Voor het kerstmenu wil ik altijd zoveel mogelijk van tevoren al kunnen voorbereiden. Zodat ik alleen nog maar het hoogst noodzakelijke op het moment suprême hoef te doen. Zoals deze blini met compote van rode ui, biet en gorgonzola mooi opmaken bijvoorbeeld. Het amusehapje van mijn kerstmenu voor dit jaar. Bestaande uit 5 gangen die je zelf kunt mix & matchen naar eigen wens. Want dit is een mooie amuse, maar je kunt er ook een voorgerechtje van maken door er nog een kleine salade bij te serveren met wat geroosterde biet.
Voor deze amuse kun je alles voorbereiden: het bakken van de blini’s en het maken van de compote. Zorg er wel voor dat deze goed op kamertemperatuur is gekomen voordat je gaat opmaken en serveren, want een te koude compote is niet lekker. En aangezien er vrijwel altijd mensen in de zaal zitten die echt niet houden van blauwe kaas, die kun je eventueel vervangen door wat grof gehakte oude (geiten-)kaas. Of laat de kaas helemaal weg en maak een topping van grof gehakte gerookte amandelen.
Last but not least: dit jaar krijg je ook een mooi wijnadvies bij mijn hele kerstmenu! Daarvoor heb ik wijnen geselecteerd uit de veelzijdige Alsace in Frankrijk. Onder ieder recept staat de wijntip. Geniet van deze mooie amuse!
Deze wordt het in ieder geval!🎄
Wat leuk om te lezen!
Kan dit recept ook gemaakt worden met rode biet uit een pot?
Nee, dan wordt het meer puree denk ik.