Beeldverslag: Oogst kookworkshop bij Librije’s Atelier

Ik ben een klein beetje veel fan van de Librije. En van het Zusje en van het Hotel. En eigenlijk van alles wat uit het Librije imperium ontstaat. Ik geniet niet alleen van het eten (wat natuurlijk onbeschrijfelijk fantastisch is), maar ook van alle passie die in ieder detail van het gastheerschap en aankleding zit. Het is een warm bad als je bij de Librije binnen komt en eenmaal binnen, dan wil je nooit meer weg. Gelukkig woon ik niet in de buurt van Zwolle, anders was ik nu waarschijnlijk al failliet geweest. 

En afgelopen vrijdag was het weer feest, want ik ging samen met mijn grote kookvriend koken in Librije’s Atelier. We waren ruim op tijd, dus eerst hebben we een bezoekje gebracht aan Librije’s Winkel (ben zo blij met mijn nieuwe 7-spices kruiden!) om daarna heerlijk te genieten van een glas Sauvignon Blanc met bitterballen van Cas in de binnentuin van het hotel. 

Om 18.30 uur begon de workshop. Het thema was nieuwe oogst en deze oogst kookworkshop was speciaal ontwikkeld voor Delicious. En werd vooraf gegaan door een hele leuke wijnproeverij. Waarbij ik er wederom achter kwam dat ik alleen gemaakt ben om wijn te drinken en niet om te proeven. Want als je bij hoog en laag blijft volhouden dat de wijn in je geblindeerde (zwarte) glas echt gekoelde rode wijn is omdat je zeker weet dat je rood fruit ruikt. Om er vervolgens achter te komen dat het hele jonge witte wijn is met veel citrus fruit, dan snap je er echt helemaal niets van. Maar dat terzijde. 

Ik kan hier nog heel lang door blijven oreren over alles wat fantastisch was tijdens de avond. Of ik laat gewoon de foto’s zien. Maar eerst nog even het menu!

Bordje gezond met tomatenuitlek

Anjou duif met mais, rode kool en graantjes

Gemberbierijs met sinaasappel, kruidnagel en vanille 

Wil je ook een keer koken in Librije’s Atelier? Kijk dan even op hun site, ze hebben een ruim basisaanbod aan workshops en vaak zijn er ook nog specials. 

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Beeldverslag: Oogst kookworkshop bij Librije’s Atelier”

  1. Ik ben ook fan!!!! En dat heeft niet alleen te maken met het fijne eten, de bijzondere locatie of met de voortreffelijke wijnen. Voor mij is Jonnie de meest eerlijke, oprechte mens die er in de culinaire sterrencircus rondloopt. Gelukkig voor mij is Zwolle heul ver weg. En mocht ik het niet langer houden, dan hebben we hier “onze” Sergio ;-))

    1. Hi Nell, helemaal eens! Hij kwam na de workshop nog langs om gedag te zeggen samen met Therese. Dat was onderdeel van het “arrangement”. Je kon duidelijk zien dat hij erg moe was en dat verbloemt hij dan ook niet. Moe is gewoon moe bij hem en hij gaat dan ook niet gemaakt lachen. Maar hij wou wel met me op de foto 😉 En tja, Sergio! Daar ben ik nog niet geweest, staat wel heel hoog op mijn verlanglijstje 🙂

  2. Zwolle is voor mij heel erg dichtbij, alleen kan mijn beurs de prijzen van de Librije niet trekken

Reacties zijn gesloten.