Boekweitmeel pannenkoeken met chiazaad en rood fruit

Boekweit is een gewas wat geen gluten bevat, en is daardoor geen familie van de granen. Maar het lijkt wel op een graansoort waardoor het heel goed te gebruiken is voor het bakken van onder andere pannenkoeken. Het is heel voedzaam en licht verteerbaar en bevat veel magnesium, kalium en …

Boekweit is een gewas wat geen gluten bevat, en is daardoor geen familie van de granen. Maar het lijkt wel op een graansoort waardoor het heel goed te gebruiken is voor het bakken van onder andere pannenkoeken. Het is heel voedzaam en licht verteerbaar en bevat veel magnesium, kalium en fosfor. Het heeft een iets kruidige smaak en kan zowel voor zoete als hartige bereidingen gebruikt worden. Ik koop de boekweitmeel altijd bij de bio winkel, deze is gelijk geschikt voor het bakken van pannenkoeken.

Met de toevoeging van het chia zaad wordt het een hele gezonde maaltijd. En qua toppings kun je alle kanten op. Zo kun je er wat maple syrup over schenken (ook lekker met plakjes banaan erbij) of een fruitmousse maken van bevroren fruit en deze zoeten met agave siroop. Hartig is ook lekker, bijvoorbeeld met wat blokjes blauwschimmelkaas of feta. Laat je fantasie hierbij de vrije loop!

Wat je nodig hebt voor 12 kleine ‘american pancakes’:
200gr boekweitmeel
300ml melk
4 scharreleieren
1el chiazaad
2el kokoswater (of gewoon water)
snuf zout
kokosolie

Wat je gaat doen:
Maak een pannenkoekenmix van de boekweitmeel, melk, eieren, chiazaad, kokoswater en het zout. Mix dit goed met een garde en laat het daarna 20min rusten op het aanrecht.

Neem een grote koekenpan met antiaanbaklaag en verwarm hier wat kokosolie in. Giet 1 lepel deeg (met een kleine soeplepel) in de pan zodat je een klein pannenkoekje vormt. Afhankelijk van hoe groot je pan is, kun je nog 1 of 2 extra pannenkoekjes tegelijkertijd bakken. Laat de pannenkoekjes bruin worden en draai ze dan om met een spatel. Leg de pannenkoekjes op een bord en houd ze warm totdat je alles gebakken hebt.

Serveer de pannenkoekjes met een topping naar keuze en geniet!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)