De keren dat ik advocaat eet in een jaar beperken zich meestal tot de paasdagen, maar dan ga ik ook wel gelijk helemaal los. Zo maakte ik er dit jaar samen met Wendy meringues met advocaat en pistache mee en ik wilde héél graag een advocaat cheesecake maken.
Deze wens combineerde ik met een ander ding dat ik op mijn lijstje had geschreven, namelijk het ultieme cheesecake recept van Miljuschka uitproberen. Als er iemand cheesecake kan bakken is het Mil wel (Wist je dat ze een cheesecakeboek gaat maken? Krijg er nu al trek van!), maar ik ben nog nooit met een recept van haar de keuken ingedoken. Ik besloot met de basis van haar recept aan de slag te gaan en maakte daar mijn eigen versie van. Eerlijk is eerlijk, wat een bizar lekker resultaat! De textuur is stevig, maar toch zacht en romig en in combinatie met de advocaat en Oreo-bodem werd het een geweldige cheesecake. Ik had stiekem nog een eetlepel cacaopoeder toegevoegd aan de bodem voor een nog intensere chocoladesmaak. Dat vind ik lekker, maar is geen must. Nou, genoeg gepraat…we gaan bakken!

Hoi Francesca ben nu aan het bakken. Maar hij komt bijna over de springvorm heen. Hij moet nog een uur bakken. Is 900 gram roomkaas niet wat veel of zakt hij nog flink in. Ben benieuwd. Fijne paasdagen.
Hi Franka, paar vragen eerst: hoe hoog is je springvorm en heb je de oven echt op 140 graden gezet? Door de relatief lage temperatuur behoort de cheesecake alleen te garen en niet te gaan rijzen. 900 gram roomkaas is echt niet te veel 🙂 Hoop dat ‘ie je net zo goed smaakt!
Zou ik deze cheesecake kunnen invriezen? Ga het vanmiddag maken maar wil dan de helft invriezen..
Hoe print ik dit recept zonder foto’staat en/of reclame?
Via de print-knop onder het recept 🙂
Kun je uitleggen hoe je het lijntje precies moet trekken om het hartjeseffect te krijgen?
Een rondje maken en daarna met een satéprikker door het rondje heen gaan naar beneden of boven en dan krijg je het hartjeseffect.