Een bananenbrood smaakt het lekkerst wanneer je hem maakt met overrijpe bananen. Kom je er nog een paar tegen op je fruitschaal? Ga dan snel aan de slag met dit makkelijke recept. Met overrijp bedoel ik echt overrijp. Een banaan met zo’n bijna zwarte schil die er eigenlijk heel onaantrekkelijk uitziet, dat zijn de beste!
Bananenbrood recept – allerlei variaties mogelijk
Met bananenbrood kun je alle kanten op. Van zichzelf is het al licht zoet door de bananen, maar je kunt er ook nog extra suiker aan toevoegen zodat je meer een cake krijgt. Je kunt ‘m ook volledig healthy maken waardoor je er ‘s ochtends mee kunt ontbijten. Ook een ideaal tussendoortje voor kinderen. Het voelt als snoepen, maar dat is het toch niet.In deze blog heb ik 3 variaties op 1 recept gemaakt. Mijn ultieme bananenbrood (met suiker, bloem, boter, oftewel alle remmen los), een versie zonder suiker en een healthy versie. Kies zelf welke het beste bij je past en ‘start baking’ 🙂
Waarom heet het eigenlijk bananenbrood?
Vraag me trouwens niet waarom het brood heet in plaats van cake. Want het ziet er niet alleen uit als een cake, het heeft ook nog eens dezelfde structuur. Ik las ooit een verhaal waarin werd beschreven dat de Australische versie veel minder zoet is en met een meer stevige structuur. In de ochtend roosteren ze een plak en smeren daar een beetje boter op. Met wat fantasie zie je er dan een broodje in. Of het waar is? Geen idee, misschien moeten sommige vragen ook gewoon onbeantwoord blijven.
Kan ik ook gewoon recept 1 en dan 75 suiker ofzo doen?
Bij recept 2 gaat weer speciale meel die ik niet heb. Groetjes
Ja dat kan zeker. Doe ik ook, even lekker!
Ja hoor, kun je altijd proberen. Bananenbrood mislukt niet zo snel 😉
Super lekker bananenbrood gemaakt volgens recept. En tot nu toe de lekkerste die ik gegeten heb.
Wat tof om te lezen!
Echt heerlijk, alle varianten. Hangt af van mijn stemming en /of gezelschap welke ik maak; dit is het beste Recept voor bananenbrood!
<3
Ik maakte de 3de versie en gebruikte i.p.v kaneel een flinke scheut citroensap, rasp van een citroen en een handjevol vers gesneden citroenverbena. Heerlijk frisse cake en bijzonder smakelijk 😋
Klinkt heerlijk!
hi dit recept was echt de beste geloof me ( ;
Love it 😀
Gebruik je onder- en bovenwarmte (met de 175 graden)?
Yes!
je zegt 3 variaties, maar je geeft er maar 2.
Nee, het zijn er 3.
Kan ik ook boekweitmeel ipv bloem gebruiken?
Kun je de bananenbrood ook invriezen?
Yes, in plakken
Nog nooit een bananenbrood mee gebakken dus daar kan ik je niet over adviseren.
Hi, ik heb versie 3 geprobeerd omdat ik al amandel en speltmeel had, verder 2 tl zelfrijzend bakmeel en 20 gr boter toegevoegd. Maar komt niet echt omhoog na 45 min op 175 heteluchtoven, wat kan het zijn?
Je hebt het recept aangepast, dan kan het mislukken 😉
Ik heb vandaag een bananenbrood gemaakt (variant 1). En wat is ie lekker en zo makkelijk te maken!!
Niet te zoet, niet een overheersend banaan of kaneel smaak. Dank voor het publiceren van jouw recept, ik ga het zeker vaker gebruiken!!
Dag Francesca,
Benieuwd hoe deze smaken! Ik overweeg versie 3 te maken en ben even benieuwd; waarom is er in die versie baksoda toegevoegd en bij de andere 2 niet?
Gr. Rianne
Extra hulp voor het rijzen ivm het amandelmeel.
Super lekker bananenbrood. Ik heb versie 3 iets aangepast gemaakt geen amandelmeel maar 150 gr speltmeel en 2 el gewone melk. Beetje roomboter erop.Ik kon er niet afblijven,zo lekker!
Leuk drie variaties Bananenbrood. Waarom zit in versie 3 zowel bakmeel als bakingsoda?
Extra hulp voor het rijzen ivm het amandelmeel.
Ik heb versie twee gemaakt. Alleen m’n brood is nog heel nat en dense. Weet niet goed Hoe ik het moet uitleggen in het Nederlands. Wat zou dat kunnen veroorzaken? Hoe kan ik het luchtiger krijgen?
Dan had ‘ie nog langer in de oven gemoeten. Iedere oven is anders, altijd zelf de test doen met een sateprikker in het midden voordat je het bakproces stopt.