5x makkelijke recepten voor op de camping

Tijdens onze vakanties probeer ik zo min mogelijk te koken. Dat is voor mij pas écht vakantie na al dat gekook de rest van het jaar. En als ik dan sporadisch wel kook, probeer ik het zo snel mogelijk en met zo min mogelijk afwas te doen. Of we nou …

Tijdens onze vakanties probeer ik zo min mogelijk te koken. Dat is voor mij pas écht vakantie na al dat gekook de rest van het jaar. En als ik dan sporadisch wel kook, probeer ik het zo snel mogelijk en met zo min mogelijk afwas te doen. Of we nou in een chalet, vakantiehuisje of op de camping zitten. Daarvoor heb ik een aantal vaste recepten in mijn repertoire die ik vandaag met jullie deel. Hier komen mijn favorieten recepten voor op de camping!

1. Pastasalade

Altijd goed en lekker is een pastasalade. Ongeacht in welk land je bent, pasta is altijd te koop. Voeg wat verse groenten, kruiden, vis, gebakken kip of spekjes toe en je hebt al een heerlijke maaltijd. En de restjes bewaar je afgedekt in de koelkast voor de volgende dag, koude pastasalade is namelijk heerlijk als lunch.

Zoek je nog inspiratie voor een recept? Ik heb hier een pastasalade met avocado, spinazie en spekjes voor je, of deze caprese pastasalade en deze pastasalade met tonijn, sardines en tomaat.

2. Alles in één pan

Soms heb je maar één pitje en één pan om in te koken of je houd niet van afwas. Dan moet je slim zijn en kook je alles in die ene pan. Zoals deze snelle paella met vis bijvoorbeeld. Serveer er nog een simpele salade bij en je zit heerlijk te eten.

3. Aan de slag met oud brood

Zeker in het buitenland is er heerlijk brood te koop, maar wat vaak ook snel oud wordt. Zonde om dat weg te gooien want je kunt er ook een panzanella salade mee maken. Meng het brood met tomaten, veel olijfolie extra vergine en azijn zodat het zacht kan worden en voeg vervolgens lekkere groenten toe. Eet het zo of met een stukje vis of vlees van de barbecue.

Panzanella met avocado recept

4. Zet de barbecue aan het werk

Heb je een barbecue of grill tot je beschikking? Dan kun je nog lekkerder koken. Vlees of vis leg je ’s ochtends alvast in de marinade. Daarvoor neem ik altijd ziplock-zakjes mee. Vlees en de marinade erin, dichtmaken, goed schudden en even inmasseren en in de koelkast leggen tot gebruik: werkt perfect!

Maak bijvoorbeeld deze lamskoteletten met couscous salade, deze kippenpoten of grill eens een avond met groenten.

5. Aardappelsalade

Ook altijd een succes bij ons is een aardappelsalade. Wederom met ingrediënten die makkelijk te vinden zijn in andere landen en je hebt er weinig keukengerei voor nodig. Zowel (lauw)warm als koud te eten en ook lekker als bijgerecht.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)