Het is alweer even geleden dat ik een nieuw bananenbrood recept heb gedeeld. Alhoewel jullie niets tekortkomen, want er staan er al aardig wat op hier op mijn blog ;-). En eigenlijk zat het ook helemaal niet in de planning, ware het niet dat ik per ongeluk een bananenbrood bakte met een deel havermout, omdat mijn zelfrijzende bakmeel op was. En wat bleek, dat is me toch lekker! Door de havermout kreeg dit bananenbrood met chocolade de kenmerkende zachte structuur, maar dan wel met body. In plaats van de ietwat zompige structuur die we allemaal weleens hebben geproefd na het bakken.
Havermout in je bananenbrood dus, wat een ontdekking. En daar bleef het niet bij, want ik voegde nog een ontdekking toe en dat was een flinke eetlepel van de Livin’ la vida choco specerijenblend van Green Gypsy. Deze mix is perfect voor zoete baksels én chocoladeliefhebbers. Met een mooie, volle chocosmaak maar ook subtiele hints van gember, nootmuskaat en kaneel. Zo’n pot gaat ook eindeloos mee, dus daar heb je heel lang plezier van.
Heb je deze niet in huis, dan kun je ook gaan voor een eigen blend van 1 el cacaopoeder, 1 tl kaneel en een ½ tl kardemom. Daar wordt ‘ie nog meer ‘choco’ van. Of maak je eigen blend met wat je in huis hebt, dat kan natuurlijk ook. Als je de gember, nootmuskaat en kardemom maar wel subtiel houdt qua hoeveelheid.