Aubergine uit de oven met kerrie en honing

Vandaag weer een heerlijk recept van Deborah vanuit Andorra. Ze maakte een simpel en verrassend gerecht met aubergines. Combineer een aubergine met kerrie en honing en je krijgt een ware smaakexplosie waarvoor je niet langer dan 10 minuten in de keuken hoeft te staan. De oven doet de rest van …

Vandaag weer een heerlijk recept van Deborah vanuit Andorra. Ze maakte een simpel en verrassend gerecht met aubergines. Combineer een aubergine met kerrie en honing en je krijgt een ware smaakexplosie waarvoor je niet langer dan 10 minuten in de keuken hoeft te staan. De oven doet de rest van het werk. Serveer het als voorgerecht, lunch of bij een stuk gegrild vlees.

Dit is wat Deborah er zelf over zegt: “This is a very easy recipe that I sometimes use for example for a quick surprise diner. It looks exotic and oriental and has a very special taste. It is very easy and quickly to make…You will like it very much!”

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 4 aubergines
– olijfolie
– 4el honing
– sap van 1 citroen
– 2 teentjes knoflook
– 2el kerrie
– zout
– gemalen zwarte peper

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 1 uur en 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aubergines, dep ze droog en halveer ze in de lengte. Leg ze daarna op hun bolle kant in een bakblik.

Smeer de aubergines in met een beetje olijfolie en sprenkel de helft van de honing en het citroensap over de bovenkant. Snijd de knoflookteentjes in plakjes en verdeel die over de bovenkanten.

Strooi er als laatste kerrie, peper en zout over de aubergines en zet het bakblik in de oven voor 10 minuten. Hierna open je de oven en sprenkel je de rest van de honing, citroensap en nog een beetje olijfolie over de aubergines. Verlaag de temperatuur naar 150 graden en bak de aubergines nog 1 uur op deze temperatuur. Houd de aubergines goed in de gaten in die tijd. Mochten ze te bruin worden bovenop, dek ze dan af met aluminiumfolie.

Aubergine uit de oven met kerrie en honing_2

Dit is een bijdrage van co-blogger Deborah.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer