4 van 5 stemmen

Auberginecurry met kidneybonen en rijst

50 min
Hoofdgerecht
Vegetarisch

Nu het langzaam aan toch echt herfst gaat worden, met af en toe nog een zomerse dag tussendoor, ga ik weer vol voor de stoofschotels en curry’s. Een van de lekkerste groenten voor een curry vind ik aubergine. Het geeft een heerlijke, aardse smaak aan het gerecht en in combinatie …

Nu het langzaam aan toch echt herfst gaat worden, met af en toe nog een zomerse dag tussendoor, ga ik weer vol voor de stoofschotels en curry’s. Een van de lekkerste groenten voor een curry vind ik aubergine. Het geeft een heerlijke, aardse smaak aan het gerecht en in combinatie met kidneybonen is het een volwaardig gerecht waar je geen vlees aan hoeft toe te voegen. Deze auberginecurry is ook nog eens makkelijk om te maken én geschikt voor het hele gezin. Allemaal voordelen dus!

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • zout
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 20 gr boter of plantaardige olie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl pimentpoeder
  • 2 blikken (800 gr) tomatenblokjes
  • 400 - 500 gr rode kidneybonen
  • zwarte peper
  • serveer erbij: verse koriander, rijst en/of naan

Aan de slag!

  • Snijd de aubergines in blokjes en meng ze met een flinke hoeveelheid zout in een vergiet. Laat 15 minuten zo liggen zodat het vocht uit de aubergines kan worden onttrokken en spoel daarna goed af met water. Laat uitlekken in het vergiet.
  • Hak de ui en knoflook helemaal fijn. Verhit een braad- of hapjespan op middellaag vuur en smelt de boter of schenk olie in de pan. Fruit de ui en knoflook voor een paar minuten met een snuf zout.
  • Voeg de paprikapoeder, komijn, kaneel en piment toe en bak 1 minuut mee. Roer de blokjes aubergine erdoor en bak 8 minuten op hoog vuur. Roer daarbij regelmatig en voeg eventueel nog wat vet toe als de aubergine te droog wordt.
  • Schenk de blikken tomatenblokjes in de pan en roer de rode kidneybonen erdoor. Laat 30 minuten pruttelen op middellaag vuur met de deksel schuin op de pan en roer af en toe. Proef daarna en breng eventueel extra op smaak met zout of peper.
  • Serveer de auberginecurry met gehakte koriander, witte rijst en/of naan.

Notities

  • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bereiding: 50 minuten (incl. 30 minuten stoven).

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)