Inspiratie: Al het lekkers van de herfst

Bron

Bessen, vijgen, pompoen, truffel, kool, wilde paddenstoelen, kruiden als salie, oregano en rozemarijn, krab, makreel en heel veel verse noten. Ja, het is weer herfst. En al die heerlijke ingrediënten liggen zo weer voor het oprapen. Zowel bij de groenteboer, visboer en supermarkt maar je kunt ze ook zelf plukken. Zelf appels plukken in de boomgaard of verse noten en pompoenen. Heel erg leuk om te doen (zeker met kids) en je weet zeker dat je de allerlekkerste producten zo in huis haalt.

Ik probeer altijd zoveel mogelijk vanuit het seizoen te koken. Daarmee help je de boeren en producenten, je weet zeker dat je verse producten in huis haalt en het scheelt ook in je portemonnee. En wat ik minstens net zo belangrijk vind, je krijgt weer nieuwe inspiratie. Na een seizoen zomerspul ben ik daar ook wel weer op uitgekeken en kan ik niet wachten op de heerlijke herfst stoofpotjes. 

Ik vond een mooie regenboogkaart waar alle producten van het seizoen in staan. Print deze uit en plak ‘m op je koelkast. Als geheugensteuntje en ook ter inspiratie voor als je je boodschappenlijstje gaat maken. Of doe net als ik en laat ‘m lekker op je laptop staan 😉

Bron


Geniet van dit mooie seizoen en ga lekker koken! Ik ga dat ook doen 🙂

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Tags:

Reacties over “Inspiratie: Al het lekkers van de herfst”

  1. Grappig; ik heb zo’n soortgelijke mini-poster op mijn koelkast hangen. Van Slow Food. Maar dan alleen met groenten.
    En het klopt wat je zegt; als je er even op kijkt, krijg je direct weer ideeën voor een menuutje of vijf!

    1. 🙂 er zijn inderdaad meerdere van dit soort mooie overzichten, gelukkig maar! Want het is heerlijk om van de seizoenen te eten 🙂

Reacties zijn gesloten.