Aardbeien charlotte

Wat een plaatje is deze aardbeien charlotte, vind je niet? Het duurde wel even voordat hij zo in de koelkast stond, want ook bij mij gaat er regelmatig iets mis in de keuken. De eerste versie die ik maakte had te maken met drijvende lange vingers en bij de tweede versie bleven de lange vingers niet staan. Maar daar heb ik wat op gevonden en ik deel de tip graag met jullie zodat jullie dit makkelijke, maar oh zo heerlijke taartje zelf kunnen maken!

Je snijdt de lange vingers gewoon recht af zodat ze blijven staan. Het duurde even voordat ik daar zelf achter kwam, haha. Je kunt de hoeveelheden ook makkelijk verdubbelen voor een grotere taart. Gebruik dan een vorm van 20 à 22 cm. Maak eigenlijk gewoon maar de grotere versie, want deze aardbeien charlotte is zo lekker dat je zeker weten nog een stuk wilt!

Wat je nodig hebt voor 6 personen

  • 5 blaadjes gelatine
  • 350 gr aardbeien
  • 85 gr suiker
  • 150 gr slagroom
  • 250 gr mascarpone
  • 1 pak lange vingers (175 gram)
  • ook nodig: springvorm van 16 cm en bakpapier

Wat je gaat doen

Bereiding: 30 minuten + Koelen: 3 uur

1. Week de gelatineblaadjes in koud water.

2. Doe 125 gram aardbeien met 25 gram suiker in een steelpan en breng aan de kook.

3. Pureer de aardbeien met de staafmixer en laat 5 minuten afkoelen.

4. Roer dan de gelatine erdoor tot het is opgelost en laat het mengsel afkoelen.

5. Klop ondertussen de slagroom met de mascarpone en 60 gram suiker stijf.

6. Spatel de afgekoelde aardbeienpuree erdoor.

7. Bekleed de springvorm met bakpapier en maak een dubbele rand van bakpapier door een stukje dubbel te vouwen en rechtop te zetten langs de rand. Vet eventueel de rand in zodat het papier beter blijft staan.

8. Snijd de lange vingers bij zodat ze recht zijn aan de onderkant en zet ze met de besuikerde kant naar buiten rechtop in de vorm.

9. Bedek de bodem met een enkele laag lange vingers. Het geeft niet als de bodem niet helemaal bedekt is.

10. Schep voorzichtig de helft van de aardbeienmousse op de lange vingers.

11. Bedek de aardbeienmousse met de resterende lange vingers en bedek met de rest van de aardbeienmousse.

12. Maak de bovenkant glad en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

13. Decoreer de aardbeien charlotte tenslotte met de rest van de aardbeien en een mooi lint.

Recept & fotografie: Debbie Bodewes

Debbie is sinds april 2018 nieuw in het team van Francesca Kookt. Als freelance (bak)redacteur maakt ze 2x per maand een zoet recept voor jullie. Lees meer over haar op deze pagina.

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *