Auberginecurry met kleine rode kidneybonen

Nu het langzaam aan toch echt herfst gaat worden, met af en toe nog een zomerse dag tussendoor, ga ik weer vol voor de stoofschotels en curry’s. Een van de lekkerste groenten voor een curry vind ik aubergine. Het geeft een heerlijke, aardse smaak aan het gerecht en in combinatie met kidneybonen is het een volwaardig gerecht waar je geen vlees aan hoeft toe te voegen. Deze curry is ook nog eens makkelijk om te maken én geschikt voor het hele gezin. Allemaal voordelen dus!

De kleine rode kidneybonen haal ik uit de stazak van HAK. Een smaakvolle, aardse boon die goed samengaat met de aubergine. Doordat deze nog een lekkere bite heeft, kun je ‘m goed gebruiken voor een curry en mee laten stoven. En je voegt ‘m zo toe vanuit de zak, waardoor je niet eerst hoeft af te spoelen.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 2 aubergines
  • zout
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 20 gr boter
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl pimentpoeder
  • 2 blikken (800 gr) tomatenblokjes
  • 2 stazakken (450 gr) HAK kleine rode kidneybonen
  • zwarte peper
  • serveer erbij: verse koriander, rijst en/of naan

Wat je gaat doen

Bereiding: 50 minuten (incl. 30 minuten stoven)

1. Snijd de aubergines in blokjes en meng ze met een flinke hoeveelheid zout in een vergiet. Laat 15 minuten zo liggen zodat het vocht uit de aubergines kan worden onttrokken en spoel daarna goed af met water. Laat uitlekken in het vergiet.

2. Hak de ui en knoflook helemaal fijn. Verhit een braad- of hapjespan en fruit de ui en knoflook in de boter met een snuf zout.

3. Voeg de paprikapoeder, komijn, kaneel en piment toe en bak 1 minuut mee. Roer de blokjes aubergine erdoor en bak 5 minuten op hoog vuur. Roer daarbij regelmatig.

4. Schenk de blikken tomatenblokjes in de pan en roer de kleine rode kidneybonen erdoor. Laat 30 minuten pruttelen met de deksel schuin op de pan en roer af en toe. Proef daarna en breng eventueel extra op smaak met zout of peper.

5. Serveer de auberginecurry met gehakte koriander, witte rijst en/of naan.

Recept & fotografie: Francesca
Voor dit recept heb ik producten gebruikt die ik gratis heb ontvangen. Lees hier mijn disclaimer.

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Auberginecurry met kleine rode kidneybonen”