Bijzondere High Tea bij The Pheasants

In oktober werd mijn moeder 71. Wederom een prachtige leeftijd en dat wilde ze vieren, maar op een bijzondere manier. En aan mijn moeder kun je bijzondere dingen wel overlaten. We werden uitgenodigd voor een High Tea op een zondag bij vrienden van haar thuis. Ik had geen idee wat ons te wachten zou staan, wel had ik te horen gekregen dat het, jawel, bijzonder zou worden. En dat werd het, zo fijn en bijzonder dat ik er wel een blog over moest schrijven.

High Tea The Pheasants_2

Op zondagmiddag arriveerden we bij een pittoresk voormalig bijgebouw van een landhuis. Hier wonen Suzanne en haar man en in de afgelopen 20 jaar hebben zij hun hele ziel en zaligheid in dit stukje paradijs in Everdingen gestoken. Buiten wacht de gasten een bijzonder mooi aangelegde Engelse tuin. Met een fonteintje, appelbomen en een theehuisje. Een klein bruggetje leidt je via de moestuin naar de schapen. De moestuin biedt alle verse ingredienten die Suzanne nodig heeft voor haar heerlijke High Tea gerechten, tot eetbare bloemetjes aan toe.

Ondanks dat de zon flink scheen op deze zondagmiddag in oktober, was het toch te koud om buiten te zitten. We dronken wel een glaasje bubbels op het terras terwijl we genoten van het uitzicht. De High Tea werd geserveerd in de prachtig in Engelse stijl gedecoreerde woonkamer waar het ons aan niets ontbrak. Suzanne is een uitmuntende gastvrouw en legt je volledig in de watten.

De High Tea was een feest. We genoten van sandwiches met o.a. biestuk tartaar met ui, zalm met mierikswortel, camembert met peer, gerookte makreel en (mijn favoriet) rosbief met truffelcrème. Daar werd een lichte Earl Grey thee bij geserveerd om mee te starten. Andere theesoorten waren: First Flush Darjeeling Orange Pekoe, Home Blend of Russian Caravan, Lapsang-Souchon & Earl Grey, Brodies Famous Edinburgh en Lover’s Leap Ceylon.

High Tea The Pheasants_3

Terwijl wij nog aan onze sandwiches zaten bakte Suzanne de scones in de keuken, want volgens haar moeten ze direct uit de oven komen. Nou, geloof me, daar had ze helemaal gelijk in. Toen ik mijn bordje met nog warme scone, Devonshire clotted cream en homemade jam voor mijn neus had was ik een heel gelukkig mens.

En er was nog meer voor ons in petto, zoals een walnoten karameltaart, een citroentaart met frambozen (fan-tas-tisch!) en voor de weinigen die nog een gaatje over hadden waren er ook nog zelfgemaakte gemberkoekjes.

Ik was enorm onder de indruk van deze High Tea bij The Pheasants. Wat een gastvrijheid, decor en fantastische gerechten en theesoorten. En ook echt authentiek Engels, dat maakt de ervaring dubbel zo bijzonder. Ik raad iedereen aan om eens een High Tea bij Suzanne te ervaren. In de herfst/winter bij haar in de woonkamer of in de lente/zomer in de mooie tuin. In het theehuisje of direct onder de fruitbomen aan lange tafels als je met een grotere groep bent.

The Pheasants
Suzanne Allard
Tienhovenseweg 39
4121 KT Everdingen
0347-351 663
info@thepheasants.nl

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Categoriën: Restaurant reviews

Reacties over “Bijzondere High Tea bij The Pheasants”

 1. Hi Francesca,

  Wat ’n leuk artikel! De foto’s zijn werkelijk schitterend. Dat zou je vriendin niet beter doen denk ik. Een heel fraaie en sfeervolle schets en een lust voor hetoog. Voel me gewoon trots. Je commentaar is ook erg leuk. Thanks.
  Ons adres ligt in Everdingen, niet in Hagestein: Tienhovenseweg 39, 4121 KT Everdingen. Je mag mijn mailadres er wel erbij zetten, dan is er tenminste een vorm van ‘ingang’ for the time being.

  Heel veel groetjes,

  Suzanne

  1. Hey Suzanne,

   Fijn dat je hebt genoten van mijn blog 🙂 Wij hebben ook erg genoten bij jou! Ik heb de plaatsnaam aangepast en je e-mailadres toegevoegd. Als jullie website tzt klaar is, geeft deze dan ook even aan me door. Dan voeg ik die toe aan deze blog.

   Hartelijke groet, Francesca

 2. Hallo, ik ben Ria van Zal en wil een suprise high tea voor mijn vriendin aan het organiseren. Ik zou graag willen weten wat de prijzen zijn per persoon en voor 12 personen op 7 mei 2016
  Vriendelijke groeten
  Ria van Zal

Reacties zijn gesloten.