frambozencake met citroenglazuur 1

Frambozencake met citroenglazuur

Cake bak je over het algemeen in een springvorm of cakeblik. Maar wist je dat je deze ook in een gietijzeren pan kunt bakken in de oven? Gietijzer is multifunctioneel, omdat het de warmte zo goed geleidt en is dus ook perfect voor een baksel. Ik bakte deze frambozencake met

aardbeientiramisu met citroen 1

Aardbeientiramisu met citroen

Deze aardbeientiramisu met citroen is heerlijk fris, makkelijk te maken en iedereen kan ervan genieten! Ik maakte ‘m namelijk zonder alcohol, koffie en rauwe eieren. Vloeibaar eiwit, wat ook al gepasteuriseerd is, is perfect om te gebruiken hiervoor. In combinatie met slagroom en mascarpone maak je een heerlijk romig mengsel.

Ricotta cheesecake met rabarber

Een echte Siciliaanse ricotta cheesecake maak je met alleen ricotta voor de vulling. Daarom smaakt deze cheesecake ook vele malen lichter dan bijvoorbeeld een New York cheesecake. Vandaag heb ik gesmokkeld en maakte ik een ricotta cheesecake met veel ricotta en een beetje roomkaas, wat mij betreft het beste van

Zo verspil je nooit meer een citroen

De felgele en frisse citroen is een van mijn favoriete ingrediënten in de keuken. Ik heb altijd wel een paar biologische citroenen in huis. Het sap geeft een friszuur accent aan soepen en curry’s. Ik voeg plakjes toe aan mijn dagelijkse waterkan met soms wat verse kruiden. Ik gebruik het

Sticky kippenvleugels met limoncello

Sticky kippenvleugels heb je vast al eens gegeten, maar heb je die ook wel eens gemaakt met limoncello? Dat is een verrassend lekkere combinatie, zeker met de sticky limoncellosaus en gegrilde plakjes citroen erbij. De kippenvleugels laat je eerst marineren in een mengsel van limoncello, olijfolie, knoflook en maizena en

Boterkoek met cheesecake topping en rood fruit

Kijk, boterkoek is natuurlijk altijd een goed idee. Maar als je er dan ook nog een cheesecake topping aan toevoegt met wat rood fruit, ben je serieus goed bezig. Niet mijn idee trouwens, deze boterkoek met cheesecake topping. Het basisrecept is van JoorKitchen, een foodblog met zeer smakelijke en pure

Frisse smaakmaker: Italiaanse gremolata

Dat peterselie, citroen en knoflook goed samengaan is geen geheim. Dat de Italianen daar vervolgens een smaakmaker van hebben gemaakt die we kennen als gremolata is een logisch gevolg. Of het ooit bedacht is speciaal voor de ossobuco weet ik niet zeker, maar ik weet wel dat het standaard bij

In biet gemarineerde zalm met citroencrème

Deze in biet gemarineerde zalm is de ster van elk feestelijk etentje. Een gerecht dat ontzettend makkelijk te maken is, je hebt alleen wat tijd nodig; 36 uur om precies te zijn. Want zo lang heeft de verse zalm nodig om de smaak en prachtige kleur van het bietensap te

Luchtige pancakes met maanzaad en citroenfrosting

Deze heerlijk luchtige pancakes zijn geïnspireerd op de klassieke citroencake met maanzaad. En geloof me, in pancakevorm is het net zo’n succes! Ze zijn fluffy en door de citroenfrosting friszoet, een ideaal zomers ontbijt dus. Serveer ze met verse aardbeien (of ander vers fruit) en je dag kan niet meer

Orzosalade met citroen, broccoli en vega kip

Zin in een frisse en vegetarische maaltijdsalade om lekker in de avondzon te eten? Dan heb ik vandaag iets heel lekkers voor je in de aanbieding! Ik maakte namelijk een orzosalade met citroen en basilicum en combineerde die met geroosterde broccoli en gebakken vegetarische kipstukjes. In 25 minuten ben je

Volkoren pasta met courgette, citroen en spinazie

Deze pasta met courgette is één van mijn favoriete pastarecepten, een echte go-to wanneer ik zin heb in een makkelijke, snelle én voedzame maaltijd. Een recept waar stiekem veel meer groente inzit dan het lijkt: ideaal voor een gezin met kinderen! Want houden we allemaal niet van familierecepten die volgestopt

Cheesecake met aardbeien, frambozen en citroen

Het is bijna Moederdag en ik heb speciaal voor deze dag een geweldige taart bedacht! Deze prachtige cheesecake met aardbeien, frambozen en citroen ziet er spectaculair uit, maar is toch heel makkelijk om te maken. En ontzettend lekker, niet geheel onbelangrijk ;-). Maak ‘m voor je moeder of voor jezelf

Zalm uit de oven met balsamico, tomaat en citroen

Eerlijkheid gebied me te zeggen dat deze zalm uit de oven al bijna een jaar voor jullie klaar staat om te publiceren. Geen idee waarom ik het nog niet eerder heb geplaatst, want deze gerecht met balsamico, cherrytomaten en citroen is zalig! En zo ontzettend makkelijk om te maken. Een

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)