Bananenbrood met pindakaas

Je kunt nooit genoeg bananenbrood recepten hebben. Want die bananen blijven maar bruin worden en dan wil je er toch iets mee. En van tussendoortjes kunnen we er ook nooit genoeg hebben, dat zal het succes van bananenbrood mede bepaald hebben. Ook omdat het lekker is natuurlijk.

Vandaag krijgen jullie van mij het recept voor bananenbrood met pindakaas. Hartstikke simpel om te maken en net even wat hartiger dan normaal. Ik vind het heerlijk als tussendoortje bij een kopje koffie en mijn kleuter krijgt het mee naar school in zijn lunchtrommel.

Wat je nodig hebt

– 3 (over)rijpe bananen
– 1 ei
– 2 volle el pindakaas
– 50gr honing
– 100gr amandelmeel
– 50gr volkorenbloem
– 1,5tl bakpoeder
– snufje zout

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 minuten / Oventijd: 35-40 minuten

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakeblik in.

Prak de bananen en klop het ei los met de pindakaas. Roer daarna alle ingredienten in een grote kom totdat het goed gemengd is en schep over in het cakeblik.

Zet het blik in de oven en bak 35-40 minuten (of iets korter als je van ‘klef’ bananenbrood houdt) totdat het bananenbrood gaar is. Check rond de 30 minuten alvast met een satéprikker. Steek deze in het midden van het brood. Als de prikker er droog uitkomt, is het brood gaar.

bananenbrood-met-pindakaas-1

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Bananenbrood met pindakaas”

  1. Ziet er heerlijk uit! Ik vroeg me wel af of het ook te maken is zonder amandelmeel, ben daar namelijk niet zo gek op. Hoe kan ik dat het beste vervangen?

  2. Hi vraagje, heb ‘m dit weekend geproefd en hij was heerlijk! Kan ik de volkorenbloempia’s ook vervangen door rijstebloem? Dit ivm gluten intolerantie. Alvast bedankt!

    Groetjes Liek

    1. Haha 😉 Ik heb niet zoveel ervaring met rijstbloem dus dat vind ik lastig om te beoordelen. Geen idee of het rijst bijvoorbeeld. Misschien moet je het gewoon uitproberen. Het zal er niet minder van worden, maar misschien blijft het bananenbrood wat platter. Succes!

  3. Hi Francesca,

    probeer steeds met vergelijk van recepten ook te ontdekken of jij er een variant op heb, zo ook met bananenbrood. Lekker simpel maar de smaak is absoluut favoriet door toevoeging pindakaas!
    Wij genieten,

  4. Hai francesca, dit lijkt me een lekker recept. Maar ik heb een noten allergie. Waarmee zou ik de pindakaas kunnen vervangen of kan het ook zonder.

  5. Dit is echt precies t bananenbrood waar ik al die tijd naar opzoek was!! Smeuïg en lekker zoet. Ik heb het amandelmeel vervangen voor 25g kokosmeel en een ei extra, dit is ook heerlijk! Bedankt voor het recept

  6. hallo
    ten eerste een zeer lekkere recept van u banenbrood mmm
    maar ik wou eens weten hoe je dit best bewaard? en hoe lang je deze kan bewaren ?niet dat het heel lang zal mee gaan 🙂 maar wou het toch eens weten 🙂

    mvg isabel

    1. Dankjewel!Bewaar het bananenbrood in een goed afgesloten trommel of in een plastic zak; maximaal 3 dagen buiten de koelkast of 5 dagen in de koelkast. Ingevroren is de cake maximaal 3 weken te bewaren (indien goed verpakt in plastic).