Bananenbrood met chocolade en pecannoten

Het is alweer even geleden dat ik een nieuw bananenbrood recept heb gedeeld. Alhoewel jullie niets tekortkomen, want er staan er al aardig wat op hier op mijn blog ;-). En eigenlijk zat het ook helemaal niet in de planning, ware het niet dat ik per ongeluk een bananenbrood bakte met een deel havermout, omdat mijn zelfrijzende bakmeel op was. En wat bleek, dat is me toch lekker! Door de havermout kreeg dit bananenbrood met chocolade de kenmerkende zachte structuur, maar dan wel met body. In plaats van de ietwat zompige structuur die we allemaal weleens hebben geproefd na het bakken.

Havermout in je bananenbrood dus, wat een ontdekking. En daar bleef het niet bij, want ik voegde nog een ontdekking toe en dat was een flinke eetlepel van de Livin’ la vida choco specerijenblend van Green Gypsy. Deze mix is perfect voor zoete baksels én chocoladeliefhebbers. Met een mooie, volle chocosmaak maar ook subtiele hints van gember, nootmuskaat en kaneel. Zo’n pot gaat ook eindeloos mee, dus daar heb je heel lang plezier van.

Heb je deze niet in huis, dan kun je ook gaan voor een eigen blend van 1 el cacaopoeder, 1 tl kaneel en een ½ tl kardemom. Daar wordt ‘ie nog meer ‘choco’ van. Of maak je eigen blend met wat je in huis hebt, dat kan natuurlijk ook. Als je de gember, nootmuskaat en kardemom maar wel subtiel houdt qua hoeveelheid.

Wat je nodig hebt voor 1 bananenbrood

  • 75 ml milde olijfolie
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 75 gr havermout
  • 1 volle el Livin’ la vida choco specerijenblend (of zie mijn variatietip hierboven in de inleiding)
  • 2 overrijpe bananen
  • 4 el pecannoten

Tip: Ik doe er af en toe ook een geschild appeltje door in blokjes, lekker fris!

Wat je gaat doen voor het bananenbrood met chocolade

Bereiding: 15 minuten + Oven: 45 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een normaal cakeblik met bakpapier.
  2. Klop de olijfolie met de eieren, vanille extract en basterdsuiker schuimig met de (hand)mixer voor circa 3 minuten.
  3. Roer daarna het bakmeel, de havermout en choco blend (of je eigen blend) erdoor met een spatel.
  4. Prak de bananen helemaal fijn met een vork en roer dit daarna door het beslag.
  5. Schep het beslag over in het cakeblik en strijk glad. Strooi de pecannoten er gelijkmatig overheen. Druk ze lichtjes in het beslag, maar niet erin ;-).
  6. Zet het cakeblik voor 45 minuten in de oven. Controleer vanaf 40 minuten de garing door een satéprikker in het midden erin te steken. Als deze er droog uitkomt is het bananenbrood gaar.
  7. Laat het bananenbrood afkoelen op een rooster. Het bananenbrood met chocolade en pecannoten kun je zeker 3 dagen bewaren, ingepakt in aluminiumfolie.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Bananenbrood recept met chocolade en pecannoten - Francesca Kookt Een nieuw bananenbrood recept. Per ongeluk bakte ik een bananenbrood met een deel havermout, omdat mijn zelfrijzende bakmeel op was. En wat bleek, dat is me toch lekker! Door de havermout kreeg dit bananenbrood met chocolade de kenmerkende zachte structuur, maar dan wel met body. In plaats van de ietwat zompige structuur die we allemaal weleens hebben geproefd na het bakken. Snel uitproberen dus dit bananenbrood recept. Ga naar de website voor het recept.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *