Basilicum munt pesto

Basilicum. Mijn grote vriend. Wat maak je er niet lekker mee en wat ruiken die blaadjes toch zalig. Deze variatie op de reguliere pesto is heel verrassend en ik vind, net zo lekker. Wist je trouwens dat basilicum oorspronkelijk uit Azië en Afrika komt? De naam komt van het Griekse …

Basilicum. Mijn grote vriend. Wat maak je er niet lekker mee en wat ruiken die blaadjes toch zalig. Deze variatie op de reguliere pesto is heel verrassend en ik vind, net zo lekker. Wist je trouwens dat basilicum oorspronkelijk uit Azië en Afrika komt? De naam komt van het Griekse ‘Basilikos’, wat koninklijk betekent. Al lang geleden werd basilicum dus gezien als de koning onder de kruiden. Niet alleen vanwege de goddelijke smaak, men dacht ook dat het andere krachten had.

Wat je nodig hebt:
30gr verse basilicum
30gr verse munt
30gr cashewnoten
20gr parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
100ml hele goede extra vergine olijfolie
zwarte peper
zeezout

Wat je gaat doen:
Pluk de blaadjes van de basilicum en de munt en doe deze in de keukenmachine. Doe hier de cashewnoten en de teentjes knoflook bij en rasp de parmezaanse kaas erboven (grof). 

Pureer het mengsel samen met de olijfolie tot een mooie gladde en glimmende pesto. Proef en breng op smaak met peper en zout. 

Verse pesto kun je tot maximaal een week goed houden in de koelkast, zorg dan wel dat er een laagje olijfolie op zit. Je kunt het ook direct invriezen in bijvoorbeeld portiebakjes.  

Thank you ZTRDG voor de inspiratie!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer