Inspiratie: Al het lekkers van de herfst

Bron Bessen, vijgen, pompoen, truffel, kool, wilde paddenstoelen, kruiden als salie, oregano en rozemarijn, krab, makreel en heel veel verse noten. Ja, het is weer herfst. En al die heerlijke ingrediënten liggen zo weer voor het oprapen. Zowel bij de groenteboer, visboer en supermarkt maar je kunt ze ook zelf …

Bron

Bessen, vijgen, pompoen, truffel, kool, wilde paddenstoelen, kruiden als salie, oregano en rozemarijn, krab, makreel en heel veel verse noten. Ja, het is weer herfst. En al die heerlijke ingrediënten liggen zo weer voor het oprapen. Zowel bij de groenteboer, visboer en supermarkt maar je kunt ze ook zelf plukken. Zelf appels plukken in de boomgaard of verse noten en pompoenen. Heel erg leuk om te doen (zeker met kids) en je weet zeker dat je de allerlekkerste producten zo in huis haalt.

Ik probeer altijd zoveel mogelijk vanuit het seizoen te koken. Daarmee help je de boeren en producenten, je weet zeker dat je verse producten in huis haalt en het scheelt ook in je portemonnee. En wat ik minstens net zo belangrijk vind, je krijgt weer nieuwe inspiratie. Na een seizoen zomerspul ben ik daar ook wel weer op uitgekeken en kan ik niet wachten op de heerlijke herfst stoofpotjes. 

Ik vond een mooie regenboogkaart waar alle producten van het seizoen in staan. Print deze uit en plak ‘m op je koelkast. Als geheugensteuntje en ook ter inspiratie voor als je je boodschappenlijstje gaat maken. Of doe net als ik en laat ‘m lekker op je laptop staan 😉

Bron


Geniet van dit mooie seizoen en ga lekker koken! Ik ga dat ook doen 🙂

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer