Arancini alla Milanese

Misschien kunnen jullie je nog wel herinneren dat Francesca voor Kerst een heerlijke risotto alla Milanese maakte. Per ongeluk (of misschien wel expres) had ze behoorlijk wat over van de risotto. Een perfect gerecht voor overblijfselen van risotto zijn arancini. Oftwel gefrituurde risottoballetjes. Ik moest toen we iets probeerde te …

Misschien kunnen jullie je nog wel herinneren dat Francesca voor Kerst een heerlijke risotto alla Milanese maakte. Per ongeluk (of misschien wel expres) had ze behoorlijk wat over van de risotto. Een perfect gerecht voor overblijfselen van risotto zijn arancini. Oftwel gefrituurde risottoballetjes.

Ik moest toen we iets probeerde te bedenken voor ons risotto overschot aan arancini denken doordat ik onwijs lekkere had gegeten in een restaurant. Die kaas die eruit druipt in het midden… heerlijk! Aangezien ik het dus ook graag een keertje zelf wilde maken en Francesca maar met haar risotto zat, was het perfecte moment daar.

Wat je nodig hebt voor minstens 8 arancini:

  • 300 gr koude, reeds bereide risotto alla Milanese
  • fles arachide olie/frituurolie
  • 30 gr Fontina kaas (eventueel kan mozzarella ook)
  • 2 eieren
  • paar eetlepels bloem
  • paar eetlepels panko/paneermeel

Wat je gaat doen:

Bereidingstijd: 20 minuten

  1. Verhit de frituurolie in een pannetje of frituurpan tot 180 graden.
  2. Snijd minstens 8 kleine balletjes/stukjes van de fontina kaas. Ter grootte van een doperwt is groot genoeg.
  3. Maak een balletje ter grootte van een pingpongbal van de risotto. Duw een balletje fontina kaas in het midden en sluit deze goed af. Haal de risotto door het ei, bloem en paneermeel of panko. Herhaal dit nog een keer als je extra krokante arancini wil maken. Doe dit met alle risotto tot deze op is.
  4. Frituur dan per keer zo’n 2-3 arancini balletjes in een paar minuten goudbruin. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier. En aanvallen maar!

Arancini zijn heerlijk als hapje maar doen het ook zeker niet verkeerd als voorgerecht. Zo zul je voor altijd weten wat te doen met je overgebleven risotto ;).

Recept & fotografie: Dominique

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)