Onlangs bereidde ik deze risotto alla Milanese als doordeweekse maaltijd en wist daarna gelijk dat ik er ook een kerst voorgerecht van ging maken. Zo gezegd, zo gedaan en vandaag krijgen jullie het recept.
Risotto alla Milanese is trouwens niets meer of minder dan risotto met ui, saffraan en Parmezaanse kaas. Maar denk daar niet te makkelijk over, want de combinatie is goddelijk lekker. Het is wel heel belangrijk (net als bij iedere andere risotto uiteraard) dat de risotto mooi romig blijft.
Hallo Francisca!
De hoeveelheid saffraan in het recept is misschien wat veel???
Lijkt me overigens een heerlijk voorgerecht!
Groet,
Petra
Oh ja, komma verkeerd gezet! Pas het nu gelijk aan 🙂
Hallo Francesca! Dit ziet er heerlijk uit als voorafje voor Kerst. Is het ook mogelijk de risotto een aantal uur eerder te maken en vlak voor het diner op te warmen, of komt dat de smaak niet ten goede?
Wat je dan het beste kunt doen is het gedeeltelijk in laten koken en net voor het diner het laatste deel af te maken. Dan zou de smaak gelijk moeten blijven 🙂
Wat zien jouw gerechten er heerlijk uit! Het nodigt uit om te beginnen.
Is het mogelijk de risotto van te voren al gedeeltelijk te laten inkoken en vlak voor het diner af te maken, zodat je niet 45 minuten van tafel bent? En hoe groot is de ring die je gebruikt hebt?
Dat is mogelijk. Inderdaad een gedeelte in de middag in laten koken en voor het diner het laatste deel. Een ring met een diameter van 10-12 cm moet goed zijn.
Hoi Hoi, als je het van te voren alvast aanmaakt moet je het dan tussentijds in de koeling bewaren of niet? hartelijk dank!
Ligt eraan hoe lang van te voren je het voorbereidt. Als je het ‘s middags doet, dan zou ik de pan gewoon afgedekt op het aanrecht laten staan.
Heerlijke recepten mijn compliment
Wij gaan dit recept als voorgerecht maken voor 15 personen! We hopen dat het net zo lekker is als het er uit ziet:) Dank voor het recept!
Geniet ervan!
Hallo Francesca,
Ik wil dit voorgerecht ook maken als onderdeel van verschillende voorgerechten. De vraag is vrij simpel: ik moet het gerecht meenemen, en het moet dus in een bak vervoerd worden, waar moet ik stoppen met de voorbereiding zodat ik het veilig kan meenemen om het later verder af te maken.
Bedankt voor je reactie
Andre
Hi Andre, ik kan je helaas niet het exacte aantal minuten geven. Dit gaat een beetje op gevoel…ik stop meestal op ongeveer driekwart van het proces als de saus al wel een beetje gaat binden, maar de rijst nog net te hard is om door te bijten. Vervolgens af laten koelen en met de deksel op de pan laten staan. Ik zou het dan bijvoorbeeld ‘s middags doen als je het ‘s avonds mee gaat nemen. Daarna de pan op de locatie weer op het vuur zetten en bouillon toevoegen om weer door te gaan. Succes!
Ziet er uit als een heerlijk recept. We willen het voor kerst dit jaar als voorgerecht maken. Ik zou het het liefste vegetarisch maken. Hebben jullie een idee waar je de bacon door kan vervangen?
Ziet er uit als een heerlijk recept. We willen het met kerst dit jaar als voorgerecht maken. Maar het liefste vegetarisch. Hebben jullie een idee waar de bacon door vervangt kan worden?
De bacon in dit recept kun je niet echt vervangen. Ik gebruik zelf regelmatig vegetarische spekreepjes in stamppotten e.d., maar ik geloof niet dat dat in dit gerecht lekker wordt. Ik zou het dan helemaal weglaten of eventueel een crunchy notentopping maken. Bijvoorbeeld van hazelnoten die je eerst grof maalt en daarna even bakt met wat fijngehakte tijm (die heb je toch al in het recept zitten).
Echt super lekker gerecht, dikke 10!!!