Blini torentjes met gerookte zalm in 10 minuten

Samenwerking – Ik heb het al vaker verteld, maar sinds dat onze baby een dreumes is geworden en ook direct kon lopen kom ik handen te kort. Meneertje gaat de héle dag op onderzoek uit wat heel gezellig en schattig is, maar soms ook enorm onhandig. Vooral omdat onze keuken helemaal open is en hij niets leuker vindt dan alle kasten leeghalen terwijl ik aan het koken ben. Kortom, ik bedenk steeds vaker snelle en lekkere recepten voor als hij thuis is. Dat uitgebreide koken bewaar ik wel weer voor later of als hij slaapt 😉

Uitgebreide paasbrunch in 45 minuten

Voor de paasbrunch was ik ook al bezig met snelle recepten en zo kwam ik bij de nieuwe Allerhande Paasbox uit, wat een leuk concept! In deze Paasbox vind je alles voor een uitgebreide paasbrunch met familie of vrienden.

Naast paashaasbroodjes, paasstolletjes, roomboter (jaja, in de vorm van een paashaas), zoet beleg en sinaasappelsap zitten er ook ingrediënten in voor vier hartige gerechtjes die je zelf kunt maken. Zoals roerei met ham en gebakken tomaatjes, lente-preisoep met croutons, een heel leuk rond couronne brood met oude kaas en pestospread en, mijn favoriet, de blini torentjes met gerookte zalm. Met het dekken van de tafel en het maken van de gerechtjes ben je in totaal niet langer dan 45 minuten bezig. Precies wat ik nodig heb op dit moment!

Vandaag deel ik het recept van de blini torentjes met zalm vast met jullie en als je de Allerhande Paasbox wilt bestellen dan vind je alle informatie daarover onderaan dit artikel.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 pakje blini’s (16 stuks in totaal)
  • 1 pakje gerookte zalm van 100 gr
  • 1/3 komkommer
  • ½ bakje cottage cheese (à 200 gr)
  • zwarte peper (uit je voorraadkast)
  • ½ bakje tuinkers

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 minuten

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier en verdeel daar de blini’s over. Bak ze 5 minuten af in het midden van de oven.

2. Snijd in de tussentijd de zalm in 16 stukjes en de komkommer in 16 plakjes. Meng de cottage cheese in een kommetje met een snuf zwarte peper.

3. Maak 8 torentjes door de blini’s achtereenvolgens te beleggen met een plakje komkommer, lepeltje cottage cheese en een stukje zalm. Garneer met een toefje tuinkers en serveer direct.

Zelf ook een Allerhande Paasbox bestellen?

Ga dan naar ah.nl/paasbox en bestel je Allerhande Paasbox t/m 27 maart. Kies daarbij een thuisbezorg- of ophaalmoment bij Albert Heijn op 29, 30 of 31 maart.


Dit is een samenwerking met Albert Heijn, lees hier mijn disclaimer.

Recept: Allerhande, Fotografie: Francesca

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *