Bijna Kerst! Hier ga ik je mee helpen dit jaar

Oh, wat een jaar! Ik kan niet anders dan op deze manier deze blog beginnen. Maar ook al heeft het jaar ons genadeloos veel uitdagingen toegeworpen, ik ga er alsnog een feestelijke Kerst van maken met de mensen die ik liefheb, maar dan anders en kleiner. Waarbij ik uitga van …

Oh, wat een jaar! Ik kan niet anders dan op deze manier deze blog beginnen. Maar ook al heeft het jaar ons genadeloos veel uitdagingen toegeworpen, ik ga er alsnog een feestelijke Kerst van maken met de mensen die ik liefheb, maar dan anders en kleiner. Waarbij ik uitga van alles wat nog wel kan en het benader met positiviteit, een glimlach en een huis vol kerstlampjes .

Kleine gerechtjes met een groots kerstgevoel

Bijna Kerst dus en ik ga je helpen met heel veel heerlijke kerstinspiratie! Dit jaar heb ik gekozen voor kleine gerechtjes die wel een heel groot kerstgevoel uitstralen, en natuurlijk heel lekker zijn ;-). Die je kunt maken voor een klein gezelschap (houd daarbij altijd wel de maximale groepsgrootte in de gaten), je gezin of voor met z’n tweeën. Want bijna al mijn kerstrecepten kun je qua ingrediënten halveren en dan komt het ook helemaal goed.

Wat denk je bijvoorbeeld van deze gebakken brie, gemarineerde zalm of stoofvlees met pommes duchesse van boerenkoolstamppot?

Deze feestelijke kersttaart komt ook nog online! En vergeet natuurlijk mijn shortribs niet, wat waren die zalig.

Wil je nu vast snuffelen in mijn complete kerstarchief? Neem dan hier een kijkje voor mijn kerstrecepten die al online staan.

Kerst met meer kan wel online

Wie mij volgt op Instagram weet dat wij al maanden thuis grote spelshows organiseren met vrienden op de zaterdagavond, maar dan online. Alles wordt uit de kast getrokken, de mooiste spellen, hapjes en cocktails worden bedacht en menig zaterdagavond beleefden wij volledig verkleed tot diep in de nacht waanzinnige avonden met onze vrienden via Zoom. Soms wel met 16 personen tegelijkertijd. Dit waren echt onze lifesavers van afgelopen jaar, waar we soms al een hele week naar uitkeken.

Dit jaar ga ik jullie tips geven over hoe je zelf ook zo’n online kerstborrel kunt organiseren met je vrienden! Het artikel daarover komt snel online.

 

Van kerstmenu tot kerstkliekjes

Natuurlijk krijgen jullie dit jaar ook weer een kerstmenu van me en zal ik Kerst ook uitgebreid meenemen in mijn weekmenu. Maar vergeet ook niet om naar de kerstmenu’s en lijstjes van afgelopen jaren te kijken, want daar vind je natuurlijk ook nog steeds veel inspiratie in!

Deze kerst zorg ik er ook voor dat je niets hoeft te verspillen, want op ‘derde’ Kerstdag geef ik jullie heel veel tips voor een borrelblank met kerstkliekjes. Die maak je in nog geen half uur en ziet er zo feestelijk uit dat het bijna weer Kerst lijkt ;-).

Kerst met Francesca, zo gaat het eruit zien dit jaar! Ik wil jullie nu vast hele fijne feestdagen wensen. Ook al wordt het anders en kleiner dit jaar. Wees lief en let een beetje op elkaar, vooral op de mensen die echt alleen zijn deze feestdagen. Samen maken we er dit jaar een mooie Kerst van. Liefs, Francesca

Tekst: Francesca, Fotografie Francesca: Wendy van Bree Fotografie, Fotografie recepten: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer