Appelcompote met ciderazijn en kaneel

Vroeger maakte ik altijd appelcompote van Goudreinet appels, maar daar moest dan echt nog wel wat suiker bij om het lekker te maken. Deze appel is qua structuur namelijk perfect ervoor, maar heeft wel een friszure smaak. Ideaal trouwens voor appeltaart, maar dat terzijde. Ik besloot eens met verschillende appels …

Vroeger maakte ik altijd appelcompote van Goudreinet appels, maar daar moest dan echt nog wel wat suiker bij om het lekker te maken. Deze appel is qua structuur namelijk perfect ervoor, maar heeft wel een friszure smaak. Ideaal trouwens voor appeltaart, maar dat terzijde.

Ik besloot eens met verschillende appels te experimenteren voor de appelcompote en ontdekte dat de Kanzi of Elstar appels ook heel goed werken. En aangezien deze al zoet zijn van smaak hoef je er echt geen suiker meer aan toe te voegen. Dat maakt de compote vervolgens een stuk toegankelijker binnen ons gezin. Want deze wordt nu van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bij ons thuis gegeten.

Wat je nodig hebt voor een bakje vol

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten

    1. Schil de appels en snijd ze in middelgrote blokjes, niet te klein zodat je nog wat structuur in je compote houdt. We maken nou eenmaal geen moes. Meng de blokjes met een klein bodempje water in een pan en zet op het vuur.

    2. Breng aan de kook en laat op laag vuur circa 12 minuten pruttelen. Roer af en toe door. Als de appel helemaal gaar is kan het vuur uit.

    3. Roer een scheutje appel-ciderazijn en snufje kaneel erdoor (ik zou beginnen met 1/2 el azijn en ½ tl kaneel, meer kan altijd nog naar smaak) en je appelcompote is klaar.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)