslook. Een recept wat ik speciaal ontwikkelde voor de paasbrunchbox die ik samen met Boers & Boers heb gelanceerd dit jaar. In de truffeleiersalade zit onder andere wat mosterd, sjalot, bieslook en een vleugje witte wijnazijn en

Gebruinde kruidenboter met salie en zeezout

Wanneer ik gebruinde boter eet of zelfs alleen ruik, maakt mijn hart een sprongetje en in de wereld van boterliefhebbers ben ik zeker niet de enige die daar zo op reageert. Als je dan gebruinde boter hebt gemaakt en weer koelt, kun je er vervolgens een gebruinde kruidenboter van maken.

Vegan paté met pistache

Paté is een heerlijke aanvulling tijdens een borrel of als start van een etentje. In de decembermaand zijn er tal van zalige patésoorten verkrijgbaar. Maar als je vegetarisch eet, zijn deze niet aan je besteed. Ik besloot daarom een vegetarische paté te maken die uiteindelijk zelfs compleet plantaardig werd. Deze

Yoghurtdip met tahin en geroosterde groenten

Samenwerking – Ik ben dol op bordjes met verse groenten met een romige dip erbij. Als tussendoortje of tijdens een borrel. En nu de feestdagen weer voor de deur staan, heb ik daar een heerlijk recept voor gemaakt. Deze loaded yoghurtdip met tahin en geroosterde groenten is heel makkelijk te

Tapenade van zwarte olijven met walnoot

De klassieke, Zuid-Franse tapenade wordt gemaakt van (zwarte) olijven, kappertjes, ansjovis, wat olijfolie en een vleugje citroensap. Je maalt het fijn tot een dikke puree en je tapenade is al klaar. Heerlijk op een warm stokbroodje of crackertje, je blijft ervan eten. Ik vond het een uitdaging om een vegetarische

Ruige guacamole in 5 minuten

Laatst overkwam het me weer. Ik had twee avocado’s gekocht en daarvan hoefde er maar één perfect rijp en groen te zijn. Zelfs na inspectie van het pitje aan de buitenkant had ik niet kunnen vermoeden dat de binnenkant al meerdere kleine, bruine plekjes had. Je raadt het waarschijnlijk al,

Jam van cherrytomaten met ciderazijn en piment

Frisse en glanzend rode cherrytomaten die uit elkaar spatten als je erop bijt. Kilo’s worden ervan gegeten in huize Kookt. De kinderen zijn er dol op als tussendoortje en ik ben er ook zeker niet vies van. Ook om mee te koken, kijk maar wat een fijne cherrytomaten recepten je

Eiersalade met kerrie en bieslook

Ik hou er enorm van, van een lekkere eiersalade dus. Maar niet van kant-en-klare eiersalade uit een bakje, want die is vaak zo papperig. In mijn zelfgemaakte variant tref ik graag nog wat grove stukjes ei aan en hij mag goed op smaak zijn. Daarom voeg ik wat gebakken ui

Griekse tzatziki met komkommer en dille

Ik wilde heel graag eens de echte Griekse tzatziki maken, want die ontbrak nog op mijn blog! En ik vind deze dip (of spread) juist zo lekker. Dus ik ben aan de slag gegaan en ontdekte drie manieren om de komkommer goed uit te laten lekken. Want hoe minder vocht

Bietenspread met feta, tijm en pecannoten

Als ik ergens dol op ben dan zijn het wel gekookte bieten. Ik eet ze gewoon zo, in een stamppot of soep, roerbak ze, maar maak er ook graag een bietenspread van. Maar een recept daarvoor miste nog op mijn blog! Daar ga ik vandaag verandering in brengen met het

Briochetoast met zalm-dillecrème uit Borreltijd

Als er iemand kan borrelen is het Susan Aretz. Voor haar is borrelen een way of life, ze borrelt met man, kind, familie of vrienden het hele weekend door en weet zelfs van kliekjes nog een briljante borrelplank te maken. Of tovert van left-over borrelhapjes een briljant gevulde lunchtrommel voor

3 makkelijke smeersels voor de borrelplank

Met het weekend in het vooruitzicht heb ik 3 makkelijke smeersels voor de borrelplank bedacht. Je bent er in een kwartiertje mee klaar en naast dat ze heerlijk smaken staan ze ook nog eens heel gezellig op tafel. Meer borrelplank inspiratie? Bekijk hier al mijn recepten ervoor. Wat je nodig

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)