wortelrisotto met loofpesto van Karin 1

Wortelrisotto met loofpesto van Karin

Vegetarisch koken is voor veel mensen vaak nog best een uitdaging, zeker als je in de beginfase een of twee dagen vlees, vis of gevogelte wilt verruilen voor vegetarisch. In eerste instantie ga je vaak vervangen, maar op een gegeven moment ontdek je dat je groenten gewoon de glansrol kunt

pulled beef burritos 1

Pulled beef burritos

Burritos zijn een perfect Tex Mex gerecht om restjes rijst, groenten en bonen in te verwerken. Ik ben er dol op, maar mijn absolute favoriet zijn deze pulled beef burritos. Het malse vlees en de krachtige saus combineren fantastisch met de rijst, zwarte bonen, cherrytomaten, koriander en jalapeños. Als je

zoetzure wokschotel met paneer en paprika 1

Zoetzure wokschotel met paneer en paprika

Samenwerking – Altijd lekker zo’n zoetzure wokschotel met veel verse, knapperige groenten voor doordeweeks. Wij eten ‘m vaak met kip, maar je kunt ‘m ook heel goed vegetarisch maken en daarvoor ga ik vandaag het recept met jullie delen! Wanneer wij geen vlees, vis of gevogelte eten zoek ik naar

gevulde tomaten met rijstsalade en olijven 1

Gevulde tomaten met rijstsalade en olijven

Deze gevulde tomaten zijn een heerlijk bijgerecht voor een zomerse maaltijd in de tuin of voor tijdens de barbecue. Maar ook als lunch eet ik ze graag en als je kleine trostomaatjes gebruikt, kun je er een leuk hapje van maken. Ze zijn geïnspireerd op de Argentijnse ‘tomates rellenos’, de

formulekip azeri plov met bbq kip van shaiff 1

FormuleKip: Azeri plov met BBQ kip van Shaiff

Dit Formule 1-seizoen krijgen jullie voor iedere race een barbecue kiprecept van ‘de mannen’, geïnspireerd op de eetcultuur van het land waar wordt gereden, oftewel: FormuleKip. Vandaag geef ik het woord aan Shaiff. “Koning van de maaltijden”, dat sprak mij gelijk aan :-). Oftewel plov gara, luchtig gegaarde rijst met

Gebakken miso aubergine met rijst

Ik heb een nieuwe manier gevonden om mijn geliefde aubergine te bereiden! Deze gebakken miso aubergine is een explosie aan smaak en de saus combineert fantastisch met witte rijst. Puur comfortfood in een kommetje en mijn liefde voor miso is daardoor weer een beetje groter geworden. Meer receptinspiratie? Hier vind

Zo verspil je nooit meer gekookte rijst

Als we nooit rijst zouden koken, zou er ook vrijwel geen rijst worden verspild. Want in gedroogde vorm is rijst ontzettend lang houdbaar, jaren zelfs. Vooral als je het goed droog, liefst in goed afgesloten potten of zakken, bewaard. Maar gekookte rijst is een heel ander verhaal. Eenmaal bereid is

Samen Eten #1: Iraaks koken met Karen en Ozhan

Vanaf vandaag kunnen jullie gaan luisteren naar mijn spiksplinternieuwe podcast Samen Eten! Normaal nemen mensen een kijkje in mijn keuken, maar ik vond het zo leuk om een keer bij andere mensen in de keuken te kijken. Om hun gerechten te proeven en de bijbehorende verhalen te horen. Zo ontstond

Mediterraanse fried rice van kliekjes groenten

Een van de leukste dingen om te doen, vind ik koken met kliekjes. Iets maken zonder vooropgezet plan kan de lekkerste nieuwe gerechten opleveren. Oké, heel soms niet, maar ook dat hoort erbij ;-). Een aantal succesnummers waarin ik mijn kliekjes graag verwerk zijn soepen, pastasauzen, roerbakschotels en frittata’s. Maar

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)