Boerderij Chips: een kijkje op de boerderij

Samenwerking – Een kijkje achter de schermen bij een goed product is altijd leuk. Zeker als er een leuk verhaal achter zit! Verwacht geen romantische verhalen bij Boerderij Chips want het verhaal is net zo puur als de chips zelf. Boer Henk en boer René Boer Henk is een gepassioneerde …

Samenwerking – Een kijkje achter de schermen bij een goed product is altijd leuk. Zeker als er een leuk verhaal achter zit! Verwacht geen romantische verhalen bij Boerderij Chips want het verhaal is net zo puur als de chips zelf.

Boer Henk en boer René

Boer Henk is een gepassioneerde akkerbouwer met hart voor zijn product. Vol energie vertelt hij het verhaal over het ontstaan van Boerderij Chips compleet met grafieken van het prijsniveau van de aardappels. De aardappels leverden niet genoeg op dus boer Henk bedacht een plan om toch het hoofd boven water te houden. Hij sloeg de handen ineen met een boer René, ze pootten hun aardappels op aangrenzende velden en deelden de aanschafkosten van een rooimachine. Veel efficiënter natuurlijk en kostenbesparend. Daarnaast bedachten ze nog iets om met hun aardappels te doen en zo gingen ze aan de slag.

Experimenteren met een komkommersnijder en snelkookpan

Met een komkommersnijder en een snelkookpan uit het bejaardenhuis begonnen ze te experimenteren met het maken van chips. Pure chips van aardappels in de schil met alleen wat zout of paprikakruiden en zonder gekke toevoegingen. Gebakken in zonnebloemolie omdat dat de meeste meervoudig onverzadigde vetten bevat. Niet de makkelijkste keuze omdat het minder makkelijk bakt, maar er moest een goed product komen. De eerste zakken verkochten ze via de groenteboer om de hoek en hoewel die er niet heel veel vertrouwen in had, moest hij na 2 uur bellen dat alle zakken verkocht waren! En zo klonk het startsein voor een hele productielijn heerlijke chips.

What you see is what you get

Inmiddels werkt de fabriek als een geoliede machine. In de oogsttijd kunnen de aardappels vers van het land binnen 20 minuten in de zak zitten! En what you see is what you get: de aardappels worden gesorteerd, gewassen, gesneden, gefrituurd, weer gesorteerd en gekruid om tenslotte verpakt te worden in een van de verschillende verpakkingen. Hoeksche chips liggen bij de speciaalzaken en Boerderij Chips bij de supermarkten. Dan heb je ook nog speciale verpakkingen voor bijvoorbeeld luchtvaartmaatschappijen of kosjere chips. Het is een mooi proces om te zien, juist omdat het allemaal zo puur is. Eenvoudig misschien zelfs, maar wel met ontzettend lekkere chips als eindresultaat.

Duurzame chips

Deze lekkere krokante chips zijn ook nog eens het meest duurzame chipsmerk van Nederland. Alles wordt op dezelfde locatie geproduceerd dus geen onnodige kilometers voor transport. De folie waarin de chips verpakt worden is recyclebaar, de aardappels die overblijven gaan naar de koeien als voer en de ruimte van de fabriek wordt verwarmd met de gebruikte zonnebloemolie. Ik vind het wel een fijn idee om iets te eten waarvan ik weet dat het duurzaam geproduceerd is. Bovendien smaakt het hartstikke goed. Binnenkort wordt er een nieuwe smaak aan het assortiment toegevoegd: tuinkruiden. Wij hebben al mogen proeven en die is echt heerlijk! En er komt nog een smaak aan en ik weet nu al zeker dat die bij heel veel mensen favoriet gaat worden, zo ontzettend lekker! Welke smaak is jouw favoriet?

Winactie

Natuurlijk hebben we ook aan jullie gedacht en je kunt daarom een doos vol chips winnen! Wil je kans maken, laat dan hieronder een reactie achter. De winactie loopt t/m maandag 29 oktober en de winnaar krijgt op dinsdag 30 oktober persoonlijk bericht per e-mail. Voordat je het weet zit jij ook aan zo’n lekker borrelplankje 🙂

Tekst & fotografie: Debbie Bodewes
Dit is een samenwerking met Boerderijchips, lees hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer