Meringues met advocaat en pistache

Meringues maak je heel makkelijk zelf met eiwitten en suiker. Je moet er alleen even wat geduld voor hebben, want ze hebben de tijd nodig in de oven om te drogen op lage temperatuur. Speciaal voor Pasen bedachten Wendy en ik deze schattige ei meringues met advocaat en pistache die …

Meringues maak je heel makkelijk zelf met eiwitten en suiker. Je moet er alleen even wat geduld voor hebben, want ze hebben de tijd nodig in de oven om te drogen op lage temperatuur. Speciaal voor Pasen bedachten Wendy en ik deze schattige ei meringues met advocaat en pistache die heerlijk zijn voor bij de paasbrunch of als traktatie bij de koffie. Je kunt ze goed voorbereiden, want eenmaal gebakken kun je ze een paar dagen bewaren in een luchtdichte trommel op kamertemperatuur. Plaats bakpapier tussen de meringues zodat ze elkaar niet raken als je meerdere lagen maakt.

Wat je nodig hebt voor circa 20 kleine meringues

    • ½ citroen
    • 75 gr eiwit
    • 125 gr fijne kristalsuiker
    • 8 el advocaat
    • handje geroosterde pistachenoten (ongezouten), grofgehakt
    • ook nodig: mixer, spuitzak en -mondje

Wat je gaat doen

Bereiding: 30 minuten + Oven: 90 minuten

1. Verwarm de oven voor op 100 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.

2. Ontvet de mengkom en garde met een stukje citroen en wrijf droog met keukenpapier. Zo weet je zeker dat er geen spoortje vet meer in de kom zit. Zorg er ook voor dat er niets van eigeel bij het eiwit zit, anders krijg je het niet goed stijf opgeklopt.

3. Klop het eiwit op hoge stand in de keukenmachine tot een schuimig mengsel en schep dan lepel voor lepel de suiker erbij. Voeg 2 el citroensap toe en laat de machine daarna nog zo’n 5 minuten kloppen tot het eiwit helemaal stijf is. Wil je het testen? Zet dan de kom op z’n kop (ik doe het altijd boven mijn hoofd), als er niets beweegt is je eiwit goed.

4. Schep het stijve eiwit rustig over in een spuitzak met een glad mondje. Spuit daarna circa 20 rondjes op het bakpapier ter grootte van een golfbal. Laat daarbij wat ruimte over tussen de meringues. Duw met de bolle kant van een theelepel kuiltjes in de bolletjes. Hier ga je na het bakken de advocaat in lepelen.

5. Zet de bakplaat in de oven voor 1,5 uur of tot de buitenkant helemaal droog is. Haal de bakplaat daarna uit de oven en laat de meringues helemaal afkoelen.

6. Schep vlak voor het serveren een lepeltje advocaat in de kuiltjes en strooi er wat gehakte pistachenoten over.

Wat een feestje zijn deze ei meringues met advocaat en pistache! Ga je ze ook maken voor Pasen, laat me dan zeker even een foto zien door deze te taggen met #francescakookt.

Recept: Francesca & Wendy, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca