Bananenbrood met pindakaas

Je kunt nooit genoeg bananenbrood recepten hebben. Want die bananen blijven maar bruin worden en dan wil je er toch iets mee. En van tussendoortjes kunnen we er ook nooit genoeg hebben, dat zal het succes van bananenbrood mede bepaald hebben. Ook omdat het lekker is natuurlijk. Vandaag krijgen jullie …

Je kunt nooit genoeg bananenbrood recepten hebben. Want die bananen blijven maar bruin worden en dan wil je er toch iets mee. En van tussendoortjes kunnen we er ook nooit genoeg hebben, dat zal het succes van bananenbrood mede bepaald hebben. Ook omdat het lekker is natuurlijk.

Vandaag krijgen jullie van mij het recept voor bananenbrood met pindakaas. Hartstikke simpel om te maken en net even wat hartiger dan normaal. Ik vind het heerlijk als tussendoortje bij een kopje koffie en mijn kleuter krijgt het mee naar school in zijn lunchtrommel.

Wat je nodig hebt

– 3 (over)rijpe bananen
– 1 ei
– 2 volle el pindakaas
– 50gr honing
– 100gr amandelmeel
– 50gr volkorenmeel
– 1,5tl bakpoeder
– snufje zout

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 minuten / Oventijd: 35-40 minuten

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakeblik in.

Prak de bananen en klop het ei los met de pindakaas. Roer daarna alle ingredienten in een grote kom totdat het goed gemengd is en schep over in het cakeblik.

Zet het blik in de oven en bak 35-40 minuten (of iets korter als je van ‘klef’ bananenbrood houdt) totdat het bananenbrood gaar is. Check rond de 30 minuten alvast met een satéprikker. Steek deze in het midden van het brood. Als de prikker er droog uitkomt, is het brood gaar.

bananenbrood-met-pindakaas-1

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)