Aubergine uit de oven met kerrie en honing

Vandaag weer een heerlijk recept van Deborah vanuit Andorra. Ze maakte een simpel en verrassend gerecht met aubergines. Combineer een aubergine met kerrie en honing en je krijgt een ware smaakexplosie waarvoor je niet langer dan 10 minuten in de keuken hoeft te staan. De oven doet de rest van het werk. Serveer het als voorgerecht, lunch of bij een stuk gegrild vlees.

Dit is wat Deborah er zelf over zegt: “This is a very easy recipe that I sometimes use for example for a quick surprise diner. It looks exotic and oriental and has a very special taste. It is very easy and quickly to make…You will like it very much!”

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 4 aubergines
– olijfolie
– 4el honing
– sap van 1 citroen
– 2el kerrie
– zout
– gemalen zwarte peper

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 1 uur en 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aubergines, dep ze droog en halveer ze in de lengte. Leg ze daarna op hun bolle kant in een bakblik.

Smeer de aubergines in met een beetje olijfolie en sprenkel de helft van de honing en het citroensap over de bovenkant. Snijd de knoflookteentjes in plakjes en verdeel die over de bovenkanten.

Strooi er als laatste kerrie, peper en zout over de aubergines en zet het bakblik in de oven voor 10 minuten. Hierna open je de oven en sprenkel je de rest van de honing, citroensap en nog een beetje olijfolie over de aubergines. Verlaag de temperatuur naar 150 graden en bak de aubergines nog 1 uur op deze temperatuur. Houd de aubergines goed in de gaten in die tijd. Mochten ze te bruin worden bovenop, dek ze dan af met aluminiumfolie.

Aubergine uit de oven met kerrie en honing_2

Dit is een bijdrage van co-blogger Deborah.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Aubergine uit de oven met kerrie en honing”

  1. Took advantage of the good whaeetr and went to see a mate singing at a 1940s weekend (she’s ace and bookable for events ) Met Winston Churchill, Neville Chamberlain, Capt Mainwaring and the rest of the Dad’s Army lot including Pike. Also saw lots of American GIs, British troops and even a few Germans. It’s bizarre what the British get up to on a weekend.Also praying for good whaeetr in Derbyshire tomorrow (so anyone that vaguely believes in a God of some kind please put in a good word for me). I’m doing a 9 mile sponsored walk for Parkinsons UK and would like more sunny whaeetr for the duration. If anyone is feeling generous or finds a spare quid down the sofa whilst cleaning up tomorrow I would be mighty grateful if you would sponsor me at Right off to bed as it’s an early start tomorrow.

  2. Vraagje, Morgen hebben we een groot tuinfeest en wil ik 24 halve aubergines gaan maken.
    Hierover heb ik 2 praktische vragen in de hoop dat je zelf wat ervaring hebt opgedaan met dit gerecht.
    1: Kan ik vandaag al de voorbereidingen doen en ze na die eerste 10 minuten koel bewaren tot gebruik morgen?
    2: Zou jij het aandurven dit op de barbecue te maken?

    Ik hoop dat je vandaag tijd vind om te reageren.
    De marinade voor jouw recept voor zalmmoten op de bbc heb ik inmiddels klaar.

    1. Hi Haniet, excuus, ik was een paar dagen in het buitenland en zie nu pas je berichtje! Het is vaak sneller om bij mij de vraag via social media te stellen :-). Beetje mosterd na de maaltijd nu, maar ik zou dit recept altijd last minute maken en het kan ook op de BBQ. Hoe heb je het zelf opgelost? En ik hoop dat jullie een fijn tuinfeest hebben gehad!

  3. Ik had al op FB meegekregen dat je in het buitenland zat. Geen probleem, ik heb het zelf opgelost.

    De middag van het feest heb ik ze ca 45 minuten in de oven gehad en op het moment dat we aan het eten waren heb ik ze in ca 20 minuten afgemaakt in de oven. Niet op de barbecues. Die lagen vol met vlees, vis en ander lekkers.

    Ze waren in elk geval HEERLIJK!!!!
    2 Vegetariërs waren er helemaal enthousiast over maar de niet vegetariërs hebben er ook van gesmuld.
    Deze gaan we zeker vaker maken in de toekomst.
    Bedankt voor het delen van dit recept.

  4. als onverbeterlijke carnivoor wilde ik er toch een beetje vleesch bij hebben, dus heb ik na de eerste 10 minuten er een plakje ontbijtspek op gelegd en daar de honing etc. overheen gedaan. Leek me wel lekker.