Dip recepten en smeersel recepten

Heb je binnenkort een feestje waar je lekkere smeersels wilt serveren als hapje, zoek je een zelfgemaakte groentenspread of wil je een dip maken voor stokbrood of rauwkost. Dan ben je hier aan het goede adres. Op Francesca Kookt vind je namelijk de lekkerste dip recepten, smeersel recepten én spread recepten. Denk bijvoorbeeld aan zelfgemaakte baba ganoush van aubergine, bietenspread met feta en pecannoten, witte bonendip met knoflook en kruiden, doperwtenspread met munt en basilicum, paprikahummus, zalm-dillecrème voor op toast, zelfgemaakte tonijn- en makreelsalade en natuurlijk zelfgemaakte kruidenboter. Ook vind je hier speciale dip recepten en smeersel recepten speciaal voor feestdagen zoals Pasen, Kerst en Oud & Nieuw.

Griekse tzatziki met komkommer en dille

Ik wilde heel graag eens de echte Griekse tzatziki maken, want die ontbrak nog op mijn blog! En ik vind deze dip (of spread) juist zo lekker. Dus ik ben aan de slag gegaan en ontdekte de perfecte manier om de komkommer goed uit te laten lekken.

Bietenspread met feta, tijm en pecannoten

Als ik ergens dol op ben dan zijn het wel gekookte bieten. Ik eet ze gewoon zo, in een stamppot of soep, roerbak ze, maar maak er ook graag een bietenspread van. Maar een recept daarvoor miste nog op mijn blog!

3 Oud en Nieuw hapjes die in 15 minuten klaar zijn

Van makkelijke Oud en Nieuw hapjes kun je er niet genoeg in je repertoire hebben. En daarom dook ik met Debbie de keuken in en we maakten 3 Oud en Nieuw hapjes die stuk voor stuk in 15 minuten te maken zijn. Of eigenlijk maakte Debbie ze en ik stopte alles in mijn mond om te proeven.

Briochetoast met zalm-dillecrème uit Borreltijd

Als er iemand kan borrelen is het Susan Aretz. Voor haar is borrelen een way of life, ze borrelt met man, kind, familie of vrienden het hele weekend door en weet zelfs van kliekjes nog een briljante borrelplank te maken.

Kweeperenchutney met of zonder kiwi

We kennen ‘m eigenlijk niet zo goed in Nederland, de kweepeer. Wat zonde is, want deze geel-groene vrucht die verwant is aan de appel, peer en lijsterbes is namelijk een echte traktatie.

Zo vind ik mijn baba ganoush het allerlekkerst

Wat doe je als je aubergines uit eigen tuin van een vriend krijgt? Dan ga je baba ganoush maken, tenminste ik wel. Deze auberginedip uit het Midden-Oosten vind ik zalig op een broodje, maar ook met platbrood of naan. Op alles wat lijkt op brood eigenlijk.

Doperwtenspread met munt en basilicum

Mijn kookdagen voor de blog plan ik sinds kort in samen met vriendinnetje Wendy van DeedyLicious. Ik kook en zij regelt de styling en foodfotografie. Zalig vind ik dat. Fotograferen vind ik inmiddels best leuk, maar het is nog steeds niet mijn grote liefde.

3 makkelijke smeersels voor de borrelplank

Met sinterklaasavond in het vooruitzicht heb ik 3 makkelijke smeersels voor de borrelplank bedacht. Je bent er in een kwartiertje mee klaar en naast dat ze heerlijk smaken staan ze ook nog eens heel gezellig op tafel.

Paprikahummus

Wat doe je als je nog een halve pot geroosterde paprika in de koelkast hebt staan? Dan kun je ze in reepjes snijden en in een salade of op een broodje verwerken. Of je maakt er deze zalige paprikahummus mee. Ook lekker in een salade of op een broodje en vooral ook in combinatie met wraps.

3x zelfgemaakte mayonaise met een smaakje

Onlangs ben ik aan de slag gegaan met het zelf maken van mayonaise. Dit konden jullie al lezen in mijn artikel zelf mayonaise maken met de hand vs. de staafmixer waarin ik uitgebreid vertel op welke manier je zelf mayonaise kunt maken.

Witte bonendip met knoflook en kruiden

Witte bonen zijn zacht van structuur en smaak en daardoor perfect geschikt voor het maken van een dip of puree. Dat is dan ook precies wat ik heb gedaan en het resultaat was een zalig witte bonendip die heerlijk smaakte in combinatie met brood of toastjes, maar ook als dip voor rauwkost.

Dips en smeersels voor op stokbrood

We zijn dol op dips en smeersels voor op stokbrood. Heerlijk voor bij de borrel, barbecue of wanneer je gaat picknicken. En zo ingewikkeld om het zelf te maken is het niet, wel veel lekkerder!

We gaan picknicken en nemen mee…

Een heleboel lekkers! Maar dat was te verwachten natuurlijk. Wat er dan precies allemaal in die picknickmand van ons zit gaan we je nu vertellen.

Om mee te nemen: 3 lekkere gerechten in een schaal

Het zal me niks verbazen als jullie, net als ik, vaak uit een bowl of gewoon kom eten. Je kunt het gerust een trend noemen. En gek is het niet, want het eet prettig en ziet er leuk uit.