Blini torentjes met gerookte zalm in 10 minuten

Ik heb het al vaker verteld, maar sinds dat onze baby een dreumes is geworden, en ook direct kon lopen, kom ik handen te kort. Meneertje gaat de héle dag op onderzoek uit wat heel gezellig en schattig is, maar soms ook enorm onhandig. Vooral omdat onze keuken helemaal open …

Ik heb het al vaker verteld, maar sinds dat onze baby een dreumes is geworden, en ook direct kon lopen, kom ik handen te kort. Meneertje gaat de héle dag op onderzoek uit wat heel gezellig en schattig is, maar soms ook enorm onhandig. Vooral omdat onze keuken helemaal open is en hij niets leuker vindt dan alle kasten leeghalen terwijl ik aan het koken ben. Kortom, ik bedenk steeds vaker snelle en lekkere recepten en vandaag deel ik met jullie dit snelle recept voor blini torentjes met gerookte zalm die je in 10 minuten maakt.

Deze blini torentjes zijn een leuk en snel gerechtje om te maken voor een brunch of als voorgerecht. Ik heb nu kant-en-klare blini’s gebruikt (vandaar de 10 minuten), maar als je de blini’s zelf wilt bakken vind je hier het recept.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 pakje kant-en-klare blini’s (16 stuks in totaal)
  • 1 pakje gerookte zalm van 100 gr
  • 1/3 komkommer
  • ½ bakje cottage cheese (à 200 gr)
  • zwarte peper
  • ½ bakje tuinkers

Wat je gaat doen voor de blini torentjes met zalm

Bereidingstijd: 10 minuten

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier en verdeel daar de blini’s over. Bak ze 5 minuten af in het midden van de oven.

2. Snijd in de tussentijd de zalm in 16 stukjes en de komkommer in 16 plakjes. Meng de cottage cheese in een kommetje met een snuf zwarte peper.

3. Maak 8 torentjes door de blini’s achtereenvolgens te beleggen met een plakje komkommer, lepeltje cottage cheese en een stukje zalm. Garneer met een toefje tuinkers en serveer direct.

Recept: Allerhande, Fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)